Orbán Kolos profi szerződést írt alá

A pécsi születésű támadó 17 évesen írhatta alá élete első profi szerződését klubunkkal.

Orbán Kolos 2005. április 20-án született Pécsett. A bajai utánpótlásból 2018-ban került a felcsúti Puskás Akadémiára, ahol az U14-es korosztálytól kezdve valamennyi utánpótlás-bajnokságban pályára lépett. A támadó 2022 őszén tért vissza Pécsre, ahol előbb az U19-es csapatban játszott, míg a téli felkészülést már az NB II-es gárda keretével kezdte el. Idén februárban hazai közönség előtt, a Kozármisleny elleni bajnoki mérkőzésen bemutatkozott a PMFC színeiben a felnőttek között a másodosztályban, rá két hétre pedig a Csákvár ellen szintén csereként kapott lehetőséget fiatal támadónk. Az pedig, hogy bő egy hónappal a 18. születésnapja előtt aláírhatta élete első profi szerződését azt bizonyítja, hogy klubunk bízik Kolosban, aki szeretne hosszú távon bizonyítani.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

– Nagyon boldog voltam, amikor a klub vezetősége felajánlotta nekem a profi szerződést. Fontos mérföldkő ez a pályafutásom szempontjából, hiszen gyerekkorom óta nagyon sok munkát tettem bele annak érdekében, hogy megvalósuljon az álmom. Örülök, hogy a PMFC is bízik bennem, mindez óriási visszaigazolást jelent számomra – fogalmazott Orbán Kolos. – A felnőtt csapat keretének tagjaként szeretnék minden lehetőséget megragadni. Célom, hogy hosszútávon minél jobban tudjak bizonyítani, idővel a lehető legtöbb játéklehetőséghez jussak, valamint szeretném jó játékkal és gólokkal segíteni a csapatot. A PMFC-nél már profi szerződéssel rendelkező játékosként azt tudom tanácsolni az utánpótlásban nevelkedők fiataloknak, hogy minden nap úgy menjenek le edzésre, hogy közben akarjanak tanulni és fejlődni, hiszen csak így válhatnak élsportolóvá.

Vas Bence, Bachesz Edvin és Miklós Péter után rövid idén belül Orbán Kolos a negyedik 2005-ös születésű labdarúgónk, akivel klubunk profi szerződést kötött. 197 centiméter magas támadónknak ezúton is gratulálunk és további eredményes karriert kívánunk piros-feketében!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram