Döntetlen a Gyirmót elleni rangadón

NB II-es labdarúgócsapatunk hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Gyirmót FC Győr ellen.

NB II-es labdarúgócsapatunk a Merkantil Bank Liga 16., hétközi fordulójának rangadóján az előző szezonban még az élvonalban szereplő, s nem titkon az NB I-be mihamarabb visszavágyó Gyirmót FC Győr együttesét fogadta szerda este a PMFC Stadionban. Nem akármilyen előzménnyel várták az egymás elleni 11. másodosztályú összecsapást a felek, csapatunk egyedüli veretlenként a 2. helyről, míg a vendégek majdnem hibátlan idegenbeli mérleggel, ráadásul a 4. pozícióból vághattak neki a találkozónak. Weitner Ádám vezetőedzőnk ezúttal a Helesfay – Mayer, Rácz, Katona, Hadaró – Szeles – Kocsis, Nikitscher, Kesztyűs, Harsányi – Tóth-Gábor összeállításban küldte pályára a csapatot. Futó továbbra is külső térdszalag szakadás, Kovács és Takács sérülés miatt hiányzott, míg a korábban részleges combizom szakadást szenvedő Hegedűs és Kónya már könnyített edzést végeztek, de még nincsenek bevethető állapotban.

A mérkőzés ünnepélyes kezdőrúgását csapatunk lelkes szurkolója, Balláné Sümegi Szilvia végezte el, akit közelgő 42. születésnapja alkalmából családja lepett meg ezzel az ajándékkal. Ezt követően Antal játékvezető sípszavára a tiszta sárgában játszó gyirmótiak indították útjára a labdát, a 3. percben a vendégek közül Hajdú tört be balról a pécsi tizenhatoson belülre, de a lövése a közbelépő Katonáról mellé ment. A 11. percben Kocsist rántották le a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig habozás nélkül a büntetőpontra mutatott. A tizenegyesnek Tóth-Gábor futott neki a 12. minutumban, majd támadónk jobbal az elvetődő hálóőr mellett a kapu bal oldalába lőtt. Házi gólkirályunk szezonbeli 9. bajnoki találatával tehát nálunk volt az előny, 1-0. A gólt követően jobbára a mezőnyben zajlott az összecsapás, mígnem a 43. percben a gólvonalunk előtt Simon rontott becsúszva, az eredmény nem változott, előnnyel fordulhattunk.

A térfélcserét követően nagyobb nyomást helyeztünk a Gyirmót védelmére, a 49. percben Harsányi kapott remek labdát Kocsistól, támadónk a jobb lábára cselezett, de egy védőben elakadt a labda. A játékvezető szabálytalanságot fújt, így hiába lőtt a kapuba a tizenhatoson belülre, kissé jobbról üresen berobbanó Tóth-Gábor. Az 51. percben Kocsis tüzelt 17-ről, Hársfalvi kapus azonban védeni tudott, miként kicsivel később egy jobbról középre adott labdát ismét a vendégek portásának kellett kiütnie. Az 59. percben egyenlített a jó erőkből álló Gyirmót, Hajdú baloldalról érkező beadására jól érkezett Erdei, aki pár méterről a kapunk bal felébe bólintott, 1-1. A 76. percben egy távoli szabadrúgást Helesfay öklözött ki, a kipattanó labdát Vass készítette le Pethőnek, aki azonban mellé lőtt. A 79. percben aztán Kocsis vezette a labdát jobbról a tizenhatosig, a passz helyett a lövést választva, Hársfalvinak a bal alsó irányába elvetődve hárítania.

A találkozó 83. percében Nikitscher akár el is dönthette volna a három pont itthon tartását, a tizenhatoson belül szépen megcsinálta feladatát, több védőt is kicselezett, de 8 méterről leadott lövése a bal kapufa mellett csavarodott el. A hajrá perceiben igyekeztünk térfelére szegezni a vendégeket, több pontrúgásból próbáltuk dűlőre vinni a dolgot, az elszántság ellenére azonban nem sikerült ismét bevenni a Győr-Moson-Sopron megyeiek kapuját, pedig a 89. percében hatalmas lehetősünk maradt ki. Kocsis lapos centerezésébe nem tudott belesarkalni Tóth-Gábor, Gera pedig estében mellé lőtt másfél méterről, így bár közelebb álltunk a győzelemhez, 1-1-es döntetlennel ért véget a hétközi rangadó. Ezzel együtt NB II-es labdarúgócsapatunk veretlensége mellett 2. helyét is megőrizte a tabellán. A folytatásban sem lesz könnyű dolgunk, vasárnap 11:30-kor az MTK Budapest vendégeként lépünk pályára az Új Hidegkúti Nándor Stadionban.

Merkantil Bank Liga, 16. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 1200 néző. Vezette: Antal (Máyer, Mohos)
PMFC – Gyirmót FC Győr 1-1 (1-0)
Gsz.: Tóth-Gábor (12. – büntetőből), ill. Erdei (59.)

PMFC: Helesfay – Mayer (Gera, 63.), Rácz, Katona, Hadaró – Szeles (Terbe, 76.) – Kocsis, Nikitscher, Kesztyűs, Harsányi (Svedyuk, 63.) – Tóth-Gábor. Vezetőedző: Weitner Ádám.

Gyirmót FC Győr: Hársfalvi – Szegi (Major, 60.), Polgár, Csörgő, Hajdú – Vass Á. – Kovács, Erdei, Nagy (Gerjeczki, 90.), Medgyes (Berki, 75.) – Simon (Pethő, 75.). Vezetőedző: Csertői Aurél.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram