Ellenfél-lesen: Nyíregyháza Spartacus FC

Szeptember 4-én, vasárnap 17:00 órától hazai pályán folytathatja eredményes szereplését a jelenleg pontazonossággal a tabella 4. helyén álló NB II-es labdarúgócsapatunk, a Merkantil Bank Liga 7. fordulójában a Nyíregyháza Spartacus FC együttesét fogadjuk. Hétvégi vendégeink három 1-0-s vereséggel kezdték a bajnokságot, így Feczkó Tamás helyét Huszák Géza vette át az együttes élén. Munkáját Balogh Zoltán és Márton István asszisztens edzők, Pintér László kapuedző és Darabos Balázs erőnléti edző segíti.

Az előző szezont a 10. helyen záró nyíregyháziak az edzőváltást követően sényői ideiglenes otthonukban eseménydús mérkőzésen 4-2-re legyőzték a Soroksárt, majd 1-0-ra alul maradtak Tiszakécskén, míg a legutóbbi játéknapon 1-1-et játszottak az FC Ajka ellen, így eddig gyűjtött 4 pontjukkal pillanatnyilag a táblázat 10. pozícióját foglalják el. Legeredményesebb játékosuk a 3 gólnál járó Novák Csanád, keretük alapján azonban sokkal többre hivatottak, a nyári átigazolási időszak során tovább erősödött állományuk.

Érkezett az előző másodosztályú kiírásban a PMFC színeiben 9 találatot jegyző Adamcsek Máté, valamint Artner Dávid a Szombathelyi Haladástól, Baki Ákos az MTK-tól, Csősz Richárd a Tiszakécskei LC-től, Deutsch Bence Siófokról, Farkas Bendegúz kölcsönben a Puskás Akadémiától, Girdán Levente a (DVTK II-től, Kalocsai László Sényőről, Kovács Norbert és Motkó Benjamin Tállyáról, Pantovics Nikola Békéscsabáról, Myke Bouard Ramos a MTK Budapesttől, illetve Szerető Krisztofer az FTC-től.

A felek korábban az élvonalban, illetve a másodosztályban is többször megmérkőztek egymással. A pontosság kedvéért, az eddigi bajnoki párharcokból 15 az NB I-ben, míg 8 találkozó az NB II-ben ért véget. Az összesített mérleg alapján optimisták lehetünk, 10-szer mi örülhettünk, 7-szer riválisunk, 6-szor pedig döntetlen született. Legutóbb áprilisban játszott egymás ellen a két gárda, akkor 1-1 lett a végeredmény, a tavaly őszi hazai meccsen pedig sokáig emlékezetes, 6-1-es diadalt arattunk a Nyíregyháza ellen.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram