Döntetlenre végeztünk a Csákvárral

Közelebb álltunk a győzelemhez, ám Tóth-Gábor szezonbeli tizenegyedik gólja végül egy pontot ért a Csákvár ellen.

NB II-es labdarúgócsapatunk a Merkantil Bank Liga 25. fordulójában az Aqvital FC Csákvár együttesét fogadta a PMFC Stadionban. A hajnalban leeső havat sikerült ugyan letakarítani a pályáról, ám a mély, felázott gyep nem könnyítette meg a játékosok dolgát, miként az sem, hogy a héten az öltőzőnkben végigsöprő betegséghullám miatt több hiányzónk volt, Pejovics, Katona, Svedyuk és Harsányi is hiányzott. Vezetőedzőnk vasárnap délután így a Helesfay – Mayer, Rácz, Krausz, Terbe – Kesztyűs, Szeles – Gera, Kocsis, Szabó – Tóth-Gábor kezdő tizenegynek szavazott bizalmat.

A találkozót gyászszünet előzte meg, Lendvai Miklós emléke előtt egy perc néma csenddel adózott a publikum. A mérkőzést kezdő fehér mezesek hamar lövésig jutottak, előbb Mészáros tizenhatoson kívüli löketét kellett vetődve védenie Helefaynak a jobb alsó elől, majd a kipattanóra Fejős érkezett, de kapusunk ismét remekelt. A 4. percben Kocsis távoli szabadrúgása jól szállt a csákvári kapu irányába, de Auerbach megfogta a játékszert. A 6. percben aztán megszerezte a vezetést a Csákvár, Ominger az ötös jobb oldali csücskéről lőtt a kapu jobb oldalába, 0-1.

Hátrányunk ellenére nem omlottunk össze, s a 20. percben közel voltunk az egyenlítéshez. Szabót buktatták a vendégek kapujától 20 méterre. A szabadrúgást játékosunk nagy nekikészülődés után pontosan csavarta jobbal kapura, ám Auerbach jól helyezkedett és két kézzel kiöklözte a mezőnybe a labdát. Nem sokkal utána Kocsis próbálkozott egy lapos kísérlettel, ám a Fejér vármegyeiek hálóőre ezúttal is résen volt. A 27. percben lendületes támadást vezethettünk, Kocsis ugratta ki Szabót, aki betört a büntetőterületen belülre, Dulló azonban megállította támadónkat.

A 32. percben Ominger lövése igencsak lecsúszott, így lett jó viszont egy társának, aki 5-ről bele tette a fejét a labdába, ami a jobb kapufánkat találta telibe. A 43. percben érkezett viszont az egyenlítésünk, Szabó beadásra Tóth-Gábor csapott le szemfülesen a rövid saroknál, és 4 méterről, jobbal, laposan a kapuba gurított, 1-1! Tizenegyes számú játékosunk egyúttal szezonbeli 11. gólját szerezte. Közel voltunk fordításhoz is: Szeles a tizenhatos bal csücskén belül lőtt a hosszú felsőbe, amit Auerbach bravúrosan védett, érkezett viszont Mayer, akinek lövését egy védő blokkolta.

A szünetben egy helyen cseréltünk, a Diósgyőrben gólpasszt adó Major folytatta Mayer helyén a védelem jobb oldalán. Az 50. percben csakúgy, mint az első félidő elején, a csákváriak veszélyeztettek, de Helesfay látványos és egyben bravúros mozdulattal menteni tudott. Az 51. percben Tóth-Gábor balról, 14-ről vette célba a hosszú felsőt, labdájába belevetődött egy fehér mezes vendégjátékos, akin irányt váltott a játékszer és a keresztlécről vágódott kifelé. A gólok és a kapufák számát tekintve tehát egál mutatkozott.

Az 55. percben Vaskó könyökkel állította meg Szabót a tizenhatos előterében, így jó helyről végezhettünk szabadrúgást. A labda mögé a hétfőn gólt szerző Gera állt, fiatalunk kissé balról erőből rúgta rá a labdát, ami veszélyesen szállt el a vizitálók kapuja felett. Többen jelezték, hogy Auerbach mintha ujjheggyel még beleért volna a labdába, azonban a játékvezető kirúgást ítélt. A 68. minutumban második cserénket hajtottuk végbe, az ősszel még a Csákvár együttesét erősítő Kártik váltotta Szabót a pályán. Nyílt maradt a meccs, míg a szemerkélő esőben a küzdelem dominált.

Az utolsó negyedórára emberelőnybe kerültünk. A 75. percben a nem sokkal korábban becserélt Turvund lendületből, hátulról talpalta le Terbét a vendégek térfelén, a csákvári támadó tettéért egyből piros lapot kapott Berényi játékvezetőtől. Igyekeztünk javunkra dönteni a lehetőséget, a 82. percben Major közeli fejesét Auerbach ölelte magához. A 86. percben Kocsis és Terbe helyett a 17 esztendős sajátnevelésű Orbán, illetve Majnovics szállt be. A hajrában Gera dönthette volna el a meccset, de előbb egy védő, majd az Aqvital kapusa védett óriásit, így maradt az 1-1-es döntetlen a találkozó végén.

Merkantil Bank Liga, 25. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 200 néző. Vezette: Berényi (Kiss, Vad)
PMFC – Aqvital FC Csákvár 1-1 (1-1)
Gsz.: Tóth-Gábor (43.), ill. Ominger (6.)
Piros: Torvund (75.)

PMFC: Helesfay – Mayer (Major, 46.), Rácz, Krausz, Terbe (Majnovics, 86.) – Kesztyűs, Szeles – Gera, Kocsis (Orbán, 86.), Szabó (Kártik, 68.) – Tóth-Gábor. Vezetőedző: Weitner Ádám.

Aqvital FC Csákvár: Auerbach – Dulló, Karacs, Vaskó (Alaxai, 59.), Baranyai – Mészáros – Tamás (Hornyák, 59.), Ominger, Körmendi (Baracskai, 70.), Gazdag (Magyar, 76.) – Fejős (Torvund, 59.). Vezetőedző: Tóth Balázs.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram