Elhoztuk a három pontot Tiszakécskéről

NB II-es labdarúgócsapatunk a Merkantil Bank Liga 12. fordulójában éllovasként látogatott a pályaválasztóként jól szereplő Tiszakécskei LC otthonába. Weitner Ádám egy helyen változatott a legutóbbi Soroksár SC elleni kezdőnkhöz képest, vezetőedzőnk a Helesfay – Terbe, Rácz, Katona, Hadaró – Szeles – Kocsis, Nikitscher, Kesztyűs, Gera – Tóth-Gábor összeállításban küldte pályára a csapatot. Futó külső térdszalag szakadás, Hegedűs és Kónya részleges combizom szakadás, Kovács és Vas kisebb sérülés, Svedyuk betegség miatt hiányzott, ugyanakkor felépült és a kispadon kapott helyet Harsányi.

Jobb kezdésben nem is bízhattunk, ugyanis már a 8. percben megszereztük a vezetést. Kesztyűs szögletére középen csapatkapitányunk, Rácz érkezett üresen és közelről a hálójába fejelte a játékszert, 0-1. Védőnk egyúttal szezonbeli első gólját jegyezte. Az előny birtokában gyakorlatilag a saját tizenhatosához szegeztük a hazaiakat, a látványos és élvezetes játék mellett több lehetőségünk adódott az két csapat közti különbség mielőbbi növelésére, miközben Helesfaynak a 29. percben akadt először komolyabb védeni valója, ám hálóürünk magabiztosan fogta Balajti lapos lövését.

A szünetig nem esett újabb találat, így a fordulást egygólos előnyünket megőrizve várhattuk. A térfélcserét követően pécsi oldalról nézve változatlan intenzitásban zajlott tovább a mérkőzés, majd 47. percben Kocsis lövését fogta meg Antal. Az 54. percben Gera játszotta be magát szépen a tizenhatosra, középre adásából azonban Tóth-Gábor csúsztatása fölé szállt. A 62. percben viszont már nem tévesztett célt házi gólkirályunk, aki jobbról betört a büntetőterületen belülre, majd szépen kilőtte a hosszú alsót, így Tóth-Gábor ezzel már nyolc gólnál jár az idényben. 0-2.

A hazaiak a 68. minutumban a korábban becserélt Horváth fejesgóljával szépítettek, 1-2. Ezt követően a kécskeiek próbálták ugyan ránk erőltetni akaratukat, miközben jobbára gólszerzőjüket keresték a felívelt labdákkal, de ennek ellenére kapura lövésig sem jutottak. A 84. percben Vachtler szabadrúgása szállt el a keresztléc felett. Végül megőrizve előnyünket értékes, idegenbeli győzelmet arattunk a Tiszakécske otthonában. Csapatunk ezzel továbbra is egyedüli veretlennek mondhatja magát, azzal együtt, hogy kétpontos előnyüket megtartva vezetjük tovább a tabellát.

Merkantil Bank Liga, 12. forduló
Tiszakécske, Városi Sportcentrum, 450 néző. Vezette: Hanyecz (Nagy, Ring)
Tiszakécskei LC – PMFC 1-2 (0-1)
Gsz.: Horváth (68.), ill. Rácz (8.), Tóth-Gábor, (62.)

Tiszakécskei LC: Antal – Balázs, Végső, Farkas (Vachlter, 46.), Farkas – Geiger (Winkler, 46.), Szekér (Oláh, 71.), Kiss (Lovas, 46.), Erdei – Zamostny, Balajti (Horváth, 60.). Vezetőedző: Visinka Ede.

PMFC: Helesfay – Terbe (Harsányi, 74.), Rácz, Katona, Hadaró – Szeles – Kocsis (Takács, 79.), Nikitscher, Kesztyűs (Marques, 86.), Gera (Mayer, 74.) – Tóth-Gábor. Vezetőedző: Weitner Ádám.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram