Remekül szerepelt az U12 Horvátországban

A PMFC U12-es labdarúgócsapata az elmúlt hétvége során a horvátországi Valpóba látogatott, ahol részt vett egy tíz csapatos nemzetközi tornán. Koller Krisztián legénysége az erős mezőnyben három győzelemmel és egy döntetlennel csoportelsőként jutott előbb a legjobb négy közé, majd pedig újabb sikerükkel döntőt játszhattak, s végül a második helyen végeztek.

Csoportmérkőzések:

PMFC – NK Donji Miholjac 5-0

PMFC – NK Olimpija Osijek 4-0

PMFC – HNK Željezničar 3-3

PMFC – NK Valpovka Valpovo 2-0

Elődöntő:

PMFC – Akademija Krpan – Babić 1-0

Döntő:

PMFC – NK Osijek 1-7

A PMFC U12-es névsora: Andruskó Adrián, Boday Bence, Convento Christopher, Fodor Dominik, Hergenrőder Levente, Hollósi Olivér, Horváth Dávid, Kajdon Marcell, Kincses Benett, Kincses Dorián, Kitanics Mirkó, Kocsis Dávid, Nóránt Máté, Rittinger Ármin, Szabó Dániel, Szabó Olivér, Szabó Zalán.

Koller Krisztián (U12): – Ahhoz képest, hogy ez volt az első egészpályás tornánk, nagyon jól teljesítettek a srácok. A korosztályt tekintve mi még 8+1-be játszunk 70×50 méteren. A horvát csapatok ezzel szemben már U11-től egészpályán játszanak, így jobban hozzávannak szokva a körülményekhez. Érezhető volt a 30 méteres differencia, de maximálisan megoldották a feladatot a gyerekek. Látványosan játszottak, szép gólokat szereztek, élvezték a focit. Sajnos a döntőre elfogytunk energiában az egyébként is kiváló erőben lévő Eszék ellen. Ellenfelünk megérdemelten nyerte meg a tornát, viszont nekünk ez a második hely egyben óriási tapasztalatszerzés volt. A maradandó élmény mellett a srácok fejlődését is remekül szolgálta. Öröm, hogy lehetőségünk van ilyen meghívásoknak is eleget tenni.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram