Ellenfél-lesen: Szombathelyi Haladás

A nyolcvanadik bajnoki meccsünk következik a pályaválasztóként mindenkire veszélyes Haladás ellen.

Weitner Ádám vezette NB II-es labdarúgócsapatunk vasárnap 14:00 órakor a Szombathelyi Haladás vendégeként lép pályára a Merkantil Bank Liga 28. fordulójában. A két együttes korábban hetvenkilenc alkalommal találkozott a bajnokságban, hatvannyolcszor az élvonalban és tizenkétszer a másodosztályban. Az eddigi bajnoki összecsapások során harminchat pécsi, húsz szombathelyi siker, valamint huszonhárom döntetlen született, a gólkülönbség kilencvenhat-nyolcvankettő a javunkra.

A Michal Hipp irányította Szombathelyi Haladás jelenleg harminckilenc megszerzett ponttal az NB II hetedik helyén áll, a zöld-fehérek mérlege tizenegy győzelem, hat döntetlen és tíz vereség, eddig harmincnyolc gólt rúgtak és negyvenet kapott. A Haladás Sportkomplexumban kifejezetten jól szerepelnek, hiszen a vasiak pályaválasztóként csupán kétszer szenvedtek vereséget, miközben öt pontosztozkodás mellett hatszor győzni tudtak, huszonnégy-tizennyolcas gólkülönbséggel.

A vasiak a tavaszi évadnyitón a 1-0-ra alul maradtak a Nyíregyháza 1-0-ra ellen, majd 3-1-es sikert arattak Győrben. A szegedi 3-0-s fiaskót követően otthon 2-2-re végeztek a Siófokkal, Soroksáron viszont 4-0-ra kikaptak. A Tiszakécskét 3-1-re sikerült legyőzniük, míg a legutóbbi játéknap alkalmával előnyük ellenére az Ajka fordított és a 2-1-es végeredménnyel otthon tartották a három pontot. Az előző hétvégén a házi góllövőlistát vezető Molnár Rajmund immár szezonbeli tizenegyedik bajnoki találatát szerezte.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram