Ellenfél-lesen: Tiszakécskei LC

Hétközi fordulóval folytatódik a Merkantil Bank Liga, a 31. játéknapon Weitner Ádám vezette NB II-es együttesünk szerdán 18:00 órakor a Tiszakécskei LC-t fogadja a PMFC Stadionban. A tavaly november óta már Klausz László vezette Tisza-partiak legutóbbi három bajnoki mérkőzésüket verességgel zárták, ezzel együtt 34 ponttal a tabella 14. helyén állnak. Az osztályozós helyek elkerüléséért és egyben a bennmaradásért harcoló kék-sárgák mérlege jelenleg kilenc győzelem, hét döntetlen és tizennégy vereség, a gólkülönbségük pedig harminc-negyvenegy.

Érdekesség, hogy eddig mindössze ötször találkoztunk a másodosztályban szerdai ellenfelünkkel. A teljes statisztikához hozzátartozik, hogy az NB III-ban kétszer is játszottunk ellenük: egy vereség mellett egy döntetlent értünk el a Bács-Kiskun vármegyei alakulattal szemben. Az első NB II-es összecsapásunk 1998-ban volt, akkor 2-1-es vereséget szenvedtünk el tőlük hazai pályán. A párharc tavaszi visszavágóján sem sikerült megszerezni a három pontot, ugyanis 4-0-ra maradtunk alul idegenben. Ezt követően hosszú ideig elkerülték egymást a csapatok.

A legközelebbi egymás elleni kör már a 2021/22-es idényben volt. Előbb idegenben kikaptunk 3-2-re, majd hazai pályán 1-1-es döntetlent játszottunk. Az egyetlen győzelmünket tavaly ősszel arattuk ellenük, akkor 2-1-re nyertünk Tiszakécskén. Az összesített NB II-es mérleg tehát egy győzelem, egy döntetlen és három vereség. A tiszakécskei keretben több, korábbi NB I-es futballista is szerepel, így például Antal Botond, Balázs Benjámin és Horváth Zoltán. Rajtuk kívül ismerős lehet az egykor pécsi színekben is szereplő Geiger Norbert és a tizenegy gólnál járó Zamostny Balázs is.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram