Ellenfél-lesen: Szentlőrinc

Két forduló van még hátra a Merkantil Bank Liga 2022/23-as idényéből. A vasárnapi, 37. játéknap alkalmával NB II-es labdarúgócsapatunk a bennmaradásért küzdő Szentlőrinc együtteséhez látogat. Vendéglátóinknak a kiesés és az osztályozós helyezések elkerüléséért folytatott harcuk az elmúlt két fordulóban eredményesnek bizonyult, hiszen a Tiszakécskét 3-2-re győzték le, míg az előző hétvégén óriási bravúrt aratva 2-0-ra nyertek a tabella 3. helyén álló FC Ajka otthonában.

Május 14-i ellenfelünk két körrel a bajnokság vége előtt 9 győzelemmel, 12 döntetlennel, 15 vereséggel, 43 rúgott és 55 kapott góllal a táblázat 15. helyén tanyázik. A piros-feketék 39 ponttal rendelkeznek, csupán eggyel többel, mint amennyivel a mögöttük, ugyanakkor már osztályozós helyen álló Kozármisleny, Nyíregyháza, Csákvár hármas bír. A pontvadászat zárása előtt mindenki megkettőzött erővel igyekszik hajrázni, így igazán pikáns fellépés előtt áll együttesünk.

A szomszédos piros-feketékkel 2016 és 2019 között, bő négy szezonon keresztül vívtunk kiélezett meccseket az NB III-ban, míg az elmúlt két és fél évben a másodosztályban folytatódott a baranyai párharc. Az eddigi összesített mérleg jelentős pécsi főlényt mutat, 7 győzelem mellett 3 döntetlen és 2 szentlőrinci siker született, míg a gólkülönbség 19-12 a javunkra. Kizárólag az NB II-t nézve 3-szor nyertünk, 2 esetben pedig pontosztozkodással ért véget az egymás elleni kiélezett találkozó.

A Szentlőrinccel legutóbb tavaly novemberben hazai pályán csaptunk össze a bajnokságban, vezetőgólunkra korábbi élvonalbeli centerünk, a szentlőrinci színekben azóta már 5 gólt jegyző Miroslav Grumic válaszolt a rendes játékidő vége előtt, s amikor már úgy tűnt, hogy megosztozunk a pontokon a vendégekkel, a volt lőrinci támadó, de tavaly nyár óta már a PMFC-t erősítő Harsányi István talált be a ráadásban, beállítva ezzel a 2-1-es végeredményt a Stadion utcában.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram