Ellenfél-lesen: Kecskeméti TE

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójának zárásaként a feljutásra esélyes lila-fehéreket látjuk vendégül hétfőn este a PMFC Stadionban.

Sorban érkeznek hozzánk a bajnokságban az élcsapatok, a feljutó helyen álló DVTK és a listavezető Vasas FC után március 21-én, hétfőn 20:00 órakor a tabella 3. helyén álló KTE HUFBAU gárdáját fogadjuk a Merkantil Bank Liga 29. fordulójának záró mérkőzésén. A tavalyi harmadosztályú küzdelemből feljutó csapat vezetőedzője Szabó István, munkáját Kerekes Barna pályaedző, Trepák Attila kapusedző és Buzási Péter erőnléti edző segíti. A Kecskemét – 15 győzelemmel, 6 döntetlennel és 7 vereséggel – 51 pontot gyűjtve várja az összecsapást.

A lila-fehérek kerete a téli átigazolási időszakban tovább erősödött. Békéscsabáról igazolták le Paudits Patrikot, Lipcsei Ádám a Kelen SC-től érkezett hétfői ellenfelünkhöz, Szökrönyös Dániel a szlovén másodosztályban szereplő NK Nafta Lendva együttesétől kölcsönben szerepel Kecskeméten, Szabó László a középpályára érkezett az FC Dabastól, Tóth Dávidot pedig a Haladástól igazolta a KTE. Góllövőkben sincsenek híján, a 46 találatukból a házi góllövő listájukat Lukács Dániel vezeti 13 egységgel, aki egyben az összesített lista harmadik helyezettje.

A hétfő esti összecsapás lesz a 20. egymás elleni bajnoki találkozó, korábban az NB I-ben 8, a másodosztályban szintén 8, míg az NB III-ban 3 alkalommal játszottunk a KTE-vel. Az összesített mérleg kiegyenlített, 7 pécsi és 7 kecskeméti siker mellett 5-ször döntetlenre végeztek a csapatok. Az őszi egymás bajnoki elleni találkozó a lila-fehére 1-0-s győzelmével zárult a Széktói Stadionban, s bár a kecskemétiek azóta is remek formában vannak, hazai közönség előtt lehetőségünk nyílik a visszavágásra. Hétfőn várjuk szurkolóinkat a Stadion utcába!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram