Bronzlábakon járt az idő

A klub történetének vitathatatlanul legnagyobb bajnoki sikere volt, amikor a Garami József mesteredző vezette PMSC az NB I 1985/86-os idényében a Budapesti Honvéd SE mögött a második, ezüstérmes helyen végzett. Ezzel a nagyszerű teljesítménnyel a jogelődök örökre beírták magukat a pécsi labdarúgás históriájába, amit ha túlszárnyalni nem is tudtak, legalább sikerült megközelíteni a későbbiekben.

A piros-feketék az 1990/91-es szezont a Honvéd és a Ferencváros mögött a harmadik helyen zárták az NB I-ben. A mérleg szerint a 30 fellépésből született 15 győzelem, 7 döntetlen, meg becsúszott 8 vereség. A gólkülönbség 32-20 volt, a megszerzett pontok száma pedig 37. Erről a pompás időszakról kívánunk megemlékezni úgy, hogy felelevenítjük a mecsekaljaiak néhány meccsét.

PMSC – Győri Rába ETO 3-0 | Gólszerzőink: Braun, Belanszky, Czéh

PMSC – Ferencvárosi TC 1-1 | Gólszerzőnk: Lovász

PMSC – Szeged SC 1-0 | Gólszerzőnk: Czéh

PMSC – Budapesti Honvéd SE 2-1 | Gólszerzőink: Lovász (2)

MTK-VM SK – PMSC 1-2 | Gólszerzőink: Czéh, Belanszky

PMSC – Váci Izzó MTE 0-0

Bronzot vehettek át a bajnokság végén: Balog Zoltán, Belanszky Attila, Bérczy Balázs, Bodnár László, Bódog Tamás, Braun Károly, Czéh László, Czérna Sándor, Hánzs Tamás, Hüber Róbert, Kocsis II István, Kovácsevics Árpád, Kónya Mihály, Lehota István, Lovász Ferenc, Lőrinc Antal, Medgyes Péter, Megyeri Károly, Nagy Tamás, Palaczki János, Szabó Zsolt, Takács Lajos, Tomka János, Vókó Tamás.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram