Ellenfél-lesen: MTK Budapest

Kilenc év után fogadjuk ismét hazai pályán a feljutásra jó eséllyel pályázó fővárosi kék-fehéreket.

A legutóbbi Gyirmót FC Győr ellen idegenbeli pontszerzés után ismét nehéz mérkőzés vár NB II-es labdarúgócsapatunkra, amely május 8-án, hétfőn 19:00-tól az előző idényben az NB I-ben szereplő, s a visszajutástól karnyújtásnyira álló MTK Budapest gárdáját fogadja a Merkantil Bank Liga 36. fordulójának zárómérkőzésén a PMFC Stadionban.

Három fordulóval az NB II 2022/23-as pontvadászatának vége előtt már eldőlt, hogy a DVTK bajnokként folytathatja nyártól az élvonalban, a tabella második, szintén feljutást jelentő helyezése azonban még részben kiadó, jelenleg az MTK Budapest birtokolja, ám ahhoz, hogy a fővárosi kék-fehérek elérjék céljaikat, legalább négy pontot kell szerezniük az Ajkát maguk mögött hagyva.

Horváth Dávid tanítványainak teljesítménye az utóbbi öt fordulóban valamelyest visszaesett, zsinórban négy elszenvedett vereséget követően az előző játéknapon viszont 1-1-re végeztek, nem más, mint a közvetlen rivális FC Ajka ellen. Érdekesség, hogy ezt megelőzően tavaly a PMFC-vel játszottak ikszes bajnoki mérkőzést, akkor 0-0 született a Hungária körúton.

Az MTK Budapest mérlege 20 győzelem, 2 döntetlen és 7 vereség. Erejüket jól mutatja, hogy 35 forduló alatt a legtöbb gólt ők rúgták, szám szerint 83-szor találtak be. Ebből a klubszinten is nemzetközi, és válogatott rutinnal is rendelkező Németh Krisztián 22-őt jegyzett, nem mellékesen vezetve az NB II-es góllövőlistát, Stiber Zoltán pedig 11 gólnál jár.

A két együttes a jogelődöket is figyelembe véve 91. alkalommal csap össze hétfőn a bajnokságban, hiszen az elmúlt évtizedek során kisebb megszakításokkal ugyan, de 89 élvonalbeli és 1 másodosztályú párharc fejeződött be. A mérleg 18 pécsi siker, 34 döntetlen és 38 MTK győzelem, míg a gólkülönbség 85-122 az MTK Budapest javára.

A Stadion utcában kilenc év után fogadjuk ismét az MTK Budapestet, amely bajnoki találkozó alkalmával legutóbb 2014. július 26-án játszott Pécsett. A május 8-án, hétfőn 19:00 órakor kezdődő kék-fehérek elleni hazai párharcot az M4 Sport televízió élőben közvetíti majd, ugyanakkor számítunk drukkereink támogatására. Jegyvásárlás és további szurkolói infók ITT!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram