Hétgólos meccsen győztük le a DVTK-t!

NB II-es labdarúgócsapatunk hétfő kora este a DVTK együttesét látta vendégül a Merkantil Bank Liga 5. fordulójának zárómérkőzésén. Weitner Ádám vezette együttesünk két győzelemmel és két döntetlennel várta a diósgyőriek elleni találkozót, míg a vendégek a kezdeti botlások után győzelemmel vették legutóbbi két bajnoki találkozójukat. Vezetőedzőnk ezúttal a Helesfay – Mayer, Rácz, Takács, Katona – Futó, Kesztyűs – Makrai, Nikitscher, Harsányi – Tóth-Gábor összeállításban küldte pályára csapatunkat. Kovács betegség, Terbe és Hegedűs pedig továbbra is sérülés miatt hiányzott, míg az eredetileg kezdőbe nevezett Hadaró sem tudta vállalni a játékot.

A két, egymással baráti viszont ápoló szurkolótábornak, illetve a némileg szokatlan kezdés ellenére közel 1800 kilátogató drukkerünknek köszönhetően kiváló hangulatban indult a mérkőzést. Az 5. percben egy szerencsétlen találat miatt hátrányba kerültünk, Farkas távoli lövése irányt váltott Takácson és a labda a tehetetlen Helesfay mellett a hálónk bal felébe pattant, 0-1. A 9. percben Katona kísérlete szállt el a keresztléc felett, majd a 17. minutumban egy szöglet után Makrai elé került a labda, aki kissé jobbról kapura is küldte, védésre kényszerítve Danilovicsot. A 19. percben Szatmári rántotta le Tóth-Gábort a tizenhatoson belül, a védő piros lapot kapott, míg büntetőt végezhettünk.

A labda mögé maga a sértett állt és laposan a jobb alsóba gurított, 1-1. Támadónk szezonbeli 3. góljával egyenlítettünk, majd a 24. percben Harsányi szintén idénybeli 3. találatával már átvettük a vezetést, 2-1! Kisvártatva ismét betaláltak az emberhátrányban játszó vendégek, a 26. minutumban Szőke labdájára hiába vetődött jó irányba kapusunk, nem tudta kitolni a háló bal felébe kikötő játékszert, 2-2. A 31. percben Katona lapos beadását Tóth-Gábor védője szorításából rúgta kapura, az ígéretes helyzet nem sokkal ment fölé. A 36. percben egy szabadrúgást Kesztyűs tekert középre, ahol az egyedül maradó Tóth-Gábor a kapu bal alsó sarkába fejelt, megszerezve idénybeli 4. gólját, 3-2.

A 41. percben Futó bedobása nyomán Katona fejelt a keresztléc fölé, míg a vendégektől Bertus kísérlete szállt nem sokkal mellé. A szünetre 3-2-es előnnyel mehettünk, kihasználva az alkalmat a pályán ismét lebonyolításra került Rúgd be a labdát! szurkolói játék, valamint U16-os leány bajnokcsapatunk ünnepélyes aranyérem átadója. A fordulást követően Futó helyett új érkezőnk, Kocsis folytatta csereként. A 49. percben folytatódott a góleső, csakhogy ezúttal vendégek találtak be, Lukács gurított az üresen maradt hálónkba, 3-3. A végletekig kiélezett összecsapáson sorra alakítottak ki helyzeteket a felek, a Stadion utcába kilátogatók mellett az M4 Sport nézői sem unatkozhattak.

A 66. percben Katona éles lövését tolta ki bravúrosan Danilovics a keresztléc alól, míg a másik oldalon Eppel került ajtó-ablak ziccerben rontott. Nálunk azonban úgy tűnt, támadóink párosával tudnak csak gólt lőni, a 69. percben Harsányi életerős lövése szállt védhetetlenül a jobb felsőbe, ráadásul ezzel ő is szezonbeli 4. találatát jegyezte, 4-3. A 74. percben kettős emberelőnybe kerültünk, a két minutummal korábban becserélt Oláhnak mutatott fel egyből piros lapot Gaál játékvezető. A 83. percben Makrai balról, jobb külsős lövését tolta ki vetődve a piros-fehérek hálóőre. A 86. percben Nikitscher beadása megpattant egy vendég játékoson, de Danilovics óriást védett a léc alól.

A 88. percben Kocsis, majd Nikitscher lapos lövését tolta ki nagy bravúrral a miskolci kapus, míg a 92. percben Kónya szerzett meg egy labdát az ellenfél tizenhatosának közelében, Tóth-Gábor elé tálalt, aki takarásból mellé gurított. Ezzel együtt NB II-es labdarúgócsapatunk előnye kitartott a mérkőzés végét jelző sípszóig, ami után óriási öröm tört ki lent a pályán, illetve a hazai szektorokban. Itthon elért újabb sikerünkkel ismét visszaléptünk a Merkantil Bank Liga tabellájának 3. fokára, ráadásul továbbra is veretlenek vagyunk a bajnokságban. Folytatás augusztus 28-án, vasárnap 17:30-tól az Aqviatl FC Csákvár vendégeként.

Merkantil Bank Liga, 5. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 1800 néző. Vezette: Antal (Bornemissza, Huszár)
PMFC – DVTK 4-3 (3-2)
Gsz.: Tóth Gábor (20. – büntetőből, 36.), Harsányi, (24., 69.), ill Farkas (5.), Szőke (26.), Lukács (49.)
Sárga: Rácz (10.), Takács (28.), Katona (37.), ill. Danilovics (37.)
Piros lap: Szatmári (19.), Oláh (74.)

PMFC: Helesfay – Mayer, Rácz, Takács, Katona – Futó (Kocsis, 36.), Kesztyűs – Makrai (Kónya, 84.), Nikitscher (Svedyuk, 90+5), Harsányi (Kövesdi, 78.) – Tóth-Gábor. Vezetőedző: Weitner Ádám.

DVTK: Danilovics – Farkas, Viczián, Szatmári, Bárdos – Holdampf (Radics, 71.), Bényei (Jurek, 71.) – Vajda (Eppel, 46.), Szőke (Oláh, 71.), Bertus – Lukács. Vezetőedző: Dragan Vukmir.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram