Győzelemmel zártuk az évet

Békéscsabán aratott 1-0-s sikerünkkel a 2. helyről vonulhatunk téli pihenőre.

NB II-es labdarúgócsapatunk a Merkantil Bank Liga 20. fordulójában a Békéscsaba 1912 Előre vendégeként zárta a 2022-es naptári esztendőt. Mint emlékezetes, az idei nyitányon szoros meccsen győztük le 1-0-ra a Békéscsabát, de az már a vasárnap kora délutáni visszavágó elején kiderült, ezúttal sem adta könnyen magát Brlázs István Gábor legénysége. Weitner Ádám vezetőedzőnk a lila-fehérek elleni idegenbeli évadzárón a Helesfay – Svedyuk, Rácz, Katona, Hadaró – Szeles – Gera, Kesztyűs, Terbe, Harsányi – Gera kezdő összeállításban küldte pályára együttesünket. Csapatunknak a tabellán elfoglalt 2. hely megőrzése volt a cél, míg vendéglátóink a bennmaradás kiharcolásáért küzdöttek. A télies zord időjárás nem könnyítette meg egyik fél dolgát sem, esős, mély talajú gyepen vette kezdetét a két csapat 52. egymás elleni bajnoki meccse a Kórház utcában.

Az első negyedórában inkább a mezőnyben folyt a játék, bár mindkét csapat próbálkozott gólra váltani támadását, a kapusoknak nem akadt komolyabb dolga. Ezt követően átvettük az irányítást, majd a 21. percben Hadaró jobbról beívelt labdáját a védők közül kibújó Gera csúsztatta meg fejjel, ám a játékszert Bukrán az ötös vonaláról reflexszerű mozdulattal ki tudta ütni. A hazaiak első lehetősége a 37. percben adódott, egy lekészített labdát Kitl tűzött rá 17-ről, kapáslövése Kesztyűs hasán irányt váltva ment el veszélyesen a jobb felsőnk mellett. Az első félidő utolsó perceiben növeltük a nyomást, azonban egy-egy békéscsabai lábban mindig elakadt a labda. A 42. percben egy ellentámadás végén Hamed kósza próbálkozását szedte fel könnyedén Helesfay. A hajtós iram ellenére nem született gól az első félidőben, 0-0-s állással vonultunk pihenőre.

A második játékrészt változatlan összeállításban folytattuk, míg fordulást követően rögvest egy káprázatos szabadrúgásgóllal megszereztük a vezetést. A Kesztyűs buktatásáért kissé jobbról megítélt szabadrúgást Kocsis bő 30-ról védhetetlenül lőtte a békéscsabai háló jobb felsőjébe, a korábbi pécsi kötődésű Bukránnak esélye sem volt a hárításra, 0-1. Középpályásunk idénybeli 2. bajnoki góljával tehát lépéselőnyt tettük a három pont megszerzése érdekében. Az 58. percben akár növelhettük volna a különbséget, Hadaró ívelt be balról, a Bora által kifejelt labdát Harsányi kapásból tűzte rá, 10 méteres veszélyes lökete azonban nem sokkal zúgott el a jobb kapufa mellett. Megélénkült a találkozó, míg szép számú vendégszurkolóink kiváló hangulatot teremtettek buzdításukkal. A 74. percben Hamed próbálkozott 16-ról, középre tartó labdáját Helesfay könnyedén megfogta.

A 76. percben hármas cserére szánta rá magát vezetőedzőnk: Terbe, Gera és a gólszerző Kocsis helyett Mayer, Hegedűs és Tóth-Gábor folytatta, miközben a hazaiak trénere is igyekezett frissíteni alakulatán. A 82. percben a tizenhatosunkon belül Rácz ellen vétett szabálytalanságot Lukács, aki megúszta sárga lap nélkül az esetet, míg csapatkapitányunk szerencsére folytatni tudta a játékot. A hajrához közeledve igyekeztek döntetlenre menteni a csabaiak, a 86. percben Illyés balról, éles szögből leadott kísérletét ütötte ki nagyot nyújtózva Helesfay, majd a visszaszerzett labdát csúnyán fölé rúgták a hazaiak. A hosszabbításban Czékus rúgta az égbe a játékszert, míg csapatunk okosan lejátszva a helyzeteket megőrizte 1-0-s előnyét, így győzelemmel és egyben a minden várakozást felülmúló 2. helyen zártuk a 2022-es évet. Szép volt fiúk! Hajrá, Pécs!

Merkantil Bank Liga, 20. forduló
Békéscsaba, Kórház utcai Stadion, 340 néző. Vezette: Berényi (Baghy, Tőkés)
Békéscsaba 1912 Előre – PMFC 0-1 (0-0)
Gsz.: Kocsis (47.)
Sárga lap: Czékus (92.), ill. Terbe (24.), Mayer (78.)

Békéscsaba 1912 Előre: Bukrán – Bora (Zádori, 87.), Farkas M., Fazekas L., Puskás (Hodonicki, 65.) – Zvara, Kitl (Illyés, 76.), Horváth (Lukács, 65.), Mikló – Hamed (Váradi, 76.), Czékus. Vezetőedző: Brlázs István Gábor.

PMFC: Helesfay – Svedyuk, Rácz, Katona, Hadaró – Szeles – Kocsis (Hegedűs, 76.), Kesztyűs, Terbe (Tóth-Gábor, 76.), Harsányi (Marques, 94.) – Gera (Mayer, 76.). Vezetőedző: Weitner Ádám.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram