Csákváron búcsúztunk a kupától

Helyzeteinket nem sikerült gólra váltani, míg a kapufa is a legjobb 16 közé jutó Csákvárt segítette.

NB II-es labdarúgócsapatunk a MOL Magyar Kupa 4. fordulójában a szintén a másodosztályban szereplő Aqvital FC Csákvárhoz látogatott szerdán. A legjobb 16 közé jutásért vívott összecsapáson csapatunk előtt adódott az első lehetőség. Geigert buktatták a hazaiak térfelének bal szélén, a szabadrúgást sikerült kapura fejelni, de Zelizi lehúzta a játékszert. Később Molnár lövését a jobb alsó irányába elvetődve védte Bukrán. Kisvártatva előnybe kerültek a csákváriak, a 18. percben egy szögletet követően a korábbi pécsi nevelésű Mim fejelt a háló bal felébe, 1-0.

A 21. percben közel álltunk az egyenlítéshez, de a középre visszagurított labdát Preklet kapu fölé lőtte. A 23. percben egy beadás utáni kifejelt labda Magyar elé került, akinek szép góljával növelni tudták előnyüket a házigazdák, 2-0. Két perccel ezután Kövesdi jobbról, kiszorított szögből lőtt, de labdája a kapufán csattant. A 38. percben Geiger került lövőhelyzetbe, Zelizi azonban lábbal hatalmasat védett. Alig egy perccel utána Magyar próbálkozott laposan a hosszú alsó felé, ám Bukrán vetődve nagyot hárított, így 2-0-val zárult az első félidő.

A térfélcserét követően többet birtokoltuk a labdát, s a 60. percben Marques közeli veszélyes fejesét Ominger blokkolta. A 72. percben Magyar kísérletét Bukrán hárította, míg Turvund helyzetét védőnk vágták ki a kapu torkából. A 76. percben Murai belsőzött a hálónkba, hiába, hiszen les miatt érvénytelen volt a hazaiak újabb találata. A 83. percben Kónya adott be Bírónak, a rutinos Vaskó viszont becsúszva szögletre mentett. A hajrában Sági lövését fogta meg a jól helyezkedő Zelizi, végül 2-0-s győzelmével a Csákvár jutott a legjobb 16 közé a kupában.

MOL Magyar Kupa, 4. forduló
Csákvár, Tersztyánszky Ödön Sportközpont. Vezette: Szilágyi (Horváth, Király)
Aqvital FC Csákvár – PMFC 2-0 (2-0)
Gsz.: Mim (18.), Magyar (23.)

Aqvital FC Csákvár: Zelizi – Hosszú, Vaskó, Koval, Körmendi – Bakos (Mészáros, 77.), Magyar – Mim (Ominger, 46.), Murai, Molnár (Major, 77.) – Kalmár (Torvund, 68.). Vezetőedző: Mónos Tamás.

PMFC: Bukrán – Marques, Tölgyesi, Preklet, Svedyuk (Katona, 68.) – Grabant (Adamcsek, 62.), Hursán, Kövesdi (Kónya, 46.), Károly (Sági, 68.) – Bíró, Geiger (Hegedűs, 46.). Vezetőedző: Vas László.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram