PMFC eSport: Egy sima, egy fordított

A Hungarian Pro Clubs League másodosztályának 3. játéknapján eSport csapatunk ellenfelei a Covenant FC és a Fehérvár csapatai voltak.

Már-már szokásos módon rossz előjelekkel indult neki a PMFC a játéknapnak, hiszen Miskey Gyula és Kovacsics Bence sem állt a csapat rendelkezésére. A Covenant FC ellen csapatunk kontrajátékra készült stabil védekezés mellett. A találkozó ennek szellemében indult, a mezőnyjáték dominált Covenant labdatartással. A 14. percben egy Bárdos lövést jegyezhettünk fel, de Poór könnyedén hárított. Az első pécsi lehetőségre 39 percet kellett várni, ekkor Speet gyűjtötte össze a Tóth blokkolt lövése utáni lepattanót és tüzelt 25 méterről, de Lendvai magabiztosan ölelte magához a játékszert. A 42. percben villant a Covenant, Sós adott kiváló ütemű labdát Lászlónak, aki 13 méterről, habozás nélkül bombázott a kapu jobb felső sarkába. A második játékrészre megváltozott a játék képe, a PMFC játszott mezőnyfölényben, de a támagásépítésbe rendre hiba csúszott az ellenfél tizenhatosa előtt, így helyzetet csupán egy Siklósi lövést jegyezhettünk fel a teljes második játékrészben, így a találkozót a Covenant FC nyerte 1-0 arányban.

A Fehérvár elleni találkozónak mindig van egy különleges hangulata, hiszen ismerjük a két csapat szurkolótábora közötti ellentéteket. A találkozó ezt tükrözte most is, hiszen mindkét fél megkettőzött erővel ugrott bele a csatába és az első helyzetig 12 percet kellett várni, ekkor Siklósi lőtt 20 méterről, de Kiss hárította a próbálkozást. A 20. percben ismét Siklósi lövést jegyezhettünk fel, most Horvát labdáját tűzte kapura támadónk kiszorított helyzetből, de Kiss hárított. A szögletet követően viszont már tehetetlen volt a fehérvári hálóőr, Kocsi fejelte elemi erővel a kapuba Horvát szögletét. A gólt követően szinte rögtön óriási lehetőséghez jutott a Fehérvár. Varga labdájával Turzó fordult kapura és 10 méterről lőtt, de Poór elképesztő bravúrt bemutatva ütötte szögletre a labdát. A szögletet Varga megpróbálta közvetlenül kapura csavarni, a felső lécről pattant ki a játékszer. A 27. percben Horvát lépett ki két védő szorításában Güldner passzával, a visszagurításra Reszler érkezett tökéletesen, de 6 méterről elemi erővel találta telibe a felső lécet, így maradt továbbra is az egy gólos pécsi vezetés.

Az 58. percben egy szabadrúgást követően Németh fejeltele a labdát Turzó elé, aki zavartalanul lőtt 6 méterről a Pécs kapujába, de a zavartalansága nem volt véletlen, a partjelző emelte zászlaját, a támadó méteres lesen állt. A 66. percben Speet kapott labdát a Fehérvár kapujától 25 méterre, szép csellel játszotta tisztára magát, majd 18 méterről lőtt, de Kiss bravúrral védeni tudott. A 75. percben Speet beadását a védő röviden fejelte ki Horvát elől, a lecsorgóra Siklósi érkezett, de lövését Kiss bravúrral hárította, majd 2 perccel később ismét Siklósi lövését kellett hatástalanítania a fehérvári hálóőrnek. A 86. percben ez a sorminta folytatódott, ismét Siklósi tüzelt 16 méterről, Kiss pedig ismét bravúrral hárított. A szögletet követően Kocsi tudott fejelni 6 méterről, de a játékszer ismét a felső lécen csattant, a kipattanót Kocsi ismét elfejelte, de centikkel a kapufa mellett hagytael a játékteret a labda. Ezzel a szerzett 3 ponttal PMFC eSport a 7. helyen áll a tabellán. A találkozók után Güldner Ádám nyilatkozott:

A hétvége előtt azt beszéltük a srácokkal, hogy 4 pont megszerzése már több mint jó eredmény lenne. Nem álltunk messze ettől, de továbbra sincsen mellettünk a szerencse. Összességében nem lehetünk elégedetlenek, hiszen folyamatosan fejlődünk, mindkét találkozón jól játszottunk.

PMFC eSport – Covenant FC 0-1 (0-1)
PMFC: Poór – Kocsi, Pintér, Molnár, Berki – Güldner, Tóth, Reszler, Speet – Horvát, Siklósi
G.: László

PMFC eSport – Fehérvár 1-0 (1-0)
PMFC: Poór – Kocsi, Pintér, Molnár, Berki – Güldner, Tóth, Reszler, Speet – Horvát, Siklósi
G.: Kocsi

Hajrá, PMFC! Hajrá, Pécs!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram