Elstartolnak a lányok

Minden lánykorosztályunk számára véget ért a felkészülési időszak. Ezzel együtt hétvégén elstartol a bajnokság tavaszi szezonja. A pécsi lányok ennek alkalmából egyből a mezőnyből kiemelkedő Puskás Akadémia vendégeként kezdenek, ám még az évadnyitás előtt összefoglaljuk az elmúlt időszak során csapataink háza táján történt változásokat, érintve a tavaszra kitűzött célokat.

U19-es lány együttesünknél az év elején edzőváltás történt, ezt követően kezdték meg a közös felkészülést januárban. A csapat élére kinevezett Erdős Zoltán első és egyben legfontosabb feladatául tűzte ki, hogy növelje az edzések hatékonyságát, amihez a stáb bővülésével új segítséget kapott.

– Elégedett vagyok a játékosok hozzáállásával – kezdte Erdős Zoltán – Látszik a lányokon, hogy szeretnének fejlődni és ezért tesznek is. A felkészülési időszakban több edzőmérkőzést játszottunk az U17-es csapatunkkal, valamint a Kaposvár U19-es gárdájával. Ezek a meccsek kiváló alkalmak voltak a hiányosságaink feltérképezésére, miközben szembetűnő volt a lányok folyamatos fejlődése.

A tréner kiemelte, két fronton erősödött a csapat. Tóth Sára tavasszal játékosként lehet a csapat erőssége, míg a szakmai munkát Fábián Dávid segíti. Hozzátette továbbá azt is, hogy a tavaszi szezon legfontosabb célkitűzése a lányok további fejlesztése, ennek velejárója pedig reményei szerint egy sikeres bajnoki szereplés lesz, amely március 2-án a Felcsút ellen indul.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Bolboaca Augustin U17-es játékosai jó erőben tértek vissza a január 3-án kezdődő felkészülésre. A heti négy edzés, valamint futsal tornákon váló részvétel mellett előzetesen több edzőmérkőzést is terveztek, de sajnos csak egyet tudtunk játszani, ugyanakkor a célok változatlanok.

– Két távozónk helyére Kauder Aida és Balajthy Júlia csatlakozott a csapathoz. Büszkeséggel tölt el, hogy Gyánó Lili és Bolboaca Karina bemutatkozott válogatottban. Nagyon fontos, hogy továbbra dolgozzunk a hibáink kijavításán. Csapatként és egyénileg is szeretnék fejlődni, mert nagyon fontos szakasz előtt állunk – mondta Bolboaca Augustin, edző.

Szintén kemény, ugyanakkor jól sikerült felkészülésen van túl az U15-ös lány csapat. Sergiu Bolboaca tanítványai a nagyobbakhoz hasonlóan heti négy edzéssel készültek január 3 óta, részt vettek egy gödöllői tornán, illetve a Kaposvár, a Fehérvár és Kecskemét ellen játszottak felkészülési mérkőzést. Edzőjük ezek során rengeteg jó teljesítményt látott vissza a lányoktól.

– Egy nehéz, de sikeres őszi szezon után fontos, hogy mindenki a megfelelő léptekben fejlődjön tovább, ehhez pedig elengedhetetlen, hogy még egy fokozatot feljebb kapcsoljanak a lányok. Az egyik elvárásom, hogy akaratban és elszántságban egy csapat se nőjön fölénk, és ha emellé jó játék is társul, akkor biztos vagyok benne, hogy a tavasz is nagyon jól fog sikerülni – így Sergiu Bolboaca.

A lány U17 és U15 első tavaszi meccsét szombaton egyből a második helyen álló Puskás Akadémia ellen játssza idegenben.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram