Döntetlen a válogatott szünet előtt

A helyzetek ellenére gólnélküli döntetlennel zárult a Kecskemét elleni küzdelmes bajnoki mérkőzésünk.

NB II-es labdarúgócsapatunk hétfő este az újoncként remekül szereplő, pillanatnyilag a tabella 4. helyén álló KTE HUFBAU együttese ellen zárta hazai pályán a Merkantil Bank Liga 29. fordulóját. A lila-fehérek elleni keretünkből bokasérülés miatt Hursán hiányzott, míg hosszú kihagyást követően a kispadon kapott helyet Tihanyi és Kónya.

A küzdelmesen induló összecsapás 4. percében a másodosztály gólkirályi címére is jó eséllyel pályázó Lukács futott be egy kiugratást, de a kirohanó Helesfay remekül útját állta a labdának. A 13. percben aztán egy szép támadás során a közép passzolt labdát Nikitscher lőtte rá 17-ről, Bíróban azonban elakadt a játékszer.

Alig egy minutummal ezután a vendégek veszélyeztettek, de Sági óriásit mentett Lukács elől az ötösön belül. Ezt követően több ízben is a kapuja elé szegeztük a kecskemétieket, ám nem sikerült a hálóba találni. A 25. percben Geiger próbálkozott balról, 17-ről, ám Varga nagyot nyújtózva a kapu fölé tolta a labdát.

A 33. percben Nagy tekert jobbal a bal felső irányába, kísérlete azonban célt tévesztett. Nem sokkal a félidő vége előtt Adamcsek középre tartó lövését ütötte ki Varga, majd a labdára Bíró csapott le, aki közelről a hálóba talált, csakhogy a gólt les miatt érvénytelenítette a játékvezető, így 0-0-s döntetlennel ért véget a játékrész.

A szünetet követően Hegedűs folytatta Adamcsek helyett, s míg a hőmérséklet csökkent, addig a támadószellemünk nőtt. Az 55. percben Geiger tüzelt 20-ról, lövése veszélyesen szállt el a jobb alsó előtt. Kicsivel később kettős cserét hajtottunk végre, Zsemlye mellett Kónya állt be, utóbbi hosszú kihagyást követően lépett ismét pályára.

A 66. percben Helesfay mentett nagyot Lukács elől, miként egy minutummal később kapusunk Tóth közeli ziccerét parádés mozdulattal tudta szögletre tolni. A 71. percben Hegedűs tekerése szállt el a bal felső mellett. Negyed órával a vége előtt a hosszan tartó sérülés miatt hiányzó Tihanyi kapott ismét lehetőséget csapatunkban.

A 85. minutumban Hegedűs szabadrúgása tekeredett veszélyesen a kecskeméti kapura, de Varga résen volt és megfogta a labdát. A küzdelmes összecsapás hajrájában nagy erőket mozgósítottunk, ezen az estén azonban meg kellett elégednünk a döntetlennel. Folytatás a válogatott szünet után Szolnokon.

Merkantil Bank Liga, 29. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 600 néző. Vezette: Káprály (Berényi, Belicza)
PMFC – KTE HUFBAU 0-0 (0-0)

PMFC: Helesfay – Rácz, Dávid (Zsemlye, 61.), Króner – Sági, Geiger (Kónya, 61.), Futó, Nikitscher, Katona – Adamcsek (Hegedűs, 45.), Bíró (Tihanyi, 76.). Vezetőedző: Vas László.

KTE HUFBAU: Varga – Buna (Győri, 79.), Szabó, Rjasko, Szalai, Grünvald (Hadaró, 74.) – Nagy, Vágó, Szuhodovszki (Szabó, 90.) – Tóth, Lukács. Vezetőedző: Szabó István.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram