Ellenfél-lesen: Mosonmagyaróvár

Vasárnap 19:00 órakor az újonc Credobus Mosonmagyaróvár csapatát fogadjuk a másodosztályú bajnokságban.

NB II-es labdarúgócsapatunk itthon folytatja a Merkantil Bank Liga 2022/23-as szezonját, a 3. fordulóban a mezőny egyik újoncát, a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadjuk vasárnap 19:00 órakor a PMFC Stadionban. Az 1904-ben alapított Győr-Moson-Sopron megyeiek három év után jutottak fel ismét a másodosztályba.

A kék-fehérek a 2021/22-es kiírásban elképesztő teljesítményt nyújtva toronymagasan, összesen 100 pontot szerezve (32 győzelem, 4 döntetlen, 2 vereség, 114 rúgott és 20 kapott gól) nyerték meg az NB III Nyugati-csoportját, miközben 22 ponttal többet gyűjtöttek a mögöttük második helyen végző BVSC-Zuglónál.

A Credobus Mosonmagyaróvár vezetőedzője Varga László, aki időközben megszerezte az UEFA A-licences képesítést, így az NB II-ben is betöltheti tisztségét. A szakember munkáját továbbra is Borbély Attila másodedző, Boros Tamás kapusedző, valamint Németh Barnabás videóelemző segíti a mindennapok során.

Az MTE aranyérmes csapatából csupán öten távoztak, helyettük érkezett Dezamits Dominik kölcsönben a Paksi FC-től, Monori Norbert a Szombathelyi Haladástól, Múcska Viktor az ETO FC Győrtől, Papp Szilárd a Szolnoki MÁV FC-től, Sajbán Miklós Budaörsről, Szabó Richárd Ceglédről, és Slakta Balázs Budaörsről.

Hétvégi vendégeink a 3. fordulót megelőzően 3 pontot szerezve jelenleg a tabella 11. helyén állnak. Debreceni Andrásék a nyitányon 1-0-ra alulmaradtak a Tiszakécskei LC vendégeként, azonban az előző hétvégén hazai közönségük előtt győzték le 2-1-re az FC Ajka gárdáját. Legeredményesebb játékosuk a két gólos Végh Bence

Ami az egymás elleni múltat illeti, az óváriakkal legutóbb 2008. márciusában találkoztunk a bajnokságban. A 14 esztendővel ezelőtti idegenbeli másodosztályú találkozón 2-0-s pécsi győzelem született, míg az őszi idevágót 2007-ben meglepetésre a vendégek nyerték meg 3-1-re. Reméljük, vasárnaptól a mi oldalunkra billen a mérleg nyelve!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram