Igazságos pontosztozkodás Gyirmóton

Gólnélküli döntetlennel zárult a kék-sárgák elleni idegenbeli találkozónk.

NB II-es labdarúgócsapatunk a Merkantil Bank Liga 35. fordulójában a Gyirmót FC Győr vendégeként lépett pályára. Weitner Ádám vezetőedzőnk egy helyen változtatott a hétközi kezdőnkhöz képest, Gera helyett 17 esztendős saját nevelésű támadónknak, Bukovicsnak adott játéklehetőséget, aki egyúttal debütált a PMFC-ben. Együttesünk a vasárnapi találkozót a Helesfay – Svedyuk, Rácz, Katona, Majnovics – Terbe, Krausz, Kesztyűs – Bukovics, Tóth-Gábor, Szabó összeállításban kezdte.

A napsütésben, ugyanakkor kellemetlen szélben kezdődő bajnoki összecsapás 8. percében Tóth-Gábor szerezett labdát a pálya közepén, támadónk rávezette a labdát a hazai védelemre, amely azonban összezárt előtte, így a második hullámban érkező Szabó próbálkozott egy távoli lövéssel, de Rusák lehúzta a kapura tartó labdát. A 13. percben Tóth-Gábor jobbról, védője szorításából próbálkozott közelről, ám nem sikerült eltalálnia a sárga mezben játszó házigazdák hálóját.

Fél órányi játékot követően egy gyirmóti lábról pattant Terbe elé a játékszer, akinek 16 méterről leadott lökete elszállt a kapu felett, miként nem sokkal később a másik térfélen Helembai 20 méteres kísérlete is jócskán mellé ment. A 39. percben Kesztyűs tekert be egy szabadrúgást, az ötösön belül hatalmas tömörülés alakult ki, végül Rusák ütötte ki a labdát. A 43. percben Hudák akrobatikus mozdulattal próbálkozott, kapura szánt labdáját azonban blokkolni tudták védőink.

A térfélcserét követően az 53. percben a házigazdák előtt adódott komoly lehetőség. Medgyes jobb oldali beadását Pethő ígéretes helyzete ellenére 5 méterről a keresztléc fölé fejelte. A 60. percben Tóth-Gábor lőtt jobbról, éles szögből, Rusák a rövidnél megfogta a labdát. Az akciót követően rögtön kettőscserét hajtottunk végre: Bukovics és Terbe helyett Gera és Kocsis folytatta az utolsó fél órában, valamint rövid időn belül sérülés miatt Harsányi Tóth-Gábort, Kártik pedig Krauszt váltotta a pályán.

A 76. percben Madarász gurítását a kapujából kifutó Helesfay blokkolta lábbal, valamivel utána pedig Katona veszélyesnek tűnő csúsztatását húzta le Rusák. A hajrához közeledve mindkét csapat próbálta eldönteni a találkozót, azonban nem sikerült góllal befejezni az adandó lehetőségeket, így pontosztozkodással ért véget a két gárda 12. egymás elleni másodosztályú bajnoki mérkőzése. NB II-es labdarúgócsapatunk legközelebb hazai pályán fogadja majd az NB I-be igyekvő MTK Budapestet.

Merkantil Bank Liga, 35. forduló
Győr, Alcufer Stadion, 626 néző. Vezette: Farkas (Baghy, Vad)
Gyirmót FC Győr – PMFC 0-0 (0-0)

Gyirmót FC Győr: Rusák – Szegi, Polgár, Hudák (Csörgő, 46.), Helembai – Kovács – Medgyes, Madarász, Nagy (Berki, 77.), Erdei (Simon, 77.) – Pethő (Kicsun, 63.). Vezetőedző: Csertői Aurél.

PMFC: Helesfay – Svedyuk, Rácz, Katona, Majnovics – Terbe (Kocsis, 61.), Krausz (Kártik, 69.), Kesztyűs – Bukovics (Gera, 61.), Tóth-Gábor (Harsányi, 66.), Szabó. Vezetőedző: Weitner Ádám.

Edzői értékelések:

Csertői Aurél: – Mindkét csapat sok hibával játszott. A nagyobb helyzeteket mi dolgoztuk ki, de az érezhetően döntetlenre játszó ellenfél jól védekezett.

Weitner Ádám: – Végig szervezetten és fegyelmezetten játszottunk. Igazságos a döntetlen, értékes pontot szereztünk egy jó csapat otthonában.

Fénykép: nso.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram