Ellenfél-lesen: BFC Siófok

Vasárnap a bennmaradásért küzdő Balaton-parti együttest fogadjuk a Stadion utcában.

Április 2-án hazai pályán folytatjuk a másodosztály pontvadászatát, vasárnap 16:00 órakor a BFC Siófok gárdáját fogadjuk a Merkantil Bank Liga 29. fordulójában. A Balaton-parti együttes január elején edzőváltáson esett át, Domján Attila helyét Dragan Vukmir vette át. A somogyi együttes azóta a Csákvárt 2-0-ra, a Szegedet 1-0-ra győzte le, a Nyíregyházával 1-1-es, a Haladással és a Soroksárral 2-2-es döntetlenre végzett, míg a Győrtől és a Tiszakécskétől 1-0-s, az Ajkától pedig 2-0-s vereséget szenvedett. Mindennel együtt a jelenleg Siófok 32 ponttal a 15. helyen áll az NB II-es tabellán.

A két együttes eddig negyvenszer találkozott egymással a bajnokságban, ebből huszonhét találkozó az élvonalban, tizenhárom összecsapás pedig a második vonalban ért véget. A mérleg tizennégy pécsi siker, tizenkét döntetlen és tizennégy siófoki győzelem. A gólkülönbség ötvenhárom-negyvenhárom csapatunk javára. Kizárólag az NB II-es meccstörténelmet nézve is kiegyenlített a mérleg, igaz egy kicsivel azért a PMFC áll jobban, hiszen ötször mi nyertünk, négy esetben döntetlen, valamint szintén négy ízben sárga-kék győzelem született, miközben a gólkülönbség tizennyolc-tizennégy ide.

Az őszi mérkőzés 0-0-s döntetlennel ért véget Siófokon, hasonló végeredmény most vasárnap egyik csapatnak sem kedvezne különösebben, hiszen amíg a PMFC a dobogóért hajt, addig a BFC Siófok az osztályozós hely elkerüléséért, egyúttal a bennmaradásért küzd. Érdekesség, hogy a volt pécsi Hegedűs Márk mellett a kölcsönben szereplő Makrai Gábor is siófokiaknál futballozik. Korábbi klubja ellen bizonyíthat immár piros-feketében Krausz Raul, aki a Balaton-partiaktól érkezett Pécsre, de házi gólkirályunk, Tóth-Gábor Kristóf is szerepelt korábban vasárnapi vendégeink színeiben.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram