Döntetlennel zártuk a szezont

Hazai közönség előtt zárta a Merkantil Bank Liga 2021/22-es szezonját NB II-es labdarúgócsapatunk, a 38. fordulóban a Tiszakécskei LC együttesét fogadtuk. A szakmai stáb ezúttal sem számíthatott a keret összes tagjára. Helesfay Donát korábbi ujjtörése miatt nem védhet a bajnoki szezonzárón. Rajta kívül hiányzott Kónya Dávid és Hegedűs Márk. Előbbi az óbudai, utóbbi a Szeged elleni bajnoki során szenvedett combizom sérülést és ezért műteni kellett. Zsemlye Balázs pedig egy rúgást kapott a térdére, így ő is kihagyta az évad utolsó mérkőzését. A kezdőben kapott ellenben lehetőséget 18 esztendős saját nevelésű támadónk, Okorie David.

A felvezető öregfiúk gálameccset követően is szépszámú szurkolósereg támogatását élvezve indítottuk útjára a labdát a szezonban utoljára. Jobb kezdést el sem képzelhettünk volna, hiszen már a 4. percben megszereztük a vezetést. Adamcsek vett át egy passzt a tizenhatos előterében, majd jobbal a jobb alsóba lőtt a vendég védők között, 1-0. A 9. percben a pályafutása során először a PMFC felnőtt csapatában kezdő Okorie került helyzetbe az ötös jobb sarkának közelében, de egy bevetődő fehér mezes védő az utolsó pillanatban menteni tudott előle. Lendületben maradtuk, a 19. percben Geigert rántották le gyanús körülmények között a tizenhatos vonalában.

A 23. percben kényszerű cserét hajtottunk végre, a megsérült Nikitscher helyére Grabant érkezett a pályára. A 32. percben Geiger tört be középre a jobb oldalvonaltól, támadónk sarokkal próbálkozott 14 méterre a kaputól, de Halasi fogta a lövését. A 35. percben Okorie mezét húzta vissza látványosan a már sárga lappal rendelkező Oláh, fiatal támadónkat azonban így sem tudta kizökkenteni, s 16-ról félmagasan lőtt, de a Bács-Kiskun megyeiek kapusa a gólvonal előtt megfogta a labdát. A 43. percben Geiger került ziccerbe, ám gyengére sikeredett a lövése. A szünetig megmaradt mezőnyfölényünk és egygólos vezetésünk is.

A térfélcserét követően kétszer is a vendégek riogattak, azonban Bukrán eszén ezúttal sem tudtak túljárni. Eközben a pécsi próbálkozások nem találtak célt. Második cserénket az 59. percben hajtottuk végre, Geiger helyett Károly folytatta. A 72. percben gólszerzőnk mellett ifjú támadónk is taps közepette hagyta el a játékteret, Akamcsek és Okorie helyére Bíró és Kövesdi állt be. Előbbi a 76. percben hatalmas lövést eresztett meg 18-ról, labdája azonban mellé szállt. A 82. percben egy alapvonalról visszatett labdát Kalmár közelről a hálóba juttatott testtel, ezzel egyenlítette a Tiszakécske, 1-1. A hajrában Beliczky kapufát talált, pontosztozkodással ért véget a szezon.

Merkantil Bank Liga, 38. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 1000 néző. Vezette: Radványi (Kiss, Vörös)
PMFC – Tiszakécskei LC 1-1 (1-0)
Gsz.: Adamcsek (4.), Kalmár (82.)

PMFC: Bukrán – Króner, Rácz, Preklet – Sági, Geiger (Károly, 59.), Futó, Nikitscher (Grabant, 23.), Katona – Okorie (Kövesdi, 72.), Adamcsek (Bíró, 71.). Vezetőedző: Vas László.

Tiszakécskei LC: Halasi – Balázs, Végső, Oláh (Kovács, 46.), Uzoma – Erdei (Beliczky, 75.) – Gyurján (Vólent, 62.), Pongrácz (Kosznovszky, 46.), Kiprich, Lovas Zs. (Lovas A., 46.) – Kalmár. Vezetőedző: Visinka Ede.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram