Győzelmet érő születésnapi gól

NB II-es labdarúgócsapatunk Tóth-Gábor találatával fontos három pontot szerzett az ETO FC Győr otthonában.

Eddigi legnehezebb idegenbeli mérkőzése várt az idei szezonban még egyetlen meccset sem vesztő NB II-es labdarúgócsapatunkra, amely a Merkantil Bank Liga 8. fordulójában az ETO FC Győr otthonában vendégeskedett. A négy meccse veretlen Rába-partiak hozzánk hasonlóan 13 pontot gyűjtöttek eddig a másodosztályban, és közvetlenül előttünk, a 4. helyen várták a mérkőzést. Az egykoron ETO színekben futballozó vezetőedzőnk, Weitner Ádám a következő összeállításban küldte pályára vasárnap délután a PMFC-t az ETO Stadionban: Helesfay – Mayer, Rácz, Katona, Hadaró – Szeles, Kesztyűs – Kocsis, Nikitscher, Hegedűs – Tóth-Gábor. Sérülés miatt hiányzott Futó és Terbe, előbbi a DVTK elleni találkozón szenvedett külső térdszalag szakadást, míg utóbbi kulcscsont ficam miatt nem áll hosszabb ideje a szakmai stáb rendelkezésére, de a combsérüléssel bajlódó Harsányi is sajnos csak kívülről támogathatta a társakat.

A több évtizedes múlta visszatekintő összecsapás küzdelmes játékot hozott, miközben csapatunkat nagyszámban elkísérő szurkolóink hazai pályát varázsoltak a győriek otthonából. Az első lehetőség a zöld-fehérek előtt adódott. A 6. percben Óvári tört kapura jobbról, éles szögből leadott lövését azonban Helesfay nagyot nyújtózva szögletre tolta. A 14. percben Kiss szögletét Szeles fejelte ki a rövidnél, majd Babati távoli kapáslövése volt csemege hálóőrünk számára. A 24. percben Kiss jobb oldali beadása utáni felszabadítás Óvárit találta meg, aki jobbról, hat méterről a bal kapufát találta telibe. A betömörülő házigazdák között nem igazán találtuk meg a fogást, kaput célzó kísérleteink pedig pontatlannak bizonyultak. A 34. percben aztán előnybe kerültünk, Hegedűs beívelését a 21. születésnapját ünneplő Tóth-Gábor 7 méterről fejelte védőjét megelőzve a kapuba, megszerezve ezzel szezonbeli 5. bajnoki gólját, 0-1.

A térfélcserét követően az 53. percben Tóth-Gábor került helyzetbe a tizenhatoson belül, ám három védő között már nem tudott kapura fordulni a labdával. A 70. percben egy kapura tartó labda mindenki között utat találva szállt a neki szánt helye irányába, ám Helesfay közvetlenül a gólvonal előtt reflexszerű és egyúttal bravúros kézmozdulattal óriásit mentett. Az 75. percben a frissen becserélt Bacsa talált a hálónkba, de a partjelző már az indítás pillanatában felemelte lest jelző zászlaját. A 81. percben Benczenleitner lövését még védte kapusunk, majd ide-oda pattogott a labda, amit végül sikerült kirúgnunk. Négy minutummal később Vitális szabadrúgását tolta ki Helesfay. A 89. percben Nikitscher zörgette meg a felső lécet, majd a hajrában Benczenleitner rontott szintén ziccerben. Végül megőrizve egygólos vezetésünket és szezonbeli negyedik győzelmünkkel a tabella 3. helyére léptünk elő!

Merkantil Bank Liga, 8. forduló
Győr, ETO Stadion, 1378 néző. Vezette: Kovács J. (Mohos, Kovács G.)
ETO FC Győr – PMFC 0-1 (0-1)
Gsz.: Tóth-Gábor (34.)
Sárga: Fodor (39.), Benczenleitner (55.), ill. Mayer (44.), Tóth-Gábor (61.)

ETO FC Győr: Fadgyas – Fodor, Papp, Csonka – Kiss P., Balázs, Benczenleitner, Kiss M. (Kiss B.), Tuboly (Vitális, 61.) – Óvári (Kovács, 61.), Babati (Bacsa, 75.). Vezetőedző: Tímár Krisztián.

PMFC: Helesfay – Mayer (Gera, 58.), Rácz, Katona, Hadaró – Szeles (Takács, 87.), Kesztyűs – Kocsis (Kónya, 76.), Nikitscher, Hegedűs (Svedyuk, 58.) – Tóth-Gábor. Vezetőedző: Weitner Ádám.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram