Pontosztozkodás Békéscsabán

Katona fejesgóljára Pantovic büntetőből válaszolt, 1-1-es döntetlennel ért véget a viharsarki találkozó.

NB II-es labdarúgócsapatunk vasárnap este a Békéscsaba 1912 Előre vendégeként zárta a Merkantil Bank Liga 15. fordulóját. A Kórház utcai villanyfényes találkozót mezőnyfölénnyel kezdtük, a 3. percben előbb Adamcsek baloldali szabadrúgása ment el a hazaiak kapuja mellett, majd nem sokkal utána támadónk újabb szabadrúgása pedig elakadt a házigazdák sorfalában. A kiélezett meccs 23. percében aztán Helesfaynak akadt egy védenivalója, de Pantovic lapos lövése egyenesen kapusunk kezei közé szállt. A félidő előtt kényszerű okokból cserét kellett végrehajtanunk, a kisebb sérülést szenvedő Tihanyi nem tudta folytatni a játékot, akinek a helyére az előző fordulóban az első pécsi gólját megszerző Bíró állt be. Hiába támadtunk többet a meglehetősen zártan védekező lila-fehérek ellen, a szünetig nem sikerült betalálnunk.

A 47. percben Hegedűs tört be balról a tizenhatoson belülre, védője szorításában éles szögből a hosszú alsót célozta meg, veszélyes lövése alig valamivel ment el a csabai kapu előtt. Az 52. minutumban Pantovic ívelt be balról, a hosszúnál Lukács előzte meg védőjét, ám nem sikerült a kapuba fejelnie a labdát. Az 56. percben Adamcsek bal alsóba tartó löketét mentették szögletre a hazaiak, míg kicsivel később támadónk kapásból tette kapura a labdát, ám lövését Czinanó hárította. A 73. percben aztán megszereztük a vezetést. Futó jobboldali bedobását követően középen tovább csúszatták, Katona pedig 8 méterről higgadtan az üres hálóba fejelt, 0-1. A 83. percben aztán büntetőt harcoltak ki a hazaiak, amelyet Helesfay előre bravúrral kitolt, ám Pantovic másodjára már nem hibázott, 1-1. A hajrában mindkét csapat előtt komoly helyzet adódott, de újabb találat nem született.

Merkantil Bank Liga, 15. forduló
Békéscsaba, Kórház utcai Stadion, 100 néző. Vezette: Nazsa (Horváth, Tőkés)
Békéscsaba 1912 Előre – PMFC 1-1 (0-0)
Gsz.: Pantovic (83. – büntetőből), ill. Katona (73.)

Békéscsaba 1912 Előre: Czinanó – Nagy (Zvara, 61.), Farkas (Sipos, 80.), Bora, Fazekas, Kitl – Hodonicki (Horváth, 61.), Király, Szabó – Lukács (Ilyés, 87.) Pantovic. Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

PMFC: Helesfay – Sági (Grabant, 70.), Dávid, Rácz, Katona – Kónya, Futó, Hursán (Svedyuk, 46.), Hegedűs – Tihanyi (bíró, 42.), Adamcsek. Vezetőedző: Vas László.

Fénykép: Such Tamás

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram