3+1 érdekesség a Szpari elleni párharc kapcsán

A Merkantil Bank Liga 33. fordulójában vasárnap 17:00-tól a Nyíregyháza Spartacus FC ideiglenes, balmazújvárosi otthonában lép pályára felnőtt csapatunk. Az április 17-i összecsapással kapcsolatos szurkolói információkról itt olvashat bővebben. A találkozóra való ráhangolódás jegyében ezúttal is három plusz egy érdekességet gyűjtöttünk össze.

1. Örökmérleg

A két csapat 23. egymás elleni bajnoki mérkőzése következik, az eddigi 15 élvonalbeli és 7 másodosztályú találkozókon 10 pécsi siker, 5 döntetlen és 7 nyíregyházi győzelem született. Az első piros-kékek elleni bajnoki mérkőzésünkön, 1980. augusztus 16-án, 16 ezer néző előtt 0-0-s eredmény született idegenben, az eddigi utolsón pedig tavaly októberben 6-1-s sikert értünk el itthon. A párharc gólaránya 29:24 csapatunk javára, az egymás elleni bajnokijaink meccsenkénti gólátlaga 2,4.

2. Korábbi pécsi játékos az ellenfél támadósorában

A hazaiak 30 esztendős gólvágója, Zsamostny Balázs 1998-tól a mecsekaljai utánpótlásban pallérozódott, mígnem 2010-ben az NB II-es felnőtt csapatban is bemutatkozott, 4 bajnokin és 2 Magyar Kupa találkozón lépett pályára. Ezt követően játszott Újpesten, Siófokon, a Vasasban, Sopronban, Szombathelyen, Győrben, és Ajkán is. A pécsi születésű Zamostny Balázs jelenleg 9 találatnál jár a Nyíregyháza színeiben, ezzel vezetve a szabolcsi gárda házi góllövőlistáját.

3. A dátum: április 17.

A vasárnapi mérkőzés napján a XXI. században négy bajnoki mérkőzést, kettőt az NB I-ben, kettőt pedig a másodosztályban játszottunk le eddig. 1955-ben a jogelőd Pécsi Dózsa a Győri Vasas SK otthonában szerepelt az élvonalbeli bajnokságban (2-1), a korábbi lila-fehérek 1966-ban a DVTK-t fogadták a Verseny utcában (0-0), 1999-ben a második vonalban Békéscsabán vendégeskedtünk (0-1), míg 2010-ben a Budaörs SC látogatott a Stadion utcába (1-0).

+1 Először Balmazújvárosban

A Nyíregyháza Spartacus FC otthonának felújítása miatt a 2021/22-es szezonban ”albérletben”, Balmazújvárosban játssza hazai találkozóit. A balmazújvárosi stadiont 2016-ban újították fel, az avatómérkőzésen az olasz Palermo volt a vendég. A lelátó összesen 2435 férőhelyes. A korábban az NB I-et is megjáró Balmazújváros jogutódja jelenleg a Hajdú-Bihar megyei első osztályban szerepel. A PMFC története során először játszik bajnoki találkozót a balmazújvárosi stadionban.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram