Itthon is 1-0-ra győztük le a Győrt

NB II-es labdarúgócsapatunk Bíró fejesgóljával 1-0-s sikert aratott az ETO FC ellen.

A szerdai budafoki találkozót követően NB II-es labdarúgócsapatunk vasárnap a követlen rivális, a mérkőzés előtt az egy pont hátránnyal a tabella 9. helyén álló ETO FC-t fogadta a Merkantil Bank Liga 32. fordulójában. Együttesünkből ezúttal Geiger sárga lapos eltiltása miatt hiányzott, míg Helesfay, Dávid és Preklet sérülés okán nem állt a szakmai stáb rendelkezésére. Az előzetesen a kezdőbe nevezett Króner a bemelegítés során sajnálatos módon meghúzódott, helyette Marques kapott helyet a védelem baloldalán.

A hagyományoknak megfelelően piros-fekete szerelésben léptünk pályára a napos, helyenként szeles összecsapáson. Gyors letámadásainkkal igyekeztük megtörni a vendégeket, a 8. percben Sági adott be jobbról a tizenegyes pont magasságába, egy győri védő azonban szögletre tudta vágni a labdát a berobbanó Bíró elől. A sarokrúgást Grabant tekerte be a rövid irányába, Katona csúsztatása azonban elkerülte a győriek hálóját. A 15. percben Szabó vállalkozott egy kaput megcélzó lövéssel, 19 éves támadónk kísérlete nem sokkal szállt el a keresztléc felett.

A 18. percben Futó dobta be a labdát a kapu elé, amit Farkas kis híján a saját hálójába fejelt, végül Rácz bólintott mellé. A 19. percben aztán Kovács tört kapura, ám a tizenhatosra remek ütemben kifutó Bukrán felszedte előle a labdát. Az ellentámadást követően Szabó tűnt el gyanús körülmények között a vendégek büntetőterületen belül, ám a játékvezető továbbot intett, a labda nálunk maradt, amit Sági jobbal, 17-ről lőtt rá, de a játékszer a keresztlécen csattant. Érezhető volt a pécsi gól, a 25. percben aztán sikerült megszerezni a vezetést.

Grabant adta be remekül a labdát szögletből, amit Bíró 6 méterről a háló jobb felébe fejelt le, 1-0. Támadónk szezonbeli 6. bajnoki találatát jegyezte. Nem sokkal az előny megragadása után egy veszélyes győri fejest lábba hárított Bukrán, majd a 34. percben Kónya futott fel a jobb oldalon, középre centerezését az érkező Nikitscher lőtte rá 12-ről, ami alig valamivel szállt el a vizitálók kapuja felett. A 39. percben a győriek előtt adódott helyzet, de Tuboly elesett a lövés pillanatában, labdája emiatt csúnyán fölé szállt.

A szünetben két pécsi klublegendát, Koller Nándort és Dunai Jánost köszöntöttük a kezdőkörben. Koller Nándort 80. születésnapja okán ünnepeltük, a 85 esztendős Dunai Jánost pedig azért, mert március 15-e alkalmából Magyar Érdemrend Lovagkereszt kitüntetésben részesült. A két ikont hatalmas tapssal üdvözölték a szurkolók. Ezt követően folytatódott a találkozó, amelynek második játékrészére egy helyen változtatott vezetőedzőnk, aki Grabant helyett Hegedűs küldte pályára. A támadókedv mellett továbbra is a szervezettség jellemezte csapatunkat.

A 62. percben aztán ismét egy szép pécsi akciót láthattunk, Nikitscher kapott labdát, aki 23-ről a háló bal felét célozta meg, az elvetődő Fadgyas azonban szögletre tudta tolni a játékszert. A 65. percben mindkét oldalon két-két cserét hajtottak végre a szakvezetők, nálunk Szabó helyett Zsemlye érkezett, míg gólunk szerzőjét, Bírót a korábban kisebb sérüléssel bajlódó Tihanyi váltotta. A vendégeknél korábbi támadónk, Óvári szállt be, valamint Vernes személyében egy volt élvonalbeli csatár érkezett a pályára, így már négy támadóval próbálkozott az ETO FC.

A 70. percben Futó bedobása szállt be a vendégek kapujának előterébe, a labdát Katona küldte rá, de nem sikerült kellően a lövés, így Fadgyas felszedte azt a jobb alsó elől. A 72. percben Toma tűnt el a tizenhatosunkon belül, a játékvezető azonban nem látta szabálytalannak az esetet, végül Farkas kiszorított szögből lőhetett, Bukrán azonban remekül helyezkedett és higgadtan elvetődve megfogta a labdát. A 78. percben kényszerű okokból változtattunk, Marques nem tudta vállalni a folytatást, helyére házi gólkirályunk, Adamcsek folytatta.

A 82. minutumban Vernes egy cselt követően lőtt balról, a tizenhatoson belülről, amit Bukránnak kellett kiütnie, majd Óvári jobbról keresztbe ellőtte a labdát, amit szerencsére Farkas nem ért el. A 83. percben Hegedűs 17-ről, ballal lőtte el a labdát a kapu felett, a 86. percben Adamcsek tűzte rá bal oldali szabadrúgását, amit Fadgyasnak kellett kiütnie. Volt miért izgulni a hajrában is, az eredmény végül nem változott, NB II-es csapatunk megérdemelten nyert az ETO FC ellen, csakúgy, mint az őszi odavágón, ezúttal is 1-0-ra. Folytatás húsvétvasárnap a Nyíregyháza vendégeként.

Merkantil Bank Liga, 32. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 600 néző. Vezette: Berényi (Máyer, Kiss)
PMFC – ETO FC 1-0 (1-0)
Gsz.: Bíró (25.)

PMFC: Bukrán – Sági, Rácz, Katona, Marques (Adamcsek,79.) – Kónya, Nikitscher, Futó, Grabant (Hegedűs, 46.) – Bíró (Tihanyi, 65.), Szabó (Zsemlye, 65.). Vezetőedző: Vas László.

ETO FC: Fadgyas – Kovács, Bagi, Kiss, Csonka, Forgács (Szimcso, 73.) – Toma, Tuboly (Óvári, 65.) – Vitális (Berki, 78.), Bacsa (Vernes, 65.), Farkas. Vezetőedző: Klausz László.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram