Ellenfél-lesen: Békéscsaba 1912 Előre

A bennmaradásért harcoló békéscsabaiak új megbízott vezetőedzővel érkeznek vasárnap délután a PMFC Stadionba.

A húsvéti ünnepeket követően hétvégén ismét bajnoki forduló lesz terítéken a másodosztályban. Vasárnap (kezdés: 17:00) a Merkantil Bank Liga 34. játéknapján a 16. helyen álló Békéscsaba 1912 Előre együttesét fogadjuk a PMFC Stadionban. A két klub fennállása során összesen 44 élvonalbeli, míg 5 másodosztályú találkozón mérte össze erejét egymás ellen, a mérleg nyelve felénk billen. Az NB I-es meccseket tekintve 20 pécsi győzelemmel szemben 15 békéscsabai siker áll 68-55-ös gólkülönbséggel a javunkra, míg a második vonalban 1 győzelmet tudhatunk magunkénak, 4-szer pedig döntetlennel ért véget a találkozó.

A Békéscsaba 1912 Előre játékoskeretében a téli átigazolási időszakban nem volt jelentős játékosmozgás. Az együtteshez érkezett: Bor Dávid (FK Csíkszereda – Románia), Farkas Botond (Vasas – kölcsönbe), Korógyi Szabolcs (Újpesti TE), Pap Szabolcs (Békéscsaba Akadémia U19 – profi szerződést kapott) és Tóth Dániel (Kecskemét). A Békéscsaba 33 forduló elteltével 36 pontot gyűjtött – 3 egységgel előzi meg a kieső helyen lévő Budaörsöt -, ezzel a 16. helyen áll a tabellán: 8 győzelem, 12 döntetlen és 14 vereség, 47 rúgott és 59 kapott gól a mérlegük az idei kiírásban. Legeredményesebb játékosuk a 20 találatnál járó Lukács Raymund Barna.

Legutóbbi öt mérkőzésükön először 1-1-et játszottak a Csákvárral, majd 6-0-s vereséget szenvedtek az éllovas Vasas otthonában, ezt követően viszont hazai pályán 4-1-re legyőzték a Siófokot, a jelenleg feljutó helyen álló Kecskemét vendégeként azonban 4-1-re kikaptak, míg a legutóbbi játéknapon hazai közönségük előtt maradtak alul 2-1-re a Szolnok elleni párharcban. A lila-fehéreket irányító Schindler Szabolcs a múlt vasárnapi vereséget követően távozott a Békéscsaba kispadjáról, helyére klub elnöksége a hátralévő öt bajnoki mérkőzésre, megbízott vezetőedzőként Brlázs István Gábort nevezték ki.

– Nyilván nem örült senki a kialakult helyzetnek, így aztán lett a héten bőven feladatunk. Schindler Szabolcs távozása után engem kért fel a klubvezetés a vezetőedzői pozícióra, amit ezúton is köszönök és természetesen kötelességemnek is éreztem elvállalni, ami egyben az álmom is volt, hiszen régóta arra készültem, hogy amikor elérkezik az idő, akkor én lehessek a vezetőedző az első csapatnál – fogalmazott Brlázs István Gábor a békéscsabai klub honlapjának. – A történések gyorsasága és az idő rövidsége miatt csak minimális változtatásokra van most lehetőség, hiszen vasárnap ismét bajnokit játszunk és a fennmaradó öt mérkőzést muszáj olyan szinten teljesítenünk, hogy azzal kiharcoljuk a biztos bennmaradást. Úgy gondolom, hogy meg fogja oldani a csapat, bízom bennük és remélem nem lesz probléma. Nyilván az utolsó mérkőzés megtépázta a srácok idegrendszerét is, de reméljük a hétvégére már ki tudunk ebből lábalni. A rapszodikus szereplésünket viszont mindenképpen megpróbáljuk stabilizálni, amiből viszont az is kiviláglik, hogy jó állományunk van és jó csapat vagyunk, hiszen ha nem így lenne, akkor a jó eredményeket sem tudnánk produkálni – vélekedett a tréner. – Arra kell sürgősen gyógyírt találnunk, hogy a jó teljesítményt mérkőzésről-mérkőzésre, hétről-hétre ki tudjuk tenni a pályára és akkor relatíve jól végződhet a tavasz. A PMFC stabil és masszív együttes, nagyon megszervezték a védekezésüket agresszív futballt játszanak, úgyhogy elsődlegesen ehhez kell majd igazodnunk, de mindenképpen eredményesen szeretnénk ezt a mérkőzést is lehozni – tért rá a vasárnapi pécsi találkozóra Brlázs István Gábor. – Természetesen megértem szurkolóink reakcióját, viszont most tisztelettel arra kérném őket, hogy álljanak mellénk erre az öt fordulóra, mert nagy szüksége van rájuk a csapatnak és a célt csakis együtt érhetjük el!

A PMFC – Békéscsaba 1912 Előre NB II-es mérkőzés április 24-én, vasárnap 17:00 órakor kezdődik a PMFC Stadionban. Szurkolói infók ITT!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram