35 pécsi gól

Made in PMFC-interjú: Három éve vonult vissza a játéktól Gyánó Szabolcs, most az NB III-ba való feljutásért küzdő Majosi SE technikai vezetője. Pályafutása során többször is szerepelt a Vasasban, megfordult Portugáliában, a PMFC csatáraként pedig 2009 és 2012 között 35 góllal örvendeztette meg a szurkolókat.

Mondhatjuk azt, hogy bejött a majosi munka?

Nagyon jól érzem magam! Majoson fejeztem be az aktív játékot, tavaly kerestek meg, most technikai vezetőként dolgozom az NB III-ba jutásért. Egyelőre vezetjük a tabellát.

Az edzősködés lehetősége fel sem merült?

Hívtak korábban néhány helyről. Az a helyzet, hogy én nem az a típus vagyok, aki véka alá rejti a véleményét. Ez konfrontációkat okoz, amit viszont igyekszek kerülni. Ha kicsikkel dolgoznék, a szülőkkel, ha nagyobbakkal, akkor magukkal a játékosokkal lenne ebből feszültség, úgyhogy meg sem fordult a fejemben, hogy edző legyek. Majoson Kardos Ernő barátom vezeti a csapatot, neki segédedzőként besegítek, de ennyi.

Két gyermeke, Lili és Marcell is focizik. Lánya már utánpótlás-válogatott, fiát korosztálya nagy tehetségének tartják.

Nagyon örülök, hogy mindkettőjükön azt látom, szívvel lélekkel fociznak. Imádják, amit csinálnak, úgyhogy én is örömmel támogatom őket. Ironikus, de a feleségemmel alig vártuk, hogy befejezzem a pályafutásomat és végre legyenek szabad hétvégéink. Erre most a gyerekek fociznak, én meg egy futballklubnál vagyok technikai vezető. Előfordult, hogy az egyik hétvégén szombaton Debrecenbe vittem az egyik gyerekemet, vasárnap pedig Zalaegerszegre a másikat. Képzelhetik!

Ön az a típusú futballista-apuka, aki a gyerekeivel szeretné megvalósítani azt, ami neki esetleg nem jött össze? Egyáltalán, van hiányérzete a saját pályafutása kapcsán?

Biztos lehetett volna sok mindent másként csinálni, de amit elértem, azt én értem el. Én, a párom és a szüleim. Az a miénk, és nagyon büszke vagyok rá. Nyilván volt többszáz jobb játékos nálam. Halkan azért hozzáteszem, volt viszont többmillió gyengébb is.

Kötődik Pécshez, de ezer szállal kötődik a Vasashoz is. Kinek fog szurkolni?

A tavalyi PMFC–Vasas derbin két maszkban néztem a meccset. Az egyiken a Pécs, a másikon a Vasas címere volt. Szerintem ezzel válaszoltam is a kérdésre. Az nyilvánvaló, hogy a Vasasnak fontosabb ez a mérkőzés a feljutás miatt, de igaz volt ez egy éve is. Akkor a találkozó előtt azt mondtam, hogy legyen egy gólzáporos döntetlen. Be is jött, csak éppen 0-0 lett a vége.

Mint csatár, a pécsi keretből most kinek a játéka áll önhöz a legközelebb?

Adamcsek Máté jó támadó, kedvelem. De ha valahol, itt talán van egy kis hiányérzetem. Egy, talán két klasszikus befejező csatár azért még elférne ebben a PMFC-ben.

Interjúnk a Made in PMFC 2. évfolyamának 14. számában jelent meg, a teljes újságot ITT olvashatja el.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram