Pontosztozkodás a hétfő esti zárómeccsen

A PMFC hazai pályán 0-0-s döntetlent játszott a feljutásra álló MTK Budapest ellen.

NB II-es labdarúgócsapatunk a Merkantil Bank Liga 36. játéknapjának hétfő esti zárómérkőzésén a tabella 2. helyén álló MTK Budapest együttesét fogadta a Stadion utcában. Weitner Ádám vezetőedzőnk a kék-fehérek elleni bajnoki találkozón nem számíthatott Szelesre, valamint Tóth-Gáborra. Utóbbi a Gyirmót elleni találkozón szenvedett bokaszalag sérülést, házi gólkirályunkra emiatt előreláthatólag hosszabb kihagyás vár. A PMFC ezúttal a Helesfay – Svedyuk, Rácz L., Katona, Majnovics – Terbe, Krausz, Kesztyűs – Bukovics, Gera, Szabó összeállításban kezdett.

Az összecsapás előtt Tóth Attila köszöntötte sajátnevelésű védőnket, Katona Leventét, aki a közelmúltban játszotta le 100. bajnoki mérkőzését a PMFC színeiben, ennek alkalmából 21 esztendős focistánk egy 100-as mezt és egy emlékplakettet vehetett át klubunk sportigazgatójától. Az ünnepélyes kezdőrúgást Boday Bence, U13-as gárdánk tehetsége végezte el, akit szülei leptek meg ezzel a lehetőséggel 13. születésnapja alkalmából. Sajnos egy szomorú kötelességünknek is eleget kellett tenni, a közelmúltban elhunyt Fujsz Richárdra emlékeztünk meg egy perces néma főhajtással.

Erős mezőfölényben kezdtük a mérkőzést, mígnem a vendégek előtt adódott a meccs első lehetősége. A 14. percben Kata tette ki baloldalra a labdát Kovácsnak, aki az átvétel után 16-ról fölé lőtt. Ellenben a 28. percben csapatunk járt közel az első gól megszerzéséhez, de előbb Rácz kapus védte elvetődve Terbe lövését, majd les miatt leállította az akciót Káprály játékvezető, miután a labda ismét egy piros mezese hazai játékoshoz pattant. A folytatásban ismét együttesünk veszélyeztetett, előbb Gera löketét blokkolták, majd Szabó kísérletét tolta ki nagyot nyújtózva a fővárosiak hálóőre.

A szünetben kényszerű cserét hajtottunk végre, a 17 esztendős, pályafutása második NB II-es mérkőzésén kezdő Bukovics sérülés miatt nem tudta vállalni a folytatást, helyére Kocsis érkezett. Az 58. percben Gera tűnt el gyanús körülmények között a fehér mezesek gyűrűjében az MTK tizenhatosán belül, ám a játékvezető nem látta szabálytalannak az esetet. A 71. percben Szabó a tizenhatos bal sarkának közeléből tekert a hosszú irányába, azonban Rácz óriásit nyújtózva bravúrosan szögletre tudta kitolni a labdát, megmentve ezzel az MTK-t a kapott góltól.

Tíz perccel a mérkőzés rendes játékideje előtt ismét cseréltünk, Szabót Harsányi váltotta a bal szélen. Támadónk a 83. minutumban egy szabadrúgás után visszaszerzett labdával lendületesen tört be a tizenhatosra jobbról, erős lövése veszélyesen szállt el a vizitálók keresztléce felett. A 89. percben is csupán egy hajszálon múlott, hogy eldöntsük a találkozót, Kocsis lökete ment el alig a bal kapufa mellett. Volt izgalom a hajrában is, Helesfay azonban útját állta Futács labdájának. Hazai pontszerzésünk után vasárnap 17:00 órakor Szentlőrincen lépünk pályára.

Merkantil Bank Liga, 36. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 800 néző. Vezette: Káprály (Rózsa, Ring)
PMFC – MTK Budapest 0-0

PMFC: Helesfay – Svedyuk, Rácz L., Katona, Majnovics – Terbe, Krausz, Kesztyűs – Bukovics (Kocsis B., 46.), Gera, Szabó (Harsányi, 80.). Vezetőedző: Weitner Ádám.

MTK Budapest: Rácz G. – Varju, Szépe, Bobál, Vadnai – Kata (Kocsis, G., 64., Thiam, Horváth – Spalek (Palincsár, 46.), Németh (Futács, 89.), Kovács (Miknyóczki, 72.). Vezetőedző: Horváth Dávid.

Weitner Ádám (a PMFC vezetőedzője): Két szervezett csapat mérkőzését láthattuk. Mindkét együttes stabilan védekezett. Szerintem egy kicsivel több helyzetet dolgoztunk ki ellenfelünknél, ugyanakkor sajnálom, hogy ezekből nem tudtunk gólt szerezni. Abban kell fejlődnünk, hogy hatékonyabb legyen a támadójátékunk.

Horváth Dávid (az MTK Budapest vezetőedzője): Nem volt közönségszórakoztató a mérkőzés. A hazai csapat nagyon szervezetten és masszívan játszott, miként teszik ezt az egész évben. A részükről nem voltak meg a támadózónában azok a villanások, amelyek szükségesek lettek volna védelmi vonal áttöréséhez. Ennek is tudható be, hogy kevés helyzetet alakítottunk ki. Ennek ellenére megfelelő volt a kockázatvállalásunk, nem akartunk belemenni egy adok-kapokba. Jól tudtuk, hogy elegendő az egy pont is a feljutáshoz, aminek rendkívül örülünk.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram