Fölényes siker a Nyíregyháza ellen

NB II-es labdarúgócsapatunk remek játékkal 6-1-es sikert aratott Nyíregyháza Spartacus FC felett.

Zsinórban negyedik bajnoki győzelmét szerezte meg NB II-es labdarúgócsapatunk, amely Merkantil Bank Liga 14. fordulójában a Nyíregyháza Spartacus FC-t fogadta. A vasárnap esti összecsapás első félideje a kilátogató szurkolók legnagyobb örömére eseménydúsra sikeredett. A hangulatot a találkozó 8. percében Hegedűs alapozta meg, aki 22 méterről emelt kapura ballal, de a kísérlet a felső kapufáról kifelé pattant. A 17. percben a fehér mezes vendégek kerültek előnybe, a kapu elé oldalszabadrúgásból betekert labdát Helesfay elsőre még hárítani tudta, míg Szokolnak sikerült közelről a hálóba juttatni a játékszert, 0-1.

Nem sokkal később viszont érkezett csapatunk egyenlítése. A 20. percben Futó bedobását követően egy védő kifejelte a labdát, viszont épp Kónyához, aki fejjel visszatette a tizenhatoson belülre, ahol pedig Futó érkezett és a bal alsóba lőtt, 1-1. A 26. percben sikerült fordítanunk. Középen Hegedűshöz került a labda, aki 18 méterről tüzelt, megpattanó lövése pedig a bal alsóba hullott, 2-1. A félidő előtt kétgólosra növeltük előnyünket, a 29. minutumban Futó baloldali bedobása után a hosszúnál Rácz lőtt a kapu torkából a háló bal felébe, 3-1.

A fordulást követően sem csökkent a mérkőzés addigi irama, amely további helyzeteket és újabb gólokat eredményezett. A 66. percben Adamcsek távoli szabadrúgása még elzúgott ugyan a vendégek felső léce felett, kicsivel később viszont támadónk már feliratkozott a gólszerzők közé. Az újabb, sorrendben negyedik hazai találat a 69. percben esett. Adamcsek egy hosszú indítást követően lefutotta védőjét, majd 16-ról a kimozduló Menczeles mellett a jobb alsóba gurított, 4-1. A 79. percben Bíró szerezte meg első gólját piros-feketében. Futó bedobását követően Rácz sarkalt bele a labdába, támadónk pedig pár méterről átfejelte a vendégek kapusát, 5-1.

Ekkor viszont még mindig nem ért véget a találkozó és a pécsi gólszüret. A 84. percben a becserélt Károly szögletét a szintén a kispadról beálló Preklet a bal kapufa közeléből kanalazta be a labdát Menczeles kapujába, beállítva ezzel a fölényes, 6-1-es végeredmény a Nyíregyháza Spartacus FC ellen. NB II-es labdarúgócsapatunk sorozatban negyedik bajnoki győzelmét szerezte meg, így hibátlanul zártuk az októberi másodosztályú találkozóink sorát. A folytatást a 7. helyről várhatjuk, amelyre november 7-én, vasárnap 19:30-kor a Békéscsaba 1912 Előre otthonában kerül sor. A lila-fehérek elleni találkozót az M4 Sport+ élőben közvetít.

Merkantil Bank Liga, 14. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 800. Vezette: Zám (Dr. Bede, Bertalan)
PMFC – Nyíregyháza Spartacus FC 6-1 (3-1)
Gsz.: Futó (20.), Hegedűs (26.), Rácz (29.), Adamcsek (69.), Bíró (79.), Preklet (84.) ill. Szokol (17.)

PMFC: Helesfay – Sági, Rácz, Dávid, Katona – Kónya (Kövesdi, 81.), Futó, Geiger (Preklet, 72.), Hegedűs (Károly, 81.) – Tihanyi (Hursán, 59.), Adamcsek (Bíró, 72.). Vezetőedző: Vas László.

Nyíregyháza Spartacus FC: Menczeles – Galambos, Szokol, Papucsek, Nemes – Sigér (Hleba, 72.), Szabó B. (Sztankó, 53.) – Zamostny, Hamed (Erdei, 81.), Gresó – Pócsik (Andrei-Robert, 46.). Vezetőedző: Feczkó Tamás.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram