Győzelemmel zártuk a szezont

Csapatunk hazai pályán 3-0-s sikert aratott a Dorogi FC ellen a 2022/23-as idényzáró bajnokiján.

NB II-es labdarúgócsapatunk hazai közönség előtt zárta a Merkantil Bank Liga 2022/23-as szezonját. A 38. forduló alkalmával a Dorogi FC-t fogadtuk vasárnap a Stadion utcában. Vendégeink számára már nem volt különösebb tétje a találkozónak, hiszen a piros-feketék korábban búcsúzni kényszerültek a másodosztálytól, ugyanakkor csapatunk az eredményes befejezés mellett az első tavaszi hazai sikeréért lépett pályára. Helyzetünket némileg bonyolította, hogy Szeles és Rácz sérülés, Takács és Gera sárga lapos, Katona pedig piros lapos eltiltása miatt hiányzott. Weitner Ádám vezetőedzőnk az idény utolsó bajnokiján a Helesfay – Svedyuk, Krausz, Pejovics, Majnovics – Terbe, Kesztyűs – Bukovics, Kocsis, Szabó – Tóth-Gábor összeállításnak szavazott bizalmat.

Különleges, négylábú kedvencek és segítőik kíséretében vonult ki a gyepre együttesünk, hiszen a PMFC ez alkalomból a gazdátlan állatokért is pályára lépett! Ezzel a rendhagyó bevonulással hívtuk fel a figyelmet a felelős állattartásra és az örökbefogadás fontosságára. Egyúttal akciónkkal arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy álljunk ki a négylábú barátainkért és drukkereink is csatlakozzanak június 3-án az Egy nap a négylábú barátainkért című családi naphoz a pécsi Morpheus Állatmenhely és az RG-STÚDIÓ szervezésében az alapítvány telephelyén, a Szigeti tanyán. A program legfontosabb célkitűzése, hogy felhívja a figyelmet a felelős állattartásra.

Az ünnepélyes kezdőrúgást Hoffman Martin, U10-es játékosunk végezte el, akit 10. születésnapja alakmából édesapja lepte meg ezzel a lehetőséggel. Az összecsapás első kapura tartó lövését Kesztyűs jegyezte, aki az 5. percben kissé balról, 17-ről lőtt félmagasan, de Tulipán megfogta a labdát. Nem sokkal később Svedyuk robogott fel a jobboldalon, beadása azonban Tóth-Gábornak és Szabónak is kissé magas volt. Szerencsére nem kellett sokat várni az első pécsi gólra, a 10. percben Svedyuk gólpasszát a Tóth-Gábor közvetlenül a kapu torkából vágta erőből a léc alá, megszerezve ezzel a vezetést. Ráadásul házi gólkirályunk egyúttal szezonbeli 13. bajnoki gólját jegyezte, 1-0.

Ezt követően is nyomás alatt tartottuk a vendégeket, betömörült védelmüket azonban nehéz volt átjátszani. A 33. percben aztán Szabó próbálkozott jobbal a tizenhatos bal sarkáról, emelése alig valamivel kerülte el a kaput. A 35. percben jelezték a vendégek is, hogy ők is a pályán vannak. Szerencsi 25-ről, kissé jobbról elvégzett szabadrúgása a felső lécről vágódott ki, majd pedig kisebb tömörülés alakult ki az ötösünkön belül, végül aztán sikerült felszabadítani. A játékrész zárásaként Svedjuk harcolt meg a labdáért, majd a tizenhatos előteréből lőtt. Labda azonban a jobb alsó mellett suhant el veszélyesen, így 1-0.s előnnyel vonulhattunk szünetre.

A fordulást követően a 49. percben egy sarokrúgást követően Gyurácz fejese szállt el a bal alsónk mellett. Az 55. percben a saját nevelésű, 17 esztendős Bukovicsot Kövesdi váltotta a pályán. A csere utána beindult a pécsi gólgyártás, az 58. percben Szabó lépett ki a baloldalon a védők közül, majd jobbal elhelyezte a bal alsóba a labdát a kirohanó Tulipán kapus mellett, 2-0. A 61. minutumban pedig Tóth-Gábor készítette le a tizenhatos előterében a játékszert Kocsis elé, aki tolt rajta egyet, majd estében a jobb alsóba lőtt, 3-0. Szabó szezonbeli 2., Kocsis 4. bajnoki gólját jegyezte. Mindez örömet és felszabadult hangulatot okozva a kellemes nyárias idősben kilátogató drukkereknek.

A 72. percben Tóth-Gábor jobblábas, kissé éles szögből leadott kísérlete szállt el a vendégkapu mellett, valamint ezt követően Harsányi váltotta Szabót. Csereként pályára lépő támadónk a 79. percben akár fel is iratkozhatott volna a gólszerzők közé, de lövése fölé szállt. A 83. percben kettős cserét hajtottunk végre, Svedyuk és Kocsis helyett a saját nevelésű Miklós, valamint Kártik állt be. A hajrában egy lecsorgóból Nagy veszélyeztetett közelről, de Helesfay bravúrosan hárítani tudott. Nem változott tehát az eredmény, NB II-es csapatunk magabiztos győzelmet aratva vágott vissza a Dorognak a tavaly őszi eredményért, egyúttal megszerezve a már nagyon várt tavaszi hazai győzelmet. A PMFC ezzel a 7. helyen zárt a 2022/23-as kiírást, folytatás július végén-augusztus elején!

Merkantil Bank Liga, 38. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 500 néző. Vezette: Molnár (Vörös, Bertalan)
PMFC – Dorogi FC 3-0 (1-0)
Gsz.: Tóth-Gábor (10.), Szabó (58.), Kocsis (61.)

PMFC: Helesfay – Svedyuk (Miklós, 82.), Krausz, Pejovics, Majnovics – Terbe, Kesztyűs – Bukovics (Kövesdi, 55.), Kocsis (Kártik, 83.), Szabó (Harsányi, 73.) – Tóth-Gábor. Vezetőedzőnk: Weitner Ádám.

Dorogi FC: Tulipán – Barna (Nagyházi, 63.), Hesz, Gyurácz, Preklet (Kovács, 72.), Papp Máté – Lénárt, Szerencsi – Krunc (Selmeci, 46.), Vígh (Magyari, 46.), Papp Marcell (Szedlár, 46.). Vezetőedző: Marián Sluka.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram