Elindult a tavaszi szezon a fiúknál

Hétvégi eredmények – Az U16-osok ikszeltek, az U19-esek kikaptak a lila-fehérektől. Leány korosztályaink a Puskás Akadémiával meccseltek.

Nem a legjobb előjelekkel várhatták a 2023-as bajnoki nyitányt a pécsi fiatalok, ugyanis betegségek és sérülések hátráltatták a csapatokat. A hiányzók ellenére az U19-esek és az u16-osok hétvégén lejátszották első bajnoki mérkőzésüket. A korábban bevezetett lebonyolítás alapján az ősszel legjobban szereplő gárdák tavasszal az A jelű csoportban folytatják, így tettek Jásper Péter tanítványai, akik fiatalabbakkal kiegészülve vereséggel távoztak Újpestről, míg Kósa Sándor együttese döntetlenre végzett az UTE-val a B-csoportban. A leány U19-es, U17-es és U15-ös korosztályban már a második tavaszi fordulót rendezték, amely során nem sikerült pontot szerezni a Puskás Akadémia ellen.

U19-es bajnokság, A-csoport, 1. forduló
Újpest FC – PMFC 6-0 (1-0)
Edző: Jásper Péter
PMFC: Vajda – Ócsai, Győri, Kaszás, Sebestyén – Nagy B., Grósz – Gulyás, Bukovics, Nagy D. – Sárközi. Cserék: Straub, Tóth, Pere, Friedszám.

– Betegség és sérüléshullám miatt hat egészséges játékosom maradt a héten, így érthetően halasztást kértünk ellenfelünktől, amit a sportszerűség szellemével teljesen ellentétesen az Újpest elutasított. Csapatom U17-es játékosokkal kiegészülve hatvan percig jól tartotta magát, ami az utolsó félórára már sajnos nem volt igaz. Mindenképpen pozitívum, hogy az egy-két évvel fialtabb játékosaink is belekóstolhattak az U19-es bajnokság iramába és minőségébe – értékelt Jásper Péter, edző.

U16-os bajnokság, B-csoport, 1. forduló
PMFC – UTE 1-1 (1-0)
Pécsi gólszerző: Lasanc Mátyás (18.)
Edző: Kósa Sándor
PMFC: Supák – Sárkány, Francizi, Mohácsi, Kaszás – Jásper, Hosszú – Hideg, Lévai, Lasanc – Vétek. Cserék: Horváth, Turi, Jarmeczky, Váradi.

– Több ügyes játékosból álló ellenféllel találkoztunk, akik játszották a futballt. Az első félidőben egy pontrúgás variáció után sikerült megszereznünk a vezetést és voltak lehetőségeink további gólszerzésre, de ezek meghiúsultak. A második félidőben az UTE akarata érvényesült, játékunkban sok volt a kapkodás, a technikai hiba és védekezésünkből is hiányzott a megfelelő agresszivitás, így vendégeinknek sikerült az egyenlítés. Reális eredmény született. Sokat kell javulnunk a játék minden elemében – értékelt Kósa Sándor, edző.

Leány U19-es bajnokság, 16. forduló
PMFC – Puskás Akadémia FC 0-12 (0-6)
Edző: Erdős Zoltán
PMFC: Ronta – Kis, Lengyel, Szabó, Kauder – Arató, Patai, Nyéki, Bircsák, Nagy – Ruppert. Cserék: Horváth, Stang.

– Egy kiemelkedően futballozó Puskás ellen gyengén játszottunk. Gratulálok az ellenfélnek, megérdemelt a nagyarányú győzelmük! – értékelt Erdős Zoltán, edző.

Leány U17-es bajnokság, 16. forduló
Puskás Akadémia FC – PMFC 4-2 (2-0)
Pécsi gólszerző: Égi Barbara (88.), Bódis Lili (90.)
Edző: Boloboaca Augustin
PMFC: Szücs – Brenner, Kömíves, Bolboaca, Szolga – Máté, Bódis, Égi, Keibl, Tamasics – Turi. Cserék: Kiss, Forró, Vörös.

– Nagyon jó pályán, valószínűleg a leendő bajnokcsapat ellen játszottunk, akik ellen nagyon sok jó, illetve rossz megoldást láttam. Szeretnénk már tavasszal nyerni, de nehéz lesz, ameddig ilyen gólokat kapunk. Külön gratulálunk a lányoknak, hogy 4-0 után is futballoztak és két gyönyörű gólt rúgtak – értékelt Boloboaca Augustin, edző.

Leány U15-ös bajnokság, 16. forduló
Puskás Akadémia FC – PMFC 3-0 (1-0)
Edző: Sergiu Boloboaca
PMFC: Balogh – Marton, Kiss, Szabó R., Kovács – Pintér, Szabó L., Onódi, Sörös – Lövei, Orsós. Cserek: Hollósi, Horváth, Péter, Dóra.

– Több fontos hiányzóval és sok beteggel utaztunk el Felcsútra, volt, aki a héten nem is tudott edzeni és úgy játszott. Sajnos az évnek ennek a szakasza mindig erről szól. Ehhez képest jól játszottunk, próbáltuk folyamatosan kihozni a labdát az ellenfél nagy nyomására is, ami többször sikerült, viszont elől már nem tudtuk megtartani a labdákat, kisebb helyzetecskéket tudtunk csak kialakítani. Az Utolsó 15 percig 1-0 volt az állás, az ellenfélnek több helyzete volt, viszont fájó, hogy hátul labdát ajándékoztunk nekik labdakihozatal közben. Gratulálok a csapatnak, az ellenfélnek és főleg 23-as számú játékosuknak, aki azt gondolom képes U15-ben minden meccset egyedül eldönteni – értékelt Sergiu Boloboaca, edző.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram