Döntetlen a szomszédvári találkozón

NB II-es labdarúgócsapatunk a HR-Rent Kozármislenyt fogadta hazai pályán a Merkantil Bank Liga 23. fordulójában. A vasárnap délutáni szomszédvári összecsapáson Weitner Ádám nem számíthatott két belső védőnk játékára sem. Rácz László sárga lapos eltiltás, Pejovics Danilo pedig betegség miatt volt kénytelen kihagyni a mérkőzést, így vezetőedzőnk ezúttal a Helesfay – Svedyuk, Mayer, Katona, Terbe – Krausz, Kesztyűs – Kocsis, Harsányi, Szabó – Tóth-Gábor kezdőnek szavazott bizalmat.

A kék-fehérek elleni találkozó első félidei ünnepélyes kezdőrúgást Kis Csaba, U9-es együttesünk játékosa végezte el, akit szülei leptek meg 9. születésnapja alkalmából. Az első negyedórában nem forogtak különösebben veszélyben a kapuk. A 16. percben Krausz arcát találta el könyökkel Füredi egy baloldalról érkező beadásnál a tizenhatoson belül, a játékvezető nem látta tizenegyest érőnek a mozdulatot. A 21. minutumban Harsányi lőtt kapra 19-ről, ám Léka előrevetődve védeni tudott.

A félidő derekán megélénkültek az események. A 35. percben a vendégek előtt adódott lehetőség. Beke tört be a jobb szélről, majd Bartha, Kotroczó volt a labda útja, végül aztán Kosznovszky szánta el magát lövésre, de 17-ről nem talált kaput. Alig két perccel később együttesünk állt közel az előny megszerzéséhez, Kocsis labdája szállt be középmagasan a jobb szélről, Tóth-Gábor le is csapott rá, de Lékai hatalmasat védett, megmentve ezzel csapatát a góltól.

A 40. percben megint egy hazai lehetőséget láthatott a szépszámú szurkolósereg. Terbe jobb külsővel centerezett balról, de Harsányinak kicsit magas volt a labda, Füredi fejesét pedig Lékai tisztázta a gólvonal előtt. Nem született gól az első félidő során, a szünet során egyik vezetőedző sem változatott kezdőcsapatán. A 49. percben Szabó végzett szabadrúgást a mislenyi tizenhatos bal sarkának közeléből, ám jobblábas tekerése elszállt a vendégek kapuja felett.

Az 52. percben Kotroczó adott be balról, középen Kosznovszky fejelhetett tisztán, de erőtlenre sikeredett próbálkozását Helesfay védte. Az 54. percben Harsányi vezette középen a labdát, 22-ről erősen meglőtt labdája nem sokkal szállt el a felsőléc felett. Az 55. percben ismét Harsányi villant, támadónk most kiszorított szögből, jobbról tüzelt. Lékai bele kapott még a labdába, amiről épp csak lemaradt így a hosszú kapufa előtt Tóth-Gábor.

Az 58. percben Helesfay mutatott be egy bravúros védést a kapuja előtt. Vajda kereste a lehetőséget a hazai tizenhatoson belül, majd ballal emelt a háló jobb oldala felé, azonban hálóőrünk óriásit nyújtózva hárított. Tíz perccel később ismét kapusunknak kellett játékba avatkoznia, Vajda távoli szabadrúgását lábbal védte Helesfay, majd Bartha szögletét követően ismét hálóőrünk tette dolgát. A 71. percben a korábban becserélt Kártikot rántották le a tizenhatos vonala előtt.

A kiváló helyről megítélt szabadrúgást Harsányi tűzte kapura, azonban a középen álló Lékai lehúzta a játékszert. Bő tíz perccel később újabb cserékkel frissített vezetőedzőnk, Gera mellett Majnovics érkezett a pályára, utóbbi ráadásul debütált a bajnokságban a PMFC színeiben. A 84. percben emberelőnybe kerültünk, miután a Tóth-Gábor elleni sokadig szabálytalanságáért piros lapot kapott Füredi, aki így idő előtt mehetett vissza a vendégöltözőbe.

A 87. minutumban Orbán Kolos, 17 esztendős játékosunk is átesett a tűzkeresztségen, pályafutása során először lépett pályára felnőtt bajnokin. A hajrában Harsányit rántották le tizenegyes-gyanús körülmények között, végül csakúgy, mint tavaly ősszel idegenben, úgy most itthon is 0-0 lett a végeredménye a két szomszédos együttes egymás elleni találkozójának. NB II-es labdarúgócsapatunk legközelebb február 20-án, hétfőn 19:00 órakor az éllovas DVTK vendégeként lép pályára a bajnoskágban.

Merkantil Bank Liga, 23. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 1300 néző. Vezette: Sipos (dr. Bede, Ring)
PMFC – HR-Rent Kozármisleny 0-0 (0-0)
Piros lap: Füredi (84.)

PMFC: Helesfay – Svedyuk, Mayer (Orbán, 87.), Katona, Terbe (Majnovics, 78.) – Krausz, Kesztyűs – Kocsis (Gera, 78.), Harsányi, Szabó (Kártik, 65.) – Tóth-Gábor. Vezetőedző: Weitner Ádám.

HR-Rent Kozármisleny: Lékai – Beke (Sági, 75.), Gajág, Várkonyi, Füredi, Turi (Horváth, 88.) – Bartha, Kosznovszky, Tölgyesi, Vajda (Kun, 75.) – Kotroczó (Ulrich, 80.). Vezetőedző: Szekeres Zoltán.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram