Nem sikerült pontot szerezni Ajkán

NB II-es labdarúgócsapatunk nem tudta ledolgozni egygólos hátrányát az FC Ajka vendégeként.

Sorozatban harmadik idegenbeli bajnoki mérkőzését játszotta vasárnap NB II-es labdarúgócsapatunk, amely a Merkantil Bank Liga 24. fordulójában az FC Ajka vendégeként lépett pályára. A zöld-fehérek elleni hiányzóinkról ITT írtunk, míg a kezdőben kapott helyet a legutóbbi soroksári találkozókon dupláig jutó Adamcsek, aki a találkozó elején egyből megdolgoztatta Horváth kapust. Kicsivel utána Kövesdi buktatásáért végezhettünk jobbról, a tizenhatos oldalvonalától szabadrúgást, amit Hegedűs lőtt el a hosszú felső mellett.

Mezőnyfölényben folytattuk az összecsapást, majd a 11. percben Adamcsek jobbról élesen belőtt labdájára a kapu torkában Hegedűs mellett Futó is érkezett, de a bevetődő védők végül szögletre tudtak menteni. A 18. percben Futó bedobását balról Katona ívelte be, amit a másik oldalon Nikitscher gyűjtött be, visszatett labdájára Rácz ugrott fel a legmagasabbra, közeli fejese azonban a felső lécet elszállva ment fölé. Egy minutummal ezután villantak a hazaiak is, szerencsére Szücs veszélyes bólintása elkerülte a kapunkat.

A 25. percben Szarka lepett ki, kissé hosszan tolta meg a labdát a tizenhatosra beérve, amibe Helesfay vetődve ért bele, míg a hazai támadó eltalálta kapusunkat, aki emiatt ápolásra szorult. A 27. percben Horváth mutatott be egy bravúros védést, az ajkaiak hálóőre Nikitscher 20 méterről leadott lapos bombájára ért le kézzel a gólvonal előtt. A 36. percben Szarka elől nagyot mentett a kivetődő Helesfay, a 37. percben azonban megszerezte a vezetést az Ajka, ekkor Gaál 17-ről leadott lövése vágódott a bal alsónkban, 1-0.

Egygólos hátrányból folytattuk a második félidőt, amelynek az elején ismét kapuja elé szorítottuk a házigazdákat. A 47. percben Futó bedobása egy hazai védőn pattant meg veszélyesen, végül a háló tetején kötött ki a labda, míg a megítélt szögletből nem sikerült helyzetet kialakítanunk. Az 53. minutumban Sági jobboldali beadását követően Futó megpattanó lövése elkerülte a kaput. Kicsivel utána ismét csapatkapitányunk próbálkozhatott a tizenhatoson belülről, ám ezúttal egy védő állta útját a játékszernek.

A 63. percben Szarka lőtt kissé balról, 19-ről, Helesfay azonban a hosszú irányába elvetődve szépen hárított. Csapatunk becsülettel ment előre az egyenlítés érdekében. A 81. percben nagyon közel voltunk az egyenlítéshez. Zsemlye beadása a szintén csereként pályára lépő Károlyhoz került, akinek élesen jobbról leadott erős lövése alig valamivel szállt el a jobb alsó előtt. A 86. minutumban Csizmadia távoli próbálkozása szállt fölé. Kis Károly együttese végül mindent bevetve megőrizte előnyét, így 1-0-s ajkai sikerrel ért véget a találkozó.

Merkantil Bank Liga, 24. forduló
Ajkai Városi Sportcentrum, 500 néző. Vezette: Horváth (Kulman, Ring)
FC Ajka – PMFC 1-0 (1-0)
Gsz.: Gaál (37.)

FC Ajka: Horváth – Szűcs, Heffler, Görgényi, Présinger – Kenderes – Vizler (Berzsenyi, 78.), Tóth, Vogyicska (Sejben, 72.) – Gaál (Csizmadia, 72.), Szarka. Vezetőedző: Kis Károly.

PMFC: Helesfay – Sági (Marques, 62.), Rácz, Preklet, Katona – Kövesdi (Zsemlye, 46.), Futó (Hursán, 76.), Nikitscher, Hegedűs (Károly, 62.) – Geiger, Adamcsek (Bíró, 66.). Vezetőedző: Vas László.

Fénykép: Veszprémi Napló/Penovác Károly

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram