Újabb értékes győzelmet arattunk

Kesztyűs büntetőgólja három pontot ért a Szombathelyi Haladás ellen, ezzel felléptünk a 2. helyre.

NB II-es labdarúgócsapatunk a válogatott szünetet követően hazai pályán folytatta bajnoki szereplését. A tabella 3. helyén, egyedüliként veretlenül álló együttesünk a Merkantil Bank Liga 9. fordulójában az edzőváltáson áteső Szombathelyi Haladást fogadta vasárnap délután a Stadion utcában. Vezetőedzőnk ezúttal a Helesfay – Mayer, Rácz, Katona, Hadaró – Szeles – Kocsis, Nikitscher, Kesztyűs, Harsányi – Tóth-Gábor összeállításban küldte pályára csapatunkat. Weitner Ádám azonban nem számíthatott több sérüléssel bajlódó játékosra. Futó külső térdszalag szakadás, Hegedűs és Kónya részleges combizom szakadás, Kovács pedig enyhe agyrázkódás miatt hiányzott. Hosszabb kihagyást követően visszatért Terbe, valamint két saját nevelésű fiatalunk, Vas és Bachesz is a cserék között várhatta a zöld-fehérek elleni mérkőzést.

A találkozó előtti ünnepélyes kezdőrúgást Krizsics Máté, U10-es csapatunk 9 esztendős labdarúgója végezte el, akit közelgő névnapja alkalmából szülei leptek meg ezzel a különleges ajándékkal. Ezt követően indult útjára a labda a sorrendben 80. Pécs-Szombathely bajnokin. Az összecsapást a vendégek kezdték aktívabban, az első percekben szögletekből igyekeztek nyomást gyakorolni a kapunkra, azonban Helesfaynak érdemben bő negyedórányi játékot követően kellett először komolyabban közbeavatkoznia. A félidő végéhez közeledve két óriási helyzetünk adódott, előbb Harsányi lövése a jobb kapufa tövét érintve szállt mellé, majd Tóth-Gábor csapott le az ötös sarkán egy megpattanó labdára és célozta meg az üres kaput, ám a lövésébe egy szombathelyi játékos belevetődött, így a játékszer a jobb kapufa mellett ment el.

A félidőben kettőscserét hajtottunk végre, Gera mellett Svedyuk folytatta. Az 52. percben Kesztyűs maradt le egy rúgás miatt a 16-oson belül, míg középen éppen Katona elé pattant a labda, aki fordulásból lőtt kapura ígéretesnek tűnő helyzetből, ám a labda jóval a léc fölött zúgott el. Az 57. percben aztán előbb Rácz lövését tolta ki vetődve szögeltre Helesfay, majd a sarokrúgást követően Borvető csúsztatása a kapufa találkozásáról pattant kifelé. A 61. percben Tóth-Gábort rántotta le Németh a büntetőterületen belül, Káprály játékvezető pedig a sárga lap felmutatása mellett habozás nélkül a tizenegyespontra mutatott. A labda mögé Kesztyűs állt és ballal a bal felsőbe bikázta a játékszert, amit Verpecznek esélyes sem volt a kivédeni, 1-0. Játékosunk első pécsi bajnoki gólja tehát vezetést ért a Haladás ellen.

Mindezek után felpörgött a játékunk, s kisvártatva Rácz veszélyes fejese ment mellé, míg a 70. percben Gera éles szögből leadott lövése suhant el laposan alig valamivel a vendégek kapuja előtt keresztbe. A 77. percben Kocsis három vendégjátékost is kicselezve tört kapura jobbról, az ötös magasságából meg is célozta a hálóőr és a kapufa közti rést, de a bevetődő Csilusról végül az oldalhálóba kötött ki a labda. A 90. percben Szeles távoli szabadrúgást ment el a felsőléc felett. Eközben hátrányuk ledolgozása érdekében a vizitálók négy cserét is végrehajtottak, mindez azonban hasztalannak bizonyult. Csapatunk nagy küzdelemben megtartotta egygólos előnyét, megszerezve szezonbeli ötödik győzelmét, ráadásul pontszámban beértük az éllovas MTK Budapestet. Folytatás október 5-én a BFC Siófok otthonában.

Merkantil Bank Liga, 9. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 1200 néző. Vezette: Káprály (Aradi, Baghy)
PMFC – Szombathelyi Haladás 1-0 (0-0)
Gsz.: Kesztyűs (62., – büntetőből)

PMFC: Helesfay – Mayer (Gera, 46.(, Rácz, Katona, Hadaró – Szeles – Kocsis (Marques, 91.), Nikitscher, Kesztyűs, Harsányi (Svedyuk, 46.) – Tóth-Gábor. Vezetőedző: Weitner Ádám.

Szombathelyi Haladás: Verpecz – Simut, Csató, Németh M., Bosnjak – Doktorics (Hursán, 79.), Derekas – Csilus, Rácz (Nyíri, 86.), Csernik (Sipos, 75.) – Borvető (Lencse, 75.). Vezetőedző: Michael Hipp.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram