Pont nélkül maradtunk a Békéscsaba ellen

NB II-es labdarúgócsapatunk vasárnap délután a bennmaradásért harcoló, a héten edzőváltáson áteső Békéscsaba 1912 Előre gárdáját fogadta hazai pályán a Merkantil Bank Liga 34. fordulójában. Játékoskeretünkből ezúttal a közelmúltban kézműtéten áteső Geiger, míg sérülés miatt Preklet és Króner hiányzott. Az 50. lila-fehérek elleni bajnoki találkozónkon két változás volt a legutóbbi nyíregyházi kezdőnkhöz képest, visszatért ugyanis a kapuba a sérüléséből felépülő Helesfay, míg rajta kívül az öt sárgás eltiltását letöltő Hegedűsnek is újra lehetőséget adott a szakmai stáb.

A napsütésben kezdődő találkozón a hagyományoknak megfelelően piros-fekete szerelésében játszó együttesünk indította útjára a labdát. A vendégcsapat a 2. percben magához ragadta az előnyt, egy jobbról elvégzett szögletet a rövidnél Farkas csúsztatta meg fejjel, a labda laposan a jobb alsóba kötött ki, 0-1. A 6. percben előttünk adódott egyenlítési lehetőség, ám Nikitscher 13-ról leadott lövését lábbal blokkolták. A 9. percben egy labdaátvételt követően Marques tört kapura középen, lövését azonban szögletre tudták menteni, míg a 13. minutumban Hegedűs kísérlete ment mellé.

A 23. percben Bíró ugrott fel egy felívelt labdára, gólerős támadónk fejese a felső lécre vágódott ugyan, de közben már a partjelző beintette a lesállást. A 25. percben labdaszerzést követően jobbról, az alapvonal közeléből Szabó centerezett középre, az érkező Hegedűs azonban védője szorításában nem érte el a labdát. Csapatunk ezt követően is lendületben maradt, több támadást vezettünk a csabaiak térfelén. A 44. percben aztán egy sarokrúgást követően Helesfay elsőre még nagyot hárított, de aztán az így már 21 gólos Lukács közeli bombáját nem tudta kivédeni kapusunk, 0-2.

Az eredményesség érdekében a szünetben három helyen is változtatott vezetőedzőnk: Bíró, Szabó és Futó helyett Grabant, Zsemlye és Adamcsek folytatta a pályán. A 48. percben Hegedűs lőtt ballal, 17-ről, ám ígéretesnek tűnő kísérlete a jobb kapufa mellett tekeredett ki. Az 59. percben ismét cseréltünk, ezúttal Marquest váltotta Károly, aki első labdaérintéséből betalált. A 60. percben Grabant centerezését Adamcsek tette volna kapura, de egy védőről visszapattant a próbálkozás, majd a kipattanót Károly 7 méterről a kapu jobb alsó sarkába passzolta, 1-2.

A szépítés új lendületet adott a találkozónak, igaz a 67. percben Helesfay és Katona pillanatnyi meg nem értéséből majdnem bajba kerültünk, de szerencsére a labda kigurult az alapvonalon kívülre. A vendégek szöglete ezt követően veszélyesen csavarodott középre, ám Farkas kapura tartó fejesét Helesfay bravúrosan hárítani tudta. A 73. percben Adamcsek és Farkas ütközött a tizenhatoson belül, tizenegyes helyett azonban kifelé ítélt meg szabadrúgást a játékvezető. A 75. minutumban Tóth tört lendületesen kapura, akinek jobblábas lövése mellé szállt.

A 77. percben kihasználtuk ötödik cserelehetőségünket is, Kónya helyett Tihanyi folytatta együttesünkben. A 83. percben Grabant beadására Katona ugrott fel fejelni az ötösön belül, de védője megelőzte és felszabadított. A 83. percben egy kontra végén Ilyés 15-ről leadott veszélyes lövését Helesfay lábbal hárította. A 85. percben nagy lehetőségünk adódott az egyenlítésre, Adamcsek 26-ról lőtte kapura a megítélt szabadrúgást, amit Czinanó kiejtett, majd érkezett Tihanyi, akinek ismétlését a gólvonalról vágták ki, miközben támadónk jogos buktatásáért nem járt büntető.

Az eset során a vendégek kapusa is lent maradt, Czinanó ápolása után nem tudta vállalni a folytatást, az első diagnózis szerint a bordája sérült meg, ezúton is mielőbbi jobbulást kívánunk neki! Az ápolás és a kényszerű cserék miatt bő hosszabbításra került sor, a 94. percben Hegedűs tört kapura balról, lövését azonban felszedte Winter. A 95. percben ismét elfejelték a játékszert a vendégek, így hiába nyomtunk a hajrában is, az őszi 1-1-es döntetlen után ezúttal 2-1-es vereséget szenvedtünk a Békéscsabától. Javítási lehetőség május 1-jén a III. KER. TVE vendégeként.

Merkantil Bank Liga, 34. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 500 néző. Vezette: Farkas (Baghy, Kulman)
PMFC – Békéscsaba 1912 Előre 1-2 (0-2)
Gsz.: Károly (60.), ill. Farkas (2.), Lukács (44.)

PMFC: Helesfay – Sági, Rácz, Katona, Marques (Károly, 59.) – Kónya (Tihanyi, 77.), Futó (Adamcsek, 46.), Nikitscher, Hegedűs – Bíró (Garabant, 46.), Szabó (Zsemlye, 46.). Vezetőedző: Vas László.

Békéscsaba 1912 Előre: Czinanó (Winter, 90.) – Hodonicki, Farkas, Bora, Kitl – Puskás, Sipos, Király (Babinyecz, 90.), Máris (Ilyés, 69.) – Horváth (Szabó, 90.), Lukács (Tóth, 69.). Vezetőedző: Brlázs István Gábor.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram