eSport: Megvan az első győzelem

Vasárnap este eSport csapatunk a Hungarian Pro Clubs League másodosztályának 2. játéknapján lépett pályára, az ellenfél a Goalhub Hungary és az Airnergy Fc Esport gárdája volt.

A PMFC estéje nem kezdődött jól, hiszen csupán fél órával a találkozók előtt két játékos is kiesett, így hirtelen kellett cselekednie a csapatvezetőknek. Hirtelen ötlettől vezérelve, percekkel a mérkőzés előtt a pécsi csapat leigazolta a szabadúszó Koppány Csabát, valamint a karrierje szüneteltetéséből visszatért a csapat megmentésére Földvári Fruzsi is. Ilyen előjelek mellett az 5. helyen álló GoalHUB elleni találkozó nemhogy nehéznek ígérkezett, egyenesen lehetetlen küldetésnek tűnt. A találkozó PMFC helyzetekkel indult. A 3. percben Horvát harcolt ki szögletet, majd a beadását Kocsi fejelte kapura, azonban Kovács Jr. kapus elképesztő bravúrt bemutatva védett. Az első GoalHUB helyzetig 14 percet kellett várni, ekkor Kovács ugratta ki Kardost, de Kovacsics jól jött ki a kapujából és a támadó csak belebombázni tudta a játékszert a pécsi kapusba. A 29 percre egyre erősödött a vendégcsapat által keltett nyomás, ennek eredményeképpen Mile labdájával Kardos tudott befordulni 3 pécsi védő gyűrűjében és tekert kapura 12 méterről, de lövése centikkel a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. A félidő vége még tartogatott egy pécsi helyzetet, a hosszabbításban Fekete beadására a meglepetésre az ellenfél tizenhatosán belül feltűnő Kocsi érkezett és fejelt, de a fejes a felső lécet súrolva a kapu felett hagyta el a játékteret. A második játékrész elején a mezőnyjáték és a hatalmas csata dominált, folyamatos játék nem is igazán alakult ki. Olyannyira, hogy a 80. percig kellett várni az első helyzetre, amikor Kovács szánta el magát lövésre, Kovacsics kapujától 25 méterre, de a bombája a kapu fölé szállt. A kirúgást követően egy eladott labdát követően Mile tálalt Kardos elé, a GoalHUB támadója pedig senkitől sem zavartatva lőhetett 13 méterről, de Kovacsics hatalmas bravúrral védett. A szögletet követően óriási kavarodás alakult ki a pécsi tizenhatoson belül. Kardos lövésénél a blokkról az égre pörgött a labda, amelyet Mile az ötös sarkáról lőtt keresztül kép pécsi blokkon és Kovacsicson, vezetést szerezve a vendég csapat számára. A hátralevő percekben a PMFC mindent egy lapra feltéve támadott, a 90. percben Koppány került lövőhelyzetbe a tizenhatos vonalán, de lövése sajnos méterekkel szállt mellé, így maradt az 1-0-s GoalHUB győzelem.

A második találkozón az Airnergy FC volt az ellenfél. A találkozó pécsi helyzettel indult, az 5. percben Fekete lépett ki a bal szélen és beadásnak szánt lövés lett belőle, amelyet a kapus tornászott ki az oldalvonalon túlra. A 8. percben kontrázhatott a fővárosi csapat, Riki vezethette rá Kovacsicsra a labdát, de a pécsi kapus hárítani tudott. A 12. percben ismét a hazai csapat lila hajú támadója veszélyeztetett, de Kovacsics eszén most sem tudott túljárni. A 17. percben Tóth ugratta ki kiváló ütemben Poórt, de a Pécsi támadó nagyon rosszul találta el a labdát 14 méterről, így a veszélyes szituációból kirúgás lett. A 26. percben Koppány adott kiváló labdát Feketének, aki jó ütemő labdaátvétel után kilőtte a hosszú felső sarkot, vezetést szerezve a PMFC számára. Az 52. percben ismét Riki veszélyeztetett, de Kovacsics eszén most sem sikerült túl járnia, a pécsi kapus bravúrral védett. Az 55. percben Vajai cselezte le magát az alapvonalra és lőtte középre a játékszert, ahol Güldner érkezett és olyan balszerencsés módon ért bele a labdába, hogy a játékszer a kapuban kötött ki, ezzel egyenlített az Airnergy. A bekapott gól után nagy erőket mozgósítva támadott a Pécs. A 73. percben Molnár labdáját Horvát szelídítette meg a tizenhatoson belül, majd tökéletesen tálalt Poór elé, aki be tudott fordulni és 13 méterről bombázott az Airnergy kapujába. A 91. percben még kontrázhatott a hazai csapat, Pandor tekert 15 méterről kapura, de Kovacsics védett, így a találkozót a PMFC nyerte 2-1 arányban.

A találkozók után szakosztályvezetőnk Benko Imre a következőket mondta:

Ahogy múlt héten a kollégám ígérte, sikerült erre a hétvégére jóval taktikusabb és szervezettebb játékkal előrukkolni, aminek szerencsére eredményben is van látszata. Az első találkozót sajnálhatjuk, hiszen ott is küzdöttek a srácok, nem volt szerencsénk. A második találkozón végre kijött a lépés és az idei első győzelmünket arathattuk. Reméljük megtaláltuk a megfelelő irányt és megyünk tovább ezen az úton.

A következő hétvégén három mérkőzés is vár csapatunkra, a Magyar Kupában a harmadosztályú Levelek SE lesz az ellenfél, a bajnokságban hazai pályán a listavezető Covenant FC, idegenben a 10. helyen álló HUN Ultras ellen lépnek pályára a bajnokság 8. helyén tanyázó fiaink.

PMFC eSport – GoalHUB Hungary 0-1 (0-0)
PMFC: Kovacsics – Güldner, Kocsi, Molnár, Földvári – Lukács, Tóth Koppány – Fekete, Horvát, Poór
G.: Mile

Airnergy FC – PMFC eSport 1-2 (0-1)
PMFC: Kovacsics – Güldner, Kocsi, Molnár, Földvári – Lukács, Tóth Koppány – Fekete, Horvát, Poór
G.: Güldner (öngól) ill. Fekete, Poór

Hajrá, PMFC! Hajrá, Pécs!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram