Pályán az utánpótlás – bajnoki körkép

Kilenc korosztályos csapatunk volt érdekelt az előző hétvége során a fiú és leány bajnokságokban. Egy helyen az eredmények.

U19-es bajnokság, C-csoport, 11. forduló
Békéscsaba 1912 Előre – PMFC 2-5 (1-4)
Pécsi gólszerző: Okorie David (9.), Varga Botond (14.), Sajnovics Milán (26., 37.), Pólics Áron (61.)

– Hatalmas lelkesedéssel kezdtük a mérkőzést, ami gólokban is megmutatkozott. A 20. percben már 3 -0 vezettünk. A csapat játékát és akaratát jó volt nézni. Gratuláció jár a srácoknak! – értékelt Németh Zsolt, edző.

U17-es bajnokság, B-csoport, 10. forduló
UTE – PMFC 3-1 (1-1)
Pécsi gólszerző: Nagy Dávid (16.)

– Sajnos gyenge teljesítményt nyújtottunk, nem volt vezér a pályán, aki átlendítette volna a csapatot a nehézségeinken. Gratulálok az UTE csapatának, megérdemelten nyertek! – értékelt Jásper Péter, edző.

U16-os bajnokság, C-csoport, 5. forduló
PMFC – ZTE FC 2-1 (0-0)
Pécsi gólszerző: Morvai Áron (47.), Gulyás Mirkó (82.)

– Nehéz meccsen vagyunk túl, a fiúk mindent megtettek győzelemért! Vétettünk ugyan taktikai és technikái hibákat, de az akarat nem hiányzott. Gratulálok a fiúknak! – értékelt Sasa Dragicevic, edző.

U14-es bajnokság, Alap-csoport, 23. forduló
III. KER. TVE – PMFC 0-3 (0-0)
Pécsi gólszerző: Gojkovics Milán (49., 55.), Horváth László (70.)

– Büszke vagyok a játékosaimra, minden egyes játékosomra! A körülményekhez alkalmazkodva és a nehézségeket leküzdve játszottunk kezdeményező felfogásban. Szerencsére az ellenfelünk is így játszott, ezért egy intenzív, kezdeményező felfogású mérkőzést játszottunk. További sok sikert az ellenfelünknek is. – értékelt Deli Balázs, edző.

U13-as bajnokság, Dél-Nyugat, 23. forduló
PMFC – Paksi FC 1-4 (0-0)
Pécsi gólszerző: Ungvári Máté (25.)

– A Paks jobban akarta a győzelmet, ez abból is látszott, hogy minden kétes labdát ők szereztek meg. Megérdemelten nyerték meg a mérkőzést, gratulálok nekik. – értékelt Horváth Tamás, edző.

U12-es bajnokság, Dél-Nyugat, 23. forduló
PMFC – Paksi FC 15-0 (0-0)
Pécsi gólszerző: Andruskó Adrián (9., 14., 16., 49., 50.), Szabó Olivér (13., 20., 47.),, Rittinger Ármin (31., 74.), Hollósi Olivér (53.), Convento Christopher (57.), Nimmerfroh Domonkos (64., 65.), Schnell Dominik (79.)

– Gratulálok a srácoknak a hétvégi teljesítményhez – értékelt Koller Krisztián, edző.

Leány U19-es bajnokság, Alsó-ház, 3. forduló
PMFC – MTK Budapest 1-8 (0-4)
Pécsi gólszerző: Balogh Réka (85.)

– Ezen a mérkőzésen egy nagyon jó képességű, szervezett csapat ellen játszottunk. Egy pillanatig sem volt kérdés, hogy melyik csapat fogja begyűjteni a 3 pontot, ennek ellenére voltak olyan teljesítmények a csapatban, amikre büszkék lehetünk. Gratulálok az MTK csapatának a győzelemhez, a mi csapatunkból pedig azoknak, akik mindent kitettek a pályára ami bennük volt! – értékelt Erdős Zoltán, edző.

Leány U17-es bajnokság, Alsó-ház, 3. forduló
PMFC – Illés Akadémia-Viktória 2-0 (0-0)
Pécsi gólszerző: Bódis Lili (29.), Véha Viktória (88.)

– A hiányzónk és a sérültek ellenére egy nagyon erős Szombathely ellen sikerült nyerni, ezúttal nem a jó játék miatt, hanem a hihetetlen akarat és stabil védekezésnek köszönhetően. A bajnokság végén egyre több bravúr mutatunk. Szerencsére hosszú a keretünk. Nagyon örülök, hogy minden játékosom sikeresen megmutatja magát – értékelt Bolboaca Augustin, edző.

Leány U15-ös bajnokság, Felső-ház, 3. forduló
PMFC – FTC 0-5 (0-2)

– A bajnokság legjobb csapatát fogadtuk hazai pályán, ahol úgy gondolom a lányok mindent kihoztak magukból a minél jobb eredmény elérése érdekében. Próbáltunk, amikor csak lehetett minden labdát rövid passzokkal megjátszani, úgy gondolom voltak szép labdakihozatalaink is óriási nyomás alatt. Továbbra is azt gondolom, hogy ez a felsőházi plusz 6 meccs alatt óriásit tudnak fejlődni és tanulni a lányok és külön örömet jelentett számomra, hogy amit egész héten gyakoroltunk edzéseken az agresszív és szervezett védekezést, azt ezen a meccsen sikerült megvalósítanunk egy jelenleg sokkal előrébb tartó csapat ellen. Ami még plusz elismerés a lányok és a stáb felé, az FTC edzőjének nyilatkozatában is megjelent: “a leginkább futballozni akaró ellenfél otthonában sikerült nyerniük” – ez természetesen jól esik számunkra és megerősíti azt az irányt, amerre tartunk. Én pedig gratulálok a Ferencvárosnak, azt gondolom, óriási dolog, hogy 13-14 éves lányok ilyen szinten tudnak futballozni technikailag és taktikailag, mint ők – értékelt Sergiu Bolboaca, edző.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram