Szerdán Budafokon játszunk

Ellenfél-lesen: A zsinórban három győzelemnél járó budafokiakkal több mint hat év után találkozunk a Promontor utcában.

Szerdán 18:00 órakor Budafoki MTE – PMFC összecsapást rendeznek a Merkantil Bank Liga 31. fordulójában. A tavaly még az élvonalban szereplő Budafok jelenleg is több alapemberét a soraiban tudhatja, illetve jó arányban igazoltak fiatal és rutinos labdarúgókat. A BMTE Boér Gábor irányításával kezdte el a 2021/22-es bajnokságot, őt tavaly október 19-én Csizmadia Csaba váltotta a kispadon, aki korábban az NB I-ben vezette a gárdát. Munkáját Suth Balázs pályaedző, Vezér Ádám kapusedző és Balogh Barna erőnléti edző segíti.

Az XXII. kerületiek a télen Beke Pétert (ZTE FC), Greska Bencét (Budafoki MTE II), Györgyi Arthurt (KFC Komarno – Szlovákia), Romic Danijelt (Haladás), Varga Donátot (Vasas – kölcsönbe) szerződtették. A fél távnál még a kieső helyen álló piros-feketék tavasszal egyre jobb formát mutatnak, legutóbbi három bajnoki mérkőzésüket ráadásul egyaránt győzelemmel vették és így már 32 ponttal a bennmaradást érő 16. helyen állnak. A Szombathelyt 3-2-re, a Szolnokit 1-0-ra, míg az előző körben a Szentlőrincet 2-1-re győzték le.

A jogelődöket is figyelembe véve a felek eddig az NB III-ban kétszer, míg a másodosztályban ötször csaptak össze: csapatunk összesítésben 3 alkalommal hagyta el győztesen a pályát, a Budafok szintén 3-szor tudott sikeres lenni, 1 esetben pedig pontosztozkodás lett a vége. Utoljára az idei bajnoki évad elején találkoztunk szerdai ellenfelünkkel, október közepén a PMFC Stadionban 3-1-re győztük le a BMTE-t. A párharc folytatására április 6-án, 18:00 órakor kerül sor a Promontor utcában, ahová több mint hat év után látogatunk el ismételten.

A Budafok mélyen a várakozások alatt teljesít, de ez nem azt jelenti, hogy nem rendelkezik minőségi, jó csapattal. Sokáig hullámvölgyben voltak, de úgy néz ki, megtalálták a kiutat, háromszor nyertek zsinórban. A mi feladatunk a rövid regeneráció és a felkészülés mellett, hogy megtaláljuk a győzelem kulcsát. Szeretnénk eredményesen szerepelni Budafokon – nyilatkozta a találkozót megelőzően Vas László, NB II-es labdarúgócsapatunk vezetőedzője.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram