Ezúttal a Győr örülhetett

NB II-es labdarúgócsapatunk egygólos vereséget szenvedett hazai pályán az ETO FC Győrtől.

Hazai pályán fogadta NB II-es labdarúgócsapatunk az ETO FC Győr gárdáját a Merkantil Bank Liga 27. fordulójában. Vasárnap minden adott volt egy jó bajnoki mérkőzésre, kék ég, napsütés, és kiválóan előkészített gyep fogadta a Stadion utcába kilátogató szurkolókat. Korábbi hiányzó játékosaink szinte kivétel nélkül felépültek, így Weitner Ádám vezetőedzőnk a Helesfay – Svedyuk, Rácz, Pejovics, Katona – Kesztyűs, Krausz – Gera, Kocsis, Kártik – Tóth-Gábor kezdőcsapatnak szavazott bizalmat a Rába-partiak ellen. Egyedül a sérüléssel bajlódó Szeles nem állt a szakmai stáb rendelkezésére.

A kezdés előtt egy örömteli pillanatnak lehettünk szem és fültanúi. Csapatunk kapusa, Helesfay Donát ugyanis a Győr elleni mérkőzésen öltötte magára századik alkalommal a PMFC mezét bajnoki mérkőzésen. Jubilálása alkalmából klubunk ügyvezetője, Győri János, és Tóth Attila sportigazgatónk köszöntötte őt a középkörben egy 100-as számmal ellátott PMFC-mezzel és egy emlékplakettel! Érdekesség, hogy Helesfay Donát századossá válásával Dibusz Dénest előzte meg, az FTC és a válogatott hálóőre korábban 99 bajnoki találkozó alkalmával védte a pécsi kaput.

Lendületesen kezdett első tavaszi hazai győzelmére hajtó csapatunk, még egy perc sem telt el, mikor Svedyuk adott remek passzt jobbról Gerának, aki azonban nem tudta jól átvenni az erősen meglőtt labdát a vendégek tizenhatosánál. Nem sokkal utána Rácz felívelésére startolt rá Tóth-Gábor, de Kovácsik remek ütemben érkezett ki és begyűjtötte a labdát házi gólkirályunk elől. A 9. percben egy jobboldali szögletből érkezett a rövid felé a labda, amit Borsos fejelt rá pár méterről, de a rövid kapufánál álló Kesztyűs útját állta a játékszernek majd sikeresen felszabadított.

A 13. percben együttesünk emberelőnybe került, miután a vendégkispad előtt Gera ellen elkövetett csúnya lekönyökléséért Keresztest egyből piros lappal kiállította Derdák játékvezető. Bár lehetőségünk nekünk adódott a gólszerzésre, mégis a fehér mezes vendégek szerezték meg a vezetést egy ellenakcióból. A 20. percben Babatit ugratták ki a jobboldalon, aki a tizenhatos sarkáról laposan középre tálalt Szendreinek, a vendégek játékosa pedig 6 méterről a háló jobb felébe lőtt, 0-1. Igyekeztünk erre válaszolni, ám a szünetig nem sikerült gólra váltani mezőnyfölényünket.

A szünetben hármas cserét hajtottunk végre, Svedyuk, Katona és Kártik helyén Major, Majnovics és Harsányi folytatta. A 48. percben jobbról Kiss célozta meg a háló bal felét, ám a remek irányba vetődő Helesfay kitolta a veszélyesen tekeredő labdát. Az 55. percben nagy lehetőségünk adódott az egyenlítésre. Balról Majnovics ívelte be a labdát, amit Tóth-Gábor közel 10 méterről fejelt kapura, a játékszer a jobb kapufa és a keresztléc találkozásánál kishíján megtalálta a neki szánt helyét, de a korábbi válogatott kerettag Kovácsik kitudta ütni támadónk gólba tartó labdáját.

A 63. percben még támadóbb szellemben igyekeztünk fellépni, ennek érdekében Szabó váltotta Ráczot a pályán, míg a csapatkapitányi karszalagot Harsányi vette át. Mezőnyben a felborult a pályán, a 68. minutumban Pejovics fejesét húzta le Kovácsik. A másik oldalon Kiss szánta rá magát a lövésre, ám Helesfay látványos mozdulattal szögletre tolta ki a labdát. A 73. percben Szabó lépett ki, lövésébe beleért ugyan a győri kapus, ám Szujónak kellett tisztáznia a gólvonal elől. Rögvest utána ismét Szabó került ziccerbe, üresen maradt támadónk lövése azonban elkerülte a fehér mezesek kapuját.

A 76. percben ismét a Rába-partiak hálóőre mentette óriásit. Harsányi ívelt be jobbról, a túloldalon Gerának volt jó a labda, akinek bal alsóba tartó fejesét bravúrosan hárította Kovácsik. Alig valamivel utána Krausz találhatott volna be, ellenben közeli fejese sajnos kicsivel a léc fellett szállt el. A 85. percben Szabó lőtt kissé balról, de a győri hálóőr megfogta a labdát. A hajrában saját nevelésű támadónk, Orbán lépett pályára Gera helyett. Miként az egalizálás, úgy sajnálatos módon a tavasz első hazai győzelme is elmaradt a PMFC-nek, ugyanis az ETO megtartva előnyét elvitte a három pontot.

Merkantil Bank Liga, 27. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 1300 néző. Vezette: Derdák (Huszár, Király)
PMFC – ETO FC Győr 0-1 (0-1)
Gsz.: Szendrei (20.)
Piros lap: Keresztes (13.)

PMFC: Helesfay – Svedyuk (Major, 46.), Rácz (Szabó, 63.), Pejovics, Katona (Majnovics, 46.) – Kesztyűs, Krausz – Gera (Orbán, 89.), Kocsis, Kártik (Harsányi, 46.) – Tóth-Gábor. Vezetőedző: Weitner Ádám.

ETO FC Győr: Kovácsik – Kovács, Fodor, Keresztes, Csontos – Kiss Máté (Papp, 79.), Kiss Bence (Óvári, 79.) – Szendrei (Kiss Balázs, 66.), Vitális, Babati (Szujó, 21.) – Borsos (Morinigo, 66.). Vezetőedző: Tímár Krisztián.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram