Ellenfél-lesen: Paksi FC

NB II-es labdarúgócsapatunk a MOL Magyar Kupa 3. fordulójában az NB I-es Paksi FC együttesét fogadja.

Az 1952-ben alapított és az évtizedek során számos névváltozáson átesett paksi klub történetének első felében leginkább megyei vagy harmadosztályú bajnokságokban szerepelt. A 2002/03-as idényben már az NB II-ben folytatták a küzdelmeket, ahol rögtön bronzérmes helyen végeztek, innentől pedig egy új sikerkorszak vette kezdetét.

Előbb a 2004/05-ös szezonban ezüst-, majd egy évvel később aranyérmet nyertek, így 2006-ban kiharcolták a jogot a legmagasabb osztályban való indulásra, amelynek azóta is meghatározó szereplője. A paksi csapat legnagyobb sikerei között a 2011-es élvonalbeli ezüstérmes helyezést és a Ligakupa-győzelmet, illetve a tavalyi szezonban a MOL Magyar Kupa döntőjét jegyzi.

A két klub fennállása során több alkalommal találkozott egymással úgy a bajnokságban, mint a kupában. A legutóbbi, 2020-as kiírás kétmeccses párharcának első felvonásában előbb nagy küzdelemben szenvedtünk itthon 2-1-es vereséget az akkor két osztállyal magasabban jegyzett paksiaktól, míg a visszavágón 1-0-ra nyertek ellenünk az élvonalbeli zöld-fehérek.

A Paksi FC vezetőedzője Waltner Róbert, akit idén május végén neveztek ki a csapat élére, munkáját Ferenczi István asszisztens edzőként segíti, míg Csernyánszki Norbert a kapusedzői teendőket látja el. A tolnai együttes keretét erősíti az NB I-es góllövőlistát jelenleg holtversenyben 5 találattal vezető Varga Barnabás, valamint a válogatott múlttal rendelkező Hahn János, Szabó János és Kádár Tamás is.

Vasárnapi kupaellenfelünk jelenleg 7 bajnoki mérkőzést lejátszva 3 győzelemmel, 2 döntetlennel és 2 vereséggel, illetve 13-13-as gólkülönbséggel az OTP Bank Liga 5. helyét foglalja el. Az izgalmasnak ígérkező vasárnap 13:00 órakor kezdődő PMFC- Paksi FC (TV: M4 Sport) kupameccs érdekessége, hogy Kocsis Bence mellett Kesztyűs Barna is kölcsönbe érkezett hozzánk Paksról.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram