A Kaposvár nyerte az edzőmeccset

NB II-es labdarúgócsapatunk a felkészülési időszak első hetének zárásaként lejátszotta első téli edzőmérkőzését. Szombati vendégünk az NB III Nyugati-csoportjában szereplő Kaposvári Rákóczi FC együttese volt. Az elmúlt napok fizikailag igencsak megterhelő tréningjei ellenére a zöld-fehérek ellen lendületesen játszva több helyzetünk adódott az előny megszerzésére, volt, amikor a kapufa mentette meg a góltól a somogyiakat. A második félidei sorcserét követően nyílt maradt a találkozó, több saját nevelésű utánpótlás játékosunk is lehetőséget kapott, míg hajrájában a vendégek kétszer is betaláltak, s végül megnyerték a felkészülési meccset.

A mérkőzés kulcsmomentumai:

6. perc: Meddő mezőnyfölényt alakítottunk ki, igyekeztünk a labdát a földön járatva mielőbb eljutni az ellenfél tizenhatosáig és megszerezni a vezetést.
12. perc: Szabadrúgást végezhettünk 23-ról, kicsit jobbról, Kocsis ballal a bal felső felé tekert, a kapus meg sem tudott mozdulni, a labda azonban a felső lécről a gólvonal elé vágódott. Hatalmas helyzet volt.
23. perc: Gyors ellentámadás során a tizenhatosra balról betörő Bíró passzolta be a labdát az ötösre, ahol az érkező Pintér elől Terbe közbelépve mentett.
28. perc: Korábbi középpályásunk, Kálmán jobbról, 30-ről rúgta rá a kaposváriak javára megítélt szabadrúgást, a labda élesen csapódott középre, de Varasdi remekül elvetődve hárítani tudott a gólvonal előtt.
30. perc: Hegedűs indult el balról, bepasszolta a labdát a tizenhatoson belül álló Kövesdinek. Ő azonnal visszatálalt Hegedűs elé, aki ballal kapásból keményen meglőtte a labdát, azonban az kicsivel a bal alsó sarok mellett hagyta el a pályát. Nagy helyzet volt.
33. perc: Ismét gólhelyzetbe kerültünk, ezúttal Kövesdi tüzelhetett viszonylag tisztán 19-ről, de a jól helyezkedő Miklós magabiztosan megfogta az élesen a kapuba tartó játékszert.
39. perc: Bachesz ugratta ki Hegedűst, aki az alapvonal előtt elfektetve védőjét jobbról középre tört be a labdával, majd a rést megtalálva a bal alsót célozta meg, látványos helyzete azonban a kapufa mellett szállt el laposan.
44. perc: Kocsis buktatásáért jöhettünk szabadrúgással, 22-ről Hegedűs tűzte rá a labdát, de a középre tartó játékszert Miklós megához tudta ölelni.
55. perc: Középen Ötvös tört kapura, majd Helesfay mellett a hosszú alsóba lőtt, 0-1.
60. perc: Többször is komoly veszélyt okoztunk a kaposvári kapu előtt, egykori saját nevelésű kapusunk, Ipacs azonban megmentette a góltól a zöld-fehéreket.
70: Vezetőedzőnk több fiatalnak is lehetőséget biztosított, így saját nevelésű játékosaink közül Miklós Péter, Vas Bence, Nagy Dániel és Orbán Kolos is bizonyíthatott.
80. perc: Egy jobbról beszálló labdát Mayer közelről a kapunk bal felébe juttatott, Helesfay hiába vétődött jó irányba, már nem tudott védeni, 0-2.

Felkészülési mérkőzés
Pécs, Id. Dárdai Pál Labdarúgó Edzőközpont, zárt kapus.
PMFC – Kaposvári Rákóczi FC 0-2 (0-0)
Gsz.: Ötvös (55.), Mayer M. (80.)

PMFC 1. félidő: Varasdi – Svedyuk, Takács, Katona, Terbe – Bachesz – Hegedűs, Kocsis, Kövesdi, Kónya – Tóth-Gábor. PMFC: 2. félidő: Helesfay – Varga, Rácz, Miklós (Orbán, 70.), Marques – Szeles, Mayer – Vas (Nagy D., 70.), Kesztyűs, Gera – Harsányi. Vezetőedző: Weitner Ádám.

Kaposvári Rákóczi FC 1. félidő: Miklós – Heil, Pintér, Bíró, Ekker, Horváth B., Zólyomi, Harsányi D., Kálmán, Kocsis Barnabás, Böndi. Kaposvári Rákóczi FC 2. félidő: Ipacs – Borbély Á., Zvara, Harsányi (Böndi, 77.), Sipos B. – Mayer Máté, Szederkényi, Pintér M., Udvardi – Mayer Milán, Ötvös.Vezetőedző: Horváth Rudolf.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram