Sikerekben nem volt hiány az utánpótlásban

Pozitív mérleggel zárták az előző hetet utánpótlás csapataink. A korábbról elmaradt bajnoki mérkőzések pótlása során az U19 hátrányból fordítva aratott nagyon fontos sikert Diósgyőrben, az U17 magabiztos játékkal győzött Zalaegerszegen, az U14 pedig megőrizve hibátlan mérlegét, itthon nyert az addig szintén veretlen ZTE ellen. Az U16 és az U15 ellenben nem tudta megnehezíteni a Vasas dolgát. Egy helyen a korosztályos eredmények:

U19-es bajnokság, Kiemelt-csoport, 1. forduló
DVTK – PMFC 1-3 (1-3)
Pécsi gólszerző: Grósz Benjámin (17.), Nagy Dávid (26., 38.)
Edző: Jásper Péter

– Sajnos a mérkőzés elején hibáztunk, amit ki is használt a jó erőkből álló DVTK. A csapatom mentális erejét mutatja, hogy nem kerültünk padlóra, hanem nagy akarattal átvettük a játék irányítását, helyzeteket alakítottunk ki és fordítani tudtunk. A második félidőben nagyot küzdve megtartottuk a két gólos előnyünket és nagyon fontos győzelmet arattunk. Gratulálok a csapatomnak! – értékelt Jásper Péter, edző.

U17-es bajnokság, Alap-csoport, 5. forduló
ZTE FC – PMFC 0-1 (0-0)
Pécsi gólszerző: Ócsai Mátyás (68.)
Edző: Koleszár Viktor

– Az első perctől kezdve a mi akaratunk érvényesült. Nagyon sok kihagyott helyzet után tudtunk gólt szerezni, amivel meg is szereztük a három pontot. Helyzetkihasználásban mindenképp javulnunk kell, hogy az ilyen mérkőzéseket biztosabban nyerjük. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez! – értékelt Koleszár Viktor, edző.

U16-os bajnokság, Kiemelt-csoport, 1. forduló
Vasas Kubala Akadémia – PMFC 4-0 (0-0)
Edző: Kósa Sándor

– Fizikálisan jóval erősebb, gyorsabb, mozgékonyabb ellenfelünk ellen nagy erőfeszítéseket tettünk annak érdekében, hogy tisztességesen helyt tudjunk állni. Komoly egyéni hibákat vétettünk, amiket ellenfelünk gólokkal büntetett. Ezen a szinten ilyen hibákat nem szabad elkövetni. A sok versenyfutás, párharc, és az említett hibák felőröltek minket és így teljesen megérdemelt hazai siker született – értékelt Kósa Sándor, edző.

U15-ös bajnokság, Kiemelt-csoport, 1. forduló
PMFC – Vasas Kubala Akadémia 0-7 (0-0)
Edző: Koller Krisztián

– Egy ilyen mérkőzés után mást nagyon nem lehet tenni, mint gratulálni az ellenfélnek! – értékelt Koller Krisztián, edző.

U14-es bajnokság, Alap-csoport, 7. forduló
PMFC – ZTE FC 2-1 (0-0)
Pécsi gólszerző: Gyánó Marcell (67., 81.)
Edző: Princz Gilbert

– A bajnokság másik veretlen csapatát fogadtuk hazai pályán. Tudtuk, hogy egy fizikálisan és játékban is jó erőt képviselő ellenféllel szemben kell bizonyítanunk. A gyerekek ismételten jó arcukat mutatták, játékban kissé megszeppentek, de küzdeni akarásban ismét jelesre vizsgáztak. Gratulálok mindenkinek, büszke vagyok rájuk! – értékelt Princz Gilbert, edző.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram