Kocsis gólja győzelmet ért

NB II-es labdarúgócsapatunk hazai pályán 1-0-ra legyőzte az Ajkát, megőrizve veretlenségét és éllovas pozícióját.

NB II-es labdarúgócsapatunk a Merkantil Bank Liga 13. fordulójában az FC Ajka együttesét fogadta a PMFC Stadionban. Weitner Ádám egy helyen változatott a legutóbbi Tiszakécskei LC elleni győztes kezdőnkhöz képest, vezetőedzőnk ezúttal a Helesfay – Marques, Rácz, Katona, Hadaró – Szeles – Kocsis, Nikitscher, Kesztyűs, Gera – Tóth-Gábor összeállításban küldte pályára a csapatot. Futó külső térdszalag szakadás, Hegedűs és Kónya részleges combizom szakadás, Kovács és Vas kisebb sérülés, míg Marques betegség miatt hiányzott, Bachesz és Nagy személyében ugyanakkor két fiatalunk kapott helyet a társak mellett a pécsi kispadon.

A mérkőzés ünnepélyes kezdőrúgását csapatunk lelkes szurkolója, Moór Ivetta végezte el, aki október 15-én ünnepelte 50. születésnapját. Ennek alkalmából nővére lepte meg ezzel a különleges ajándékkal. Ezt követően Kovács játékvezető sípszavára a vendég ajkaiak indították el a két gárda 13. egymás elleni másodosztályú bajnoki összecsapását. Szép számban kilátogató szurkolóink buzdításának köszönhetően jó hangulatban zajlott a mérkőzés, miközben szervezett játékunkkal igyekeztünk hamar bevenni a zöld-fehérek hálóját. A 13. percben Kesztyűs szabadrúgását Horváth ütötte ki, pont Nikitscher elé, akinek lövését azonban hárítani tudta a hálóőr.

Alig egy perccel később ismét nagy helyzetet alakítottunk ki, de ezúttal is a vizitálók kapusa blokkolt, majd Hadaró lövésébe belevetődtek. A 22. percben aztán az ajkaiak előtt adódott lehetőség, de Zsolnai védője szorításában a jobb oldalhálót találta el. A 30. minutumban ismét Zsolnai próbálkozott, ezúttal távolról lőtt, azonban Helesfay óriásit védett, majd nem sokkal később megint kapusunk nyújtózott nagyot a gólvonal előtt. A 38. percben megszereztük a vezetést, egy jobb szélről érkező lapos beadást a tizenhatos vonaláról Kocsis lőtt jobbal a kapu baloldalába, 1-0. Középpályásunk ezzel első bajnoki gólját szerezte a PMFC színeiben, így előnnyel mehettünk pihenőre.

A második félidő kezdőrúgását Gergely Áron végezte el, aki edzőjétől, Bolboaca Augustintól kapta ajándékba ezt a lehetőséget. A 17 éves Áron a Sportolda játékosa és 2018-ban edzésre menet közben egy arra járó autó elütötte őt Nagykozárban, ami miatt súlyos sérüléseket szenvedve, fél évig kómában feküdt a kórházban. Áron azóta mindent megtesz gyógyulása érdekében, továbbá, hogy ismét sportolhasson. A megindító kezdőrúgás után folytatódott az Ajka elleni meccsünk, melynek 49. percében nem sokon múlott előnyünk megduplázása. Tóth-Gábor lépett ki a tizenhatos jobb oldalánál a védője mellől, majd lőtt, de a labda elsuhant keresztbe.

A 74. percben a korábban becserélt Harsányi szabadrúgása pattant ki a szintén csereként pályára lépő Terbe elé került, ám védőnk 17-ről megeresztett lökete fölé szállt. A 76. percben Dragóner közeli lövését védte nagy bravúrral Helesfay. A 86. percben Harsányi lőtt 18-ról, laposan szálló labdáját Horváth csak kiütni tudta, megfogni nem, így egy védőnek kellett tisztáznia az érkező Tóth-Gábor elől. A hajrában Kocsis helyzetét védték. NB II-es labdarúgócsapatunk előnye végül a lefújásig kitartott, így továbbra is egyedüli veretlenként, két pontos előnnyel vezetjük a tabellát. Folytatás október 31-én, hétfőn 20:00 órakor, amikor a Szeged gárdáját fogadjuk!

Merkantil Bank Liga, 13. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 1300 néző. Vezette: Kovács (Horváth, Baghy)
PMFC – FC Ajka 1-0 (1-0)
Gsz.: Kocsis (38.)

PMFC: Helesfay – Svedyuk (Harsányi, 67.), Rácz, Katona, Hadaró (Terbe, 59.) – Szeles – Kocsis, Nikitscher, Kesztyűs, Gera (Mayer, 66.) – Tóth-Gábor. Vezetőedző: Weitner Ádám.

FC Ajka: Horváth – Kovács, Jagodics, Tar (Csizmadia, 46.), Csemer (Présinger, 63.) – Kenderes – Görgényi (Vogyicska, 53.), Zsolnai, Tajthy (Dragóner, 74.), Denycsecz – Gaál (Sejben, 46.). Vezetőedző: Kis Károly.

Fénykép: Kurdi Józsed/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram