Pályán az utánpótlás – bajnoki körkép

Utánpótlás csapatunk közül az U12-esek és az U13-asok jó játékkal tartották itthon a három pontot, zsinórban ötödik győzelmüket aratták az U14-esek. A lányok közül az U17-esek és az U15-ösök is nyerni tudtak idegenben. Egy helyen a hétvégi korosztályos eredmények:

U19-es bajnokság, Kiemelt-csoport, 4. forduló
PMFC – Illés Akadémia-Haladás 1-2 (0-1)
Pécsi gólszerző: Bachesz Edvin (75.)
Edző: Jásper Péter

– Büszke vagyok a játékosaimra, mert minden problémát félretéve nagyot küzdöttek. Hiába játszottunk fölényben, hiába volt sok lehetőségünk, a büntetőn kívül a legnagyobb ziccereket sem tudtuk ezúttal értékesíteni. Sajnos így törvényszerű volt a vereségünk, viszont az is törvényszerű, hogy az ilyen meccseken elment pontok előbb vagy utóbb, de vissza fognak jönni, ha továbbra is ilyen akarással lépünk pályára – értékelt Jásper Péter, edző.

U16-os bajnokság, Kiemelt-csoport, 5. forduló
Várda Labdarúgó Akadémia – PMFC 1-0 (1-0)
Edző: Kósa Sándor

– Egy fizikálisan erős, agresszív, gyors embereket felvonultató ellenfél otthonába látogattunk, ahol remekül helytálltak a gyerekek. Az eddigiekhez képest jóval szervezettebben védekeztünk, ellenfelünk az egész mérkőzés során nem tudott komoly gólszerzési lehetőséget kialakítani. Sajnos a második percben egy figyelmetlenségünket kihasználtak, és megszerezték a győztes gólt. Utána végig nagy odaadással, párharcerősen játszottunk. A második félidő nagy részében mi kezdeményeztünk, komoly gólszerzési lehetőségekig jutottunk, de nem sikerült ezeket gólra váltanunk. A mérkőzés összképét tekintve nem érdemeltünk vereséget és az eddig lejátszott mérkőzés eredményeit figyelembe véve nagyot léptünk előre a kapott gólok tekintetében, valamint hozzáállásban is – értékelt Kósa Sándor, edző.

U15-ös bajnokság, Kiemelt-csoport, 3. forduló
PMFC – DVSC 0-1 (0-1)
Edző: Koller Krisztián

– Egy nagyon jó mérkőzést játszottunk a négy korosztályos válogatottal felálló DVSC ellen. Volt minden, ami egy jó mérkőzéshez kell: tempó, párharcok, helyzetek, szép megoldások. Sajnos nem sikerült a helyzeteinket gólra váltani. Az eredmény ellenére dicséretet érdemel a csapatomat, mert mindent megtettek a győzelemért. A legfontosabb, hogy egyénileg és csapatszinten is rengeteget léptünk előre a nyári időszakhoz képest. Ezen a fejlődési úton megyünk tovább, akkor a legközelebb a teljesítményünk eredménnyel is fog párosulni – értékelt Koller Krisztián, edző.

U14-es bajnokság, Alap-csoport, 5. forduló
PMFC – Credobus Mosonmagyaróvár 2-1 (2-1)
Pécsi gólszerző: Gyánó Marcell (11.), Zentai Ármin (30.)
Edző: Princz Gilbert

– A mérkőzés majdnem egészében emberhátrányban játszottunk egy elkerülendő szabálytalanság miatt. Pozitív, hogy a gyerekeket nem törte meg a kiállítás és szinte egyből két rúgott góllal a magunk javára tudtuk fordítani a mérkőzést. Gratulálok a gyerekeknek a végeredményhez, bebizonyították milyen is a pécsi szív! – értékelt Princz Gilbert, edző.

U13-as bajnokság, Dél-Nyugat, 5. forduló
PMFC – III. KER. TVE 5-0 (0-0)
Pécsi gólszerző: Szabó Olivér (13., 59.), Kincses Benett (17.), Hergenrőder Levente (69.), Harcos Bence (74.)
Edző: Szabó Dávid

– Jól kezdtük a mérkőzést, domináltunk a játékban. Kombinatívan szép támadásokat vezetve nyertük meg a mérkőzést, nagyon sok jó teljesítménnyel. Gratulálok a csapatnak a hozzáálláshoz és a mutatott játékhoz – értékelt Szabó Dávid, edző.

U12-es bajnokság, Dél-Nyugat, 5. forduló
PMFC – III. KER. TVE 6-2 (0-0)
Pécsi gólszerző: Dózsa Noel (5.,38.,70.), Laufer Olivér (32.), Juhász Levente (53.), Kovács Ruben (76.)
Edző: Sasa Dragicevic

– A mutatott játékkal és hozzáállással maximálisan elégedett vagyok, ilyen arányban is megérdemelten nyertünk. Gratulálok a csapatnak! – értékelt Sasa Dragicevic, edző.

Leány U19-es bajnokság, 7. forduló
PMFC – ETO FC 0-5 (0-4)
Edző: Erdős Zoltán

– Egy mérkőzésen belül produkáltuk a szezon legrosszabb és a szezon legjobb játékát. Ebben a bajnokságban, ilyen erős csapatok ellen egy félidő kihagyás nem fér bele. A második félidei játékhoz gratulálok a csapatnak! – értékelt Erdős Zoltán, edző.

Leány U17-es bajnokság, 7. forduló
ETO FC Győr – PMFC 1-2 (0-1)
Pécsi gólszerző: Bódis Lili (78.), Turi Bori (85.)
Edző: Bolboaca Augustin

– Nagyon kemény mérkőzésen vagyunk túl, négy sárga lap is kiosztásra került a házigazdák javára. Az első félidőben kicsit görcsös volt a játékunk, a második játékrészben viszont nagyobb iramot diktáltunk és két gyönyörű akció után megszereztük a győzelmet egy nagyon kellemetlen csapat ellen. Gratulálok mindenkinek, nagyon büszke vagyok a lányokra, hétről-hétre sikeresen képviselnek a klubot – értékelt Bolboaca Augustin, edző.

Leány U15-ös bajnokság, 7. forduló
ETO FC Győr – PMFC 2-8 (1-3)
Pécsi gólszerző: Orsós Veronika (17.), Légrádi Blanka (25., 72.), Onódi Vivien (39., 46.), Szabó Lili Anna (51., 70., 79.)
Edző: Bolboaca Sergiu

– A bajnokság első körének utolsó meccsén Győrbe látogattunk. Ebbe a korosztályba elég sok a körbeverés, így sehova sem tudunk úgy menni, hogy ez most sima és biztos megnyerjük ezt ki is emeltük a lányoknak. Szerencsére már az első perctől megfelelő mentalitással mentek fel a lányok a pályára és megmutatták, hogy mire képesek, hogyha mindenki 100%-on pörög. Sikerült 8 gólt is rúgnunk ezek mellett pedig még több nagy helyzetünk is volt, bosszantó, hogy azokat nem löttük be, ezt meg kell tanulnia a lányoknak, hogy mindent IS ki kell használni, mert ha nem, akkor majd az ellenfél fogja, ami ezen a meccsen is megtörtént, itt gondolok arra, hogy a 35. percben 5-0 helyett, 2-1-re vezettünk csak, így azért izgulni is kellett kicsit. Most 1 hét szünet és utána kezdődik a második kör Szegeden, ahova remélhetőleg jó játékkal győzni megyünk – értékelt Bolboaca Sergiu, edző.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram