Ellenfél-lesen: Tiszakécskei LC

Hétvégén a Merkantil Bank Liga 2021/22-es szezon utolsó fordulója következik, a 38. játéknapon NB II-es labdarúgócsapatunk a Tiszakécskei LC együttesét fogadja vasárnap 18:00 órakor a PMFC Stadionban. A tiszakécskei sportegyesület hivatalosan az 1950-es években alakult, a felnőtt férfi labdarúgócsapat a 80-as évekig szinte mindig a megyei első osztályban szerepelt. A 1991/92-es idényben azonban megnyerték a megyei I. osztályú bajnokságot, majd a következő évben az NB III-as sorozatot is, azután pedig 1996/97-ben elsők lettek az NB II-es pontvadászatban, így 1997/98-as szezonban az együttes az NB I-ben szerepelt egy évig, ami a városi labdarúgás mintegy hat évtizedes történetének eddigi legnagyobb sikere volt.

A közelmúltban újjáformálódó Bács-Kiskun megyei csapat 2016/17-ben veretlenül megnyerte a megyei I. osztályú bajnokságot, majd a 2017/18-as idényben rögtön első helyen végeztek a honi harmadik vonal Közép-csoportjában, így a 2018/19-es bajnoki idényben már az NB II-ben bizonyíthattak. Az első – újoncok esetében kritikusnak számító – másodosztályú szezonban a megszerzett 43 pontjuk a 15. helyre volt elegendő, ami 11 ponttal volt több, mint a legjobb kieső Ceglédé, míg a 2019/20-as csonka bajnokságban búcsúztak a második vonaltól, tavaly azonban az NB III Keleti-csoportjából ismét kiharcolták a másodosztályú indulási jogot. A PMFC számára igazi mumus a Tiszakécske, amely ellen még nyeretlenek vagyunk.

A két csapat közös történelme során ötször – ebből 3-szor a másodosztályban, 2-szer a harmadik vonalban – találkozott egymással. A Tiszakécskével legutóbb idegenben mérkőztünk meg, az ötgólos meccsen végül a házigazda együttes nyert 3-2-re, így van miért visszavágni. A Tiszakécskei LC az eddig lejátszott 37 forduló alatt 41 pontot szerzett – 12 győzelem, 5 döntetlen és 20 vereség a mérlege –, így jelenleg a tabella 14. helyén áll. Az előző játéknapon ugyan hazai pályán 2-1-re kikaptak a bennmaradásért küzdő Szolnoktól, de a Visinka Ede vezette kék-sárga alakulat az utolsó forduló alakulásától függetlenül már nem eshetnek ki, így a következő szezonban is tagja lesz a másodosztály húszas mezőnyének.

A tiszakécskei együttes 28 fős keretében több olyan labdarúgó van, aki már rendelkezik élvonalbeli múlttal, így például Balázs Benjámin, Beliczky Gergő, Erdei Carlo, Farkas András, Farkas Norbert, Gréczi Gábor, Gyurján Bence, Kosznovszky Márk, Kovács Barnabás, Máté Zsolt, Pál András, Pongrácz Viktor, Vachtler Csaba és Vólent Roland azok a játékosok, akik már szerepeltek a legmagasabb osztályban pályafutásuk során. Viszont olyanok is akadnak, akik korábban már megfordultak Pécsett, így Eke Uzoma, egykori csupaszív középpályásunk és a Tiszakécske kapusa, Holczer Ádám is korábbi csapata ellen léphet pályára vasárnap 18:00 órától a PMFC Stadionban. A szezonzáró mérkőzésre várjuk sok szeretettel szurkolóinkat!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram