Pontot mentettünk Szolnokon

Adamcsek hajrában szerzett szabadrúgásgóljával 1-1-es döntetlent játszottunk a Szolnoki MÁV FC otthonában.

NB II-es labdarúgócsapatunk a válogatott szünetet követően a sereghajtó Szolnoki MÁV FC vendégeként lépett pályára a Merkantil Bank Liga 30. fordulójában. A bennmaradásért küzdő kék-fehérek ellen már a 2. percben nagy lehetőségünk adódott a vezetés megszerzésére. Egy bal oldali passzt követően Bíró sarkalta kapura 6 méterről a labdát, de hazaiak a korábbi válogatott kerettag hálóőre, Hegedűs lábbal hatalmasat hárított. A következő lehetőségünk a 8. percben adódott, Futó bedobását Kövesdi elé fejelték ki a Tisza-partiak, támadónk pedig 20-ról kapura emelte a játékszert, amit Hegedűs nagyot nyújtózva tolt ki a bal felső elől.

A folytatásban erős mezőnyfölényre tettünk szert, beszorítva Romanek János együttesét a saját tizenhatosa elé, nem sikerült azonban megszerezni az előnyt. A házigazdák első kísérlete a 25. minutumban esett, ám Szabó kissé balról, 12-ről leadott bal alsót megcélzó lövését magabiztosan hárította az elvetődő Helesfay. A 30. percben aztán ismét előttünk adódott gólhelyzet. Nikitscher jobb oldali beadását Rácz fejelte 5 méterről fölé, míg alig valamivel később Szekszárdi becsúszva mentett nagyot Hegedűs elől. A kontrákra berendezkedő szolnokiak közül a 37. percben Kurdics éles lövése ment el nem sokkal a kapunk előtt.

A 39. percben ismét Kurdicsot játszották meg a társak, aki 25 méterről tűzte rá, labdája pedig a keresztlécen csattant. A szolnoki támadó a 41. percben újfent jobbról, ám ezúttal 22-ről próbálkozott, de életerős kísérlete a bal kapufa mellett az oldalhálóba vágódott, miközben Helesfay remekül elvetődve zárta az utat a bal alsónál. A félidő hajrájára tehát felszívta magát az addig szinte csak a védekezésre koncentráló Szolnok, így mindkét csapat szimpatizánsai számára igazán izgalmassá vált az egymás elleni összecsapás, amelynek első 45 perce során a kínálkozó helyzetek ellenére nem született találat.

A szünetben egy cserénk volt, Geiger helyett Kónya állt be. A második játékrészben küzdelmesen folytatódott a játék, amelynek 46. percében előbb Hegedűs középre tartó lövését fogta meg Hegedűs, míg az 52. percben Csörgő lőtt 22 méterről, de a lapos löketét könnyedén védte Helesfay. A 64. percben hármas cserét hajtottunk végre. Hegedűs, Nikitscher és Kövesdi hagyta el a pályát, helyükre pedig beállt Grabant, Adamcsek és Zsemlye. A 73. percben Helesfay mentett nagyot, míg nem sokkal utána megszerezte a vezetést a hazai gárda. A 74. minutumban Kurdics megpattanó lövését ugyanis már nem tudta hárítani kapusunk, 1-0.

Innentől kezdve nem volt egyszerű a helyzetünk a kiesés elől menekülő szolnokiak vendégeként, pedig még nagyobb támadószellem játszottunk. Tíz perccel a rendes játékidő vége előtt aztán kihasználtuk ötödik cserénket is, Sági helyett Tihanyi állt be. Sokáig úgy tűnt hiába próbálkozunk, mígnem a hajrában jó helyről végezhettünk szabadrúgást, amit a 92. percben Adamcsek vágott a hálóba, 1-1. Ennek köszönhetően pontot mentettünk Szolnokon. Folytatás Budafokon, míg április 10-én az ETO FC együttesét fogadjuk hazai pályán.

Merkantil Bank Liga 30. forduló
Szolnok, Tiszaligeti Stadion, 200 néző. Vezette: Hanyecz (Márkus, Szilágyi)
Szolnoki MÁV FC – PMFC 1-1 (0-0)
Gsz.: Kurdics (74.), ill. Adamcsek (92.)

Szolnoki MÁV FC: Hegedűs – Szekszárdi, Szabó, Kovács, Tóth B. – Hleba, Tisza – Kurdics, Sipos (Gohér, 89.), Tóth L. (Busa, 46.)– Csörgő (Lakatos, 70.). Vezetőedző: Romanek János.

PMFC: Helesfay – Sági (Tihanyi, 79.), Rácz, Katona – Króner, Nikitscher (Grabant, 64.), Geiger (Kónya, 46.), Futó, Hegedűs (Adamcsek, 64.) – Bíró, Kövesdi (Zsemlye, 64.). Vezetőedző: Vas László.

Fénykép: nso.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram