Tehetség a láthatáron: Turi Bori

Idén tavasztól a PMFC női labdarúgó-szakosztálya az ország nyolc államilag elismert státusszal rendelkező leány sportakadémiája közé került, így növendékeink még magasabb szinten sportolhatnak és fejlődhetnek. Új sorozatunkban igyekszünk bemutatni leány tehetségeinket, elsőként a még csupán 13 esztendős Turi Borival beszélgettünk.

2008-as, pécsi születésű korosztályos válogatott támadónk klubszinten folyamatosan az idősebbek között szerepel, nem is akárhogyan, tavaly például 36 góllal zárt, idén pedig U17-tel betalált a Győrnek, oda-vissza duplázni tudott a Szeged ellen, számára különösen emlékezetes találatokat jegyzett az FTC-nek, a DVTK ellen pedig mesterhármast lőtt.

Mikor kezdtél el focizni?

Négy éve kezdtem focizni, előtte kézilabdáztam is, de a labdarúgást jobban megszerettem, a közösség is jobban vonzott.

Mi volt az a pont, amikor végleg a labdarúgás mellett döntöttél?

Két hétig párhuzamosan jártam kézizni és focizni, utóbbi közben sokkal jobban éreztem magam, a visszajelzések alapján jól választottam.

Hogy néz ki egy hétköznapod akadémistaként?

Általában kora délutánig a PTE 1.sz. Gyakorló Általános Iskolában vagyok, amikor onnan hazamegyek, kis időt pihenéssel töltök, utána megírom leckémet, majd edzésre jövök.

Könnyű megtalálnod az egyensúlyt a tanulás és a sport között?

Megszoktam már, igyekszem odafigyelni, hogy az iskolában és a pályán is megfelelően koncentrálva teljesítsek.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Mennyivel jelent többet az Id. Dárdai Pál Edzőközpontban nevelkedni, mint korábban máshol?

Nagyon örültem, amikor tavaly birtokba vehettük az edzőközpontot, a labdarúgók számára itt minden adott a kiváló munkához és fejlődéshez.

Mekkora kihívás fiatal korod ellenére az idősebbek között teljesíteni?

Tavaly a saját korosztályomban játszottam, idén viszont az idősebbek között szerepelhetek, ami több szempontból is jobb. Nagyobb akarat van bennem, hogy még jobban tudjak teljesíteni.

A PMFC U17-es korosztályával remek szezont futtok, mi a csapat titka?

Nagyon jó az öltözői hangulat, egymást segítjük az edzéseken és a mérkőzéseken is. Nagyon erősek vagyunk együtt, a csapategység mindenen átsegít minket.

Az eddigi bajnoki meccsek közül melyik volt számodra a legkedvesebb sikerélmény?

A Fradi elleni idegenbeli találkozónk, amiatt is, mert kétszer betaláltam az ellenfél kapujába. Ugyanúgy örülök, ha gólpasszt tudok adni, mint amikor gólt szerzek.

Milyen érzés volt, amikor jött az első válogatott meghívó?

Rendkívül jól esett, a csapattársakkal közösen hamar ment a beilleszkedés. Óriási elismerés utánpótlás válogatottnak lenni.

Korosztályod nagy tehetségeként mik a távlati céljaid a labdarúgással?

Jelenleg arra fókuszálok, hogy a legjobb teljesítményemet tudjam nyújtani. A jövőben szeretnék majd külföldön játszani, addig is azonban felnőtt szinten akarok bizonyítani a PMFC-vel.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram