PMFC eSport: Felemásan sikerült a szezonkezdés

A PMFC eSport csapata megkezdte szereplését a Hungarian Pro Clubs League másodosztályában. Ellenfeleink a Hooligans Elit és a Blind Pirates – FIFA Pro Clubs Team csapatai voltak.

A vasárnap rossz előjelekkel indult, hiszen délután kiderült, hogy a kapus Kovacsics Bence nem tudja vállalni a játékot, így igencsak felforgatott felállásban kellett pályára lépnie a Munkásnak. A Hooligans Elit elleni találkozó csapkodó játékkal indult, mindkét csapat rengeteg eladott labdával operált. Az első helyzetig 30 percet kellett várni, amikor Güldner passzolt az ellenfél kapujától 16 méterre álló Horváthoz, támadónk kapura fordult és könyörtelenül lőtte ki a bal felső sarkot, vezetést szerezve a PMFC számára. A 43. percben Téglás ugratta ki Richárd Rolandot, aki egy az egyben vezethette a labdát a pécsi kapura, de lövését Poór hatalmas bravúrral hárította. Az 57. percben Téglás végzett el szabadrúgást a pécsi kaputól 27 méterre, amelyet közvetlenül kapura lőtt, bombája a felső lécen csattant. A 86. percben Téglás adott zseniális labdát Richárdnak, aki 15 méterről bombázott a pécsi kapuba, beállítva az 1-1-es végeredményt.

A Blind Pirates elleni második találkozó rémálomszerűen kezdődött a PMFC számára. A 3. percben Czifra Tamás szerelte le Kocsit 14 méterre a pécsi kaputól és nem teketóriázott, a tehetetlen Poór mellett megszerezte a vezetést a kalózok számára. A 26. percben Kárpáti ugratta ki Czifra Attilát, akit Molnár 10 méteres távolságból követett, így a kalózok szélsője könnyedén gyalogolt be az ellenfél tizenhatosán belülre és szerezte meg a Blind Pirates második találatát. A 29. percben ismét Kocsi vesztett labdát 17 méterre a saját kapujától, Kárpáti könnyedén passzolt az üresen álló Czifra Tamáshoz, aki lényegében az üres kapuba lőhetett. Az első pécsi lehetőséget a 39. percben jegyezhettük fel, de Güldner távoli lövését könnyedén ölelte magához Olaf. A 40, percben Czifra T. ugratta ki Kárpátit, de a Blind Pirates támadója ziccerben a kapu mellé lőtt. Az 56. percben egy Nyári lövést jegyezhettünk fel, amelyet Poór hárított. A 68. percben Czifra A. húzott el a szélen három védőt megbolondítva, majd gurított Kárpátihoz aki kapura fordult és megszerezte csapata 4. gólját, beállítva a 4-0-ás végeredményt…

A találkozókat követően Benko Imre nyilatkozott:
“Nem ilyen szezonkezdésről álmodtunk. Elképesztően sok hibával játszottunk, a támadójáték életlen volt, védekezésben pedig amatőr hibákat vétettünk. Sajnos vannak ilyen hétvégék is, kielemezzük a találkozókat és igyekszünk sokkal jobban felkészülni a következő fordulóra.”

A következő héten a két vereséggel kezdő Genesis Gaming mellett egy igazi presztizs csata következik, az ellenfél a PTE-PEAC csapata lesz.

Hooligans Elit – PMFC eSport 1-1 (0-1)
PMFC: Poór – Kocsi, Pintér, Miskey, Molnár – Güldner, Tóth, Speet, Benko – Reszler, Horvát
G.: Richárd ill. Horvát

PMFC eSport – Blind Pirates 0-4 (0-3)
PMFC: Poór – Kocsi, Pintér, Miskey, Molnár – Güldner, Tóth, Speet, Benko – Reszler, Horvát
G.: Czifta T. (2), Czifra A., Kárpáti

Hajrá, PMFC! Hajrá, Pécs!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram