Idegenben győztük le a Nyíregyházát

NB II-es labdarúgócsapatunk Gera és Kesztyűs góljával 2-1-es vendégsikert aratott Balmazújvárosban.

Idegenben folytatta bajnoki szereplését harmadik helyen álló NB II-es labdarúgócsapatunk, amely a Merkantil Bank Liga 26. fordulójában a jelenlegi tizenhatodik, osztályozós pozícióban tanyázó Nyíregyháza Spartacus FC vendégeként lépett pályára Balmazújvárosban. Weitner Ádám a kezdőcsapatot illetően több változtatást is kényszerű volt alkalmazni. A nyírségiek elleni összeállításunk ezúttal a 22 esztendős Varasdi nevével kezdődött, aki a sérüléssel bajlódó Helesfay helyett kapott lehetőséget a kapuban. Rajta kívül hiányzott az előző játéknap során ötödik sárgáját begyűjtő Terbe, Pejovic betegség, Harsányi pedig sérülés miatt nem volt bevethető. Mindezek fényében vezetőedzőnk vasárnap délután a Varasdi – Major, Krausz, Katona, Majnovics – Szeles, Kesztyűs – Kocsis, Kártik, Gera – Tóth-Gábor kezdőnek szavazott bizalmat.

Jól kezdtük a nehéznek ígérkező mérkőzést, s már a 10. percben megszereztük a vezetést. Kocsist nem tudták szerelni a hazaiak, aki jobbról, az alapvonal mellett tört kapura, majdnem a bal kapufáig vezette a labdát, majd zseniális középre adására Gera csapott le, aki közelről a piros-kékek hálójába talált. 19 esztendős támadónk egyúttal szezonbeli 3. bajnoki gólját jegyezte a PMFC színeiben, korábban a DVTK és a Mosonmagyaróvár elleni idegenbeli találkozón volt eredményes. A távolság ellenére időközben szurkolóink is megérkeztek a vendégszektorba, támogatásukkal erőt adva együttesünknek. A 17. percben egy rögzített szituációból veszélyeztettek a pályaválasztók, Kovácsréti adott be jobbról, ám a kapunkban debütáló, pécsi születésű és nevelésű Varasdi kiöklözte a játékszert, majd a másodjára visszatett labdát sikerült felszabadítanunk.

Lendületes iramban folytatódott a találkozó. Csapatunk igyekezett helyzetbe kerülni, ám a 25. percben egyenlítettek a hazaiak. Egy jobboldalon vezetett ellentámadás során Kisshez pattant szerencsésen a labda, akinek lapos passzára jó ütembe érkezett Novák, a Nyíregyháza házi gólkirálya pedig 7 méterről a hálónk bal felébe lőtt, Varasdi ugyan vetődve még beleért a labdába, ami azonban utat talált a hálóba, 1-1. A 34. percben sajnálatos sérülés miatt állt a játék. A korábban pécsi színekben is játszó Deutsch egy rossz leérkezés következtében szenvedett szerencsétlen térdsérülést, a belső védőt emiatt hordágyon kellett levinni a pályáról. A Szpari játékosának ezúton is mielőbbi felépülést kívánunk. A félidő hajrájában Pantovic lövését Kocsis blokkolta becsúszva, így 1-1-es döntetlennel ért véget az első játékrész.

Hasonlóan lüktető tempóban zajlott a játék a térfélcserét követően. Az 55. percben gólszerzőnk, Gera ívelt a tizenhatoson belülre egy szabadrúgást. A hazai védők ugyan elfejelték a labdát, amit Kocsis vette le és két cselt követően a büntetőterület jobb oldalvonala mellől vissza is emelt, ám a piros-kékek feltudtak szabadítani. Az 57. minutumban szögletünket követően Kocsis vágta előre a labdát tengelyben, ami így Tóth-Gábort találta meg. Támadónk ugyan a jobb alsóba gurított, de a partjelző már korábban lest jelzett. A 65. percben Gera tolta meg a labdát a tizenhatoson belül, Gál pedig buktatta játékosunkat, amiért a játékvezető egyből a 11-es pontra mutatott. A labda mögé az ezúttal a csapatkapitányi karszalagot viselő Kesztyűs állt, aki higgadta jobbal a háló jobb felébe lőtt, 1-2. Középpályásunk idénybeli 2. bajnoki góljával ismét visszavettük a vezetést!

A 74. percben a korábban becserélt Gresó adott be jobból, Kisshez került a labda, aki ígéretes helyzete ellenére ellőtte a labdát keresztbe a kapunk előtt. Az utolsó negyedórában járva előnyünk megőrzése és a védelem frissítése érdekében vezetőedzőnk kettőscserét hajtott végre, Kártik és Major helyett Rácz és Svedyuk folytatta a játékot. Előbbi betegségből tért vissza. A 78. percben akár le is zárhattuk volna a meccset, Szeleshez került a labda a tizenhatoson belül, középpályásunk azonban eltörte a labdát. Érezhetően nyomtak a hazaiak, ám helyzet ismét előttünk adódott. A 83. percben gólveszélyes szabadrúgásairól ismert Kocsis végezhetett pontrúgást, 22-ről leadott lövése szállt a bal alsó irányába, ám a jó irányba vetődő Hrabina kitudta tolni a gólba tartó labdát.

Fontos védés a másik oldalon is volt, a 87. percben Adamcsek kísérletét tolta fülé Varasdi. A hajrában a szerencse is a mi pártunkat fogta, a 91. percben Sigér találta telibe közvetlen közelről a felső kapufánkat. Nem sokkal utána Adamcsek távoli lapos átlövése okozott riadalmat, azonban sikerült megőriznünk előnyünket és az őszi hazai 0-0-s döntetlen után idegenben 2-1-re legyőztük a Nyíregyháza Spartacus FC gárdáját. Balmazújvárosból elhozott három pontunknak köszönhetően továbbra is izgalmasan alakul a bajnokság élmezőnye. Weitner Ádám vezette NB II-es labdarúgócsapatunk a következő fordulóban hazai közönség előtt játszik fontos mérkőzést, március 12-én, vasárnap 15:00 órakor ugyanis az ETO FC Győrt fogadjuk a Stadion utcában. Számítunk szurkolóink támogatására a PMFC Stadionban!

Merkantil Bank Liga, 26. forduló
Balmazújváros, Városi Stadion, 300 néző. Vezette: Hanyecz (Punyi, Tőkés)
Nyíregyháza Spartacus FC – PMFC 1-2 (1-1)
Gsz.: Novák (25.), ill. Gera (10.), Kesztyűs (65. – büntetőből)

Nyíregyháza Spartacus FC: Hrabina – Kiss, Gál, Deutsch (Jánvári, 35.), Nagy – Farkas (Pataki 75.), Sigér – Pantovic (Myke, 75.), Kovácsréti (Gresó, 61.), Szerető (Adamcsek, 61.) – Novák. Vezetőedző: Visinka Ede.

PMFC: Varasdi – Major (Svedyuk, 77.), Krausz, Katona, Majnovics – Szeles, Kesztyűs – Kocsis, Kártik (Rácz, 77.), Gera – Tóth-Gábor. Vezetőedző: Weitner Ádám.

Weitner Ádám: – A Nyíregyháza az életéért küzd és nagyon jó játékosok alkotják a csapatát. Nagy fegyverténynek tartom, hogy idegenben tudtuk legyőzni ezt az együttest. Büszke vagyok a játékosaimra, örülök a sikernek!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram